Doorgaan naar hoofdcontent

Aanbieding

Iedere dinsdag heb ik een broodbestelling lopen bij de Albert Heijn. Broden van normaal €2,09 per stuk zijn dan in de aanbieding voor €5,00 per drie. Nu zoon ook meergranenbrood eet hebben we echt drie broden per week nodig. Wekelijks besparen we €1,27 met deze aanbieding.

Op zondagavond ga ik altijd met mijn kladblokje en telefoon op de bank zitten en zoek ik in de AH-app de Bonus aanbiedingen op. Vorige week was het brood in de aanbieding, twee broden voor €3,00. Drie broden voor €4,50 dus, een extra besparing van €0,50 bovenop de €1,27 die we normaal al hebben.

Gelukkig was de diepvries aardig leeg en kocht ik twaalf broden. Hiervoor betaalden we €18,00, een grote aanslag op ons weekbudget, maar we bespaarden ook €7,08. Bijkomend voordeel is dat ik drie weken geen brood hoef te halen en dus niet aan de dinsdag vast zit met mijn boodschappen. We hebben best wat voorraad en ik wil dit graag opmaken. Daarnaast ben ik aanstaande zaterdag jarig en moeten hiervoor ook boodschappen gedaan worden die ik graag samen met man haal.

Kijken jullie iedere week in de folders van jullie vaste supermarkt? Koop je dan ook voorraad of schaf je liever per week aan wat je op maakt? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik leef van aanbieding naar aanbieding :)
  Brood maak ik zelf, inclusief elektriciteit voor de broodbakmachine of oven is dat een euro per brood. Ik koop meel bij de molen, in grootverpakking. De kosten van de broodbakmachine heb je er dus zo uit, de rest is winst. Winst is ook dat ik weet wat erin het brood zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind brood uit de broodbakmachine heerlijk, mijn man helaas niet. Vandaar dat wij toch brood bij de AH aanschaffen. Het is inderdaad prettig om te weten wat er in je boterham zit, dat is bij ons dan weer niet het geval. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ik kijk alleen voor aanbiedingen bij de supermarkt waar ik toch al kom. Dingen die ik vaak gebruik (maar niet meer gebruik als er meer in huis is) sla ik dan een voorraadje in. Dingen als koffie, rijst, pasta, tomatensaus etc...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik inderdaad ook, zodra een product wat hier veel gegeten wordt in de aanbieding is schaf ik die ook meerdere keren aan. Scheelt zeker geld! Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 3. Ik haal aanbiedingen die ik normaal ook zou kopen, of aanbiedingen die biologisch zijn en dan net zo duur (goedkoop) als het normale merk wat ik koop. Brood koop ik meergranen bij AH voor 0,99ct. Erg lekker, dit voordeelbrood.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, als duurdere pakken sap in de aanbieding gelijk zijn aan goedkoop sap, neem ik toch de duurdere. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 4. Ik doe het hetzelfde als jij: ik koop aanbiedingen groter in. Ik hoop altijd dat ik dan precies genoeg heb tot de volgende aanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Ik heb weleens begrepen dat producten iedere zes weken in de aanbieding komen. Als dat echt zo is (ik heb geen idee) dan zou je in principe precies uit kunnen komen als je weet wat je in zes weken verbruikt.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…