Doorgaan naar hoofdcontent

Kleine besparingen..

..maken een grote. Dat dit echt zo werkt ondervinden wij al een tijd. Veel kleine dingetjes zijn er tijdens ons dagelijkse leven ingeslopen en dit levert (onbewust) geld op. Hierbij tien gewoontes in ons huishouden.

1. Het aantal sneeën brood uit de diepvries halen wat gegeten wordt. Bij ons zijn dat er twaalf per dag. Zes voor de man, vijf voor mij en een voor de zoon. Ik gooi nooit meer brood weg.
2. Oude broodzakken bewaren om het brood in mee te nemen naar het werk. Ik koop echt minder vaak boterhamzakjes. Waarom geen broodtrommel? Omdat mijn brood dan heen en weer slingert tijdens het fietsen en mijn beleg regelmatig eindigt naast mijn boterham. 
3. Creatief met restjes. Laatst aten we wraps en bleef er een wrap over, tijdens de lunch besmeerden we deze dun met pesto (nodig voor het avondeten) en kaas en bakten we deze in de koekenpan. Heerlijk! Het 'oude' brood gaat gewoon door naar de dag erna.
4. Wanneer ik groente koop bij de supermarkt dan doe ik hier een plastic zakje omheen met daarop de prijssticker. Deze zakjes bewaar ik allemaal en gebruik ik als pedaalemmerzakjes in de badkamer en het toilet. Ik zit nooit zonder en kocht al in twee jaar geen nieuwe zakken meer.
5. Seizoensgroente kopen. Momenteel eten wij veel snijbonen, bloemkool, broccoli en wortelen. 
6. Gebruik maken van de brooddag bij de supermarkt of bakker. Ik haal iedere dinsdag drie broden voor €5,00. Normaal kosten deze €2,09 per stuk, dat is dus steeds een korting van €1,27.
7. Vlees kopen met korting. Ik haal eigenlijk altijd vlees bij de AH met 35% korting of bij de Lidl met 30% korting. Uiteraard alleen vlees dat we lekker vinden. Uitzondering zijn gehakt en kip, deze eten we regelmatig en moet soms weleens voor de volle prijs gekocht worden.
8. Een weekmenu en budget hanteren. Je wordt je zoveel bewuster van wat je eet en uitgeeft, je mindert automatisch wat weer een besparing oplevert.
9. Korter douchen met minder harde straal. Onze douche heeft twee standen en ik douche altijd op stand een waardoor ik heel wat minder water verbruik.
10. Vaste zeep in plaats van vloeibare zeep. Boven in de badkamer heb ik vaste zeep, we doen hier nu al ontzettend lang mee. Ik gebruik het niet voor onder de douche maar voor het handen wassen. In het toilet beneden en in de keuken staat wel een vloeibare zeep dispenser.

Leuk om zo eens op te sommen waar je op probeert te besparen. Het lijkt me leuk om er over een tijd weer tien te kunnen delen met jullie. Misschien hebben jullie nog wel tips voor mij?

Reacties

  1. Van oud brood paneermeel maken. Als je de paprika gelijk in blokjes snijdt, invriezen. Lekker makkelijk. Een uur voordat je naar bed gaat, thermostaat naar beneden of heerlijk languit op de bank onder een deken met een kruik voor de tv of een boek lezen😊

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je tips! Paprika hoeven we hier gelukkig nooit weg te gooien, net zoals brood. We meten het af per dag, zo gaat alles op. En een boek lezen onder een dekentje, heerlijk!

      Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!