Doorgaan naar hoofdcontent

Zwemmen

Mijn zus vroeg al een aantal keren of ik mee wilde zwemmen op een doordeweekse avond. Na de bevalling zag ik het niet zitten om te gaan zwemmen en de vraag was ook of ik überhaupt nog in mijn bikini zou passen. Drie weken terug ben ik dan toch meegegaan en hoewel ik er tegenop keek is het me goed bevallen.

Bijna iedere avond is het wedstrijdbad geopend, per week bekijken we dan ook welke dag het beste uitkomt. We wonen in hetzelfde dorp en rijden om de beurt. Inmiddels ben ik drie keer mee geweest. Per avond is het doel om minimaal 30 minuten baantjes te trekken, maar tot nu toe was het iedere keer al 40 minuten. Met kletsen kom je een heel eind. ;-)

Per keer betaal je €3,70, je hebt ook de mogelijkheid om een kaart aan te schaffen. Dan betaal je €32,50 voor 10 keer, dus per keer €3,25. Deze maand lukte het me niet om dat geld apart te houden. Volgende maand ben ik jarig en ben ik van plan om met mijn verjaardagsgeld een strippenkaart te kopen. Scheelt toch weer €4,50 op 10 keer, de moeite waard al zeg ik het zelf.

Zijn er nog meer zwemmers die meelezen? Hanteren ze bij jullie zwembad ook de strippenkaart? Zwemmen jullie liever in de ochtend of avond? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Een aantal jaar geleden zwom ik ook wekelijks, ik had toen ook een badenkaart. Maar op een gegeven moment vond ik het te druk worden in het zwembad. Ik zwom vaak 's avonds, dan waren er ook veel ouderen die nogal langzaam zwommen en vooral veel aan het kletsen waren. Daardoor kon je niet meer lekker door zwemmen. Er was wel een speciale baan afgezet voor snelle zwemmers, maar daar was ik helaas weer te langzaam voor. Veel plezier met zwemmen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn nu twee keer op dinsdag geweest. Toen was het ook best druk, maar dan zijn er vier verschillende banen met verschillende snelheden. Wij zwemmen langzaam en mogen kletsen. ;-) Dank je wel! 😃

   Verwijderen
 2. Ja, ik zwem als mijn dochter zwemles heeft. In het andere bad is dan recreatief zwemmen. Ik zwem zo 2km in iets meer dan 45 minuten. (100 banen van 20m)
  Ik heb dan ook een strippenkaart: 12 baden voor de prijs van 10.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh! Dat is een heerlijke combi. Niet hoeven wachten en gelijk zelf je beweging binnenhalen! Mooi voordeel! Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 3. Ik heb een poos samen met een vriendin gezwommen. Ik wil het graag na de vakantie weer oppakken en wil dan s ochtends gaan zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed voornemen om dan weer te starten. In de ochtend lijkt mij ook heerlijk, lekkere frisse start. Nu alleen niet haalbaar. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 4. Mijn man zwemt elke maandagochtend van 08.15 tot 09.15 uur. Het water is dan extra warm, speciaal voor mensen met reuma artrose etc. Hij betaalt 26 euro voor een tienbadenkaart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat ze dat aanbieden bij jullie in de buurt! En ook niet duur dan voor een uur. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 5. Ik heb een sportschool met gratis zwembad erbij. Ik zwem er zeker 1 keer per week na het sporten. Meestal 30-45 minuten. Ik sprak laatst iemand in het zwembad die alleen lid was van de sportschool voor het zwemmen. Ze zwom eerst in het gewone bad maar liep daar tegen de openingstijden en drukte aan. Ze zwemt nu drie keer per week 1 uur. Sportschool is doordeweeks open van 8.30 tot 22.30 en zaterdag en zondag van 9.00 tot 13.00. Alleen woensdagmiddag twee uurtjes dicht ivm zwemles. Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is luxe, dat er ook een zwembad bij zit en dan vooral met zulke ruime openingstijden! Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 6. Zwem iedere dag een uur. Wel op verschillende tijden. Weet een beetje wanneer het rustig is. Heb een kaart die honderd euro per jaar kost.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed, iedere dag! Dan heb je ook zeker je kosten eruit. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…