Doorgaan naar hoofdcontent

Opname

Geen geldopname maar een ziekenhuisopname. Man heeft een hartafwijking en heeft hiervoor preventief een ICD. De afwijking die man heeft is het ontbreken van een gen wat er voor zorgt dat wanneer het hart op hol slaat er een seintje naar de hersenen gaat waarna er door het lichaam zelf ingegrepen wordt om het hart weer rustiger te laten kloppen. Sorry voor de lange zin ;-). Zeven jaar geleden overleed mijn zwager aan dezelfde hartafwijking, hierna zijn ze erachter gekomen dat man ook een gen mistte.

Na ruim 6 jaar is de batterij leeg en moet het apparaatje vervangen worden. Op 29 april is het zover, de operatie wordt uitgevoerd en hij moet een nacht in het ziekenhuis verblijven. Op de dag zelf ben ik vrij en kan ik met hem mee, de dag erna (de zaterdag) is voor mij ook een werkdag en kan ik helaas niet vrij nemen. Mijn schoonouders zullen hem dan ook op moeten halen uit het ziekenhuis. Zoon verblijft afwisselend bij (schoon)ouders en zus. Een prettig idee dat hij opgevangen wordt, hoef ik me daar geen zorgen over te maken.

De ingreep is niet zo heel groot, maar het blijft toch spannend. Zowel voor hem als voor mij. De afspraak zou oorspronkelijk ingepland worden voor eind maart, maar door een misverstand vanuit het ziekenhuis is dit een gehele maand later geworden. Met een batterij die bijna op is voor mij mentaal best een dingetje. Wat áls.. Er staat gelukkig een afspraak en zodra hij klaar ligt om de operatiekamer in te gaan maak ik me niet meer druk, op naar de 29ste!


Reacties

  1. Sterkte met nog 3 weken wachten. Ik kan me voorstellen dat je naar de 29e uitkijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Het komt gelukkig steeds dichterbij.

      Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…