Doorgaan naar hoofdcontent

Opname

Geen geldopname maar een ziekenhuisopname. Man heeft een hartafwijking en heeft hiervoor preventief een ICD. De afwijking die man heeft is het ontbreken van een gen wat er voor zorgt dat wanneer het hart op hol slaat er een seintje naar de hersenen gaat waarna er door het lichaam zelf ingegrepen wordt om het hart weer rustiger te laten kloppen. Sorry voor de lange zin ;-). Zeven jaar geleden overleed mijn zwager aan dezelfde hartafwijking, hierna zijn ze erachter gekomen dat man ook een gen mistte.

Na ruim 6 jaar is de batterij leeg en moet het apparaatje vervangen worden. Op 29 april is het zover, de operatie wordt uitgevoerd en hij moet een nacht in het ziekenhuis verblijven. Op de dag zelf ben ik vrij en kan ik met hem mee, de dag erna (de zaterdag) is voor mij ook een werkdag en kan ik helaas niet vrij nemen. Mijn schoonouders zullen hem dan ook op moeten halen uit het ziekenhuis. Zoon verblijft afwisselend bij (schoon)ouders en zus. Een prettig idee dat hij opgevangen wordt, hoef ik me daar geen zorgen over te maken.

De ingreep is niet zo heel groot, maar het blijft toch spannend. Zowel voor hem als voor mij. De afspraak zou oorspronkelijk ingepland worden voor eind maart, maar door een misverstand vanuit het ziekenhuis is dit een gehele maand later geworden. Met een batterij die bijna op is voor mij mentaal best een dingetje. Wat áls.. Er staat gelukkig een afspraak en zodra hij klaar ligt om de operatiekamer in te gaan maak ik me niet meer druk, op naar de 29ste!


Reacties

  1. Sterkte met nog 3 weken wachten. Ik kan me voorstellen dat je naar de 29e uitkijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Het komt gelukkig steeds dichterbij.

      Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!