Bezichtiging #2

Ongeveer een maand terug stond er opnieuw een interessant huis te koop in ons dorp. Het voldeed aan de meeste eisen; een tuin, een garage en een mooi prijsje omdat het om een klushuis ging. Minpunten waren de badkamer en de vlizotrap.

Afgelopen maandag zijn we het huis wezen bezichtigen. De woonkamer en het eetgedeelte zijn net zo groot als in ons huidige huis. De keuken was aan vervanging toe maar dit kon zelfs nog uitgesteld worden. Over de benedenverdieping waren we echt zeer te spreken. Ook de tuin en de garage waren ontzettend ruim en groot opgezet.

Voor zover de pluspunten. De rest viel erg tegen. De badkamer was erg klein en het toilet wat apart zat moest weer weg om er een vaste trap te kunnen plaatsen. De zolder was lager dan verwacht en er moesten zeker dakkappelen op aan beide zijden om er een kamer van te maken. Al moest de badkamer groter zou de derde slaapkamer opgeofferd moeten worden.

Al met al; de bovenverdieping was totaal niet naar onze zin. Heel jammer, we hadden gehoopt de kamerindeling boven te kunnen veranderen maar alle muren zijn dragend. Op naar het volgende huis!

Wat zijn jullie ervaringen met bezichtigen van huizen? Hebben jullie veel huizen bekeken en lang moeten wachten voordat er iets op de markt kwam? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Bij ons heeft het huizen kijken ongeveer twee maanden geduurd. We hebben zes huizen bekeken, twee per woonplaats. De eerste twee bekeken we toen ons huis in de stille verkoop stond. Dat eerste huis vonden we beneden erg mooi, we voelden ons er meteen thuis. Het huis was vrijstaand, maar wel meteen schuin dak en idd een vlizotrap. Het had ons huis kunnen worden maar ik vond dat er teveel onderhoud aan zat te komen. Veel houtwerk, een oude vloerverwarming, hoge stookkosten vanwege zeer veel ramen. Met pijn in het hart, maar we durfden het niet aan. Het tweede huis was erg mooi, nieuwer, tuin aan de kleine kant, er moesten wat verbeteringen komen. Konden we overheen stappen, maar het huis was zo bedompt en zo vochtig dat ik er direct een astma aanval kreeg. Viel dus af.
    Toen naar een andere woonplaats, dichtbij de bossen op de Veluwe zagen we een huis met een leuke tuin, prachtige veranda. Heel mooi en luxe afgewerkt. We waren verliefd :-) Het huis op de hoek ook bekeken. Zelfde soort huis maar matig afgewerkt en veel duurder. We gingen voor een tweede bezichtiging van het eerste huis. En helaas miest dit huis toch afvallen. Ik kreeg erg last van mijn longen vanwege de kippenhouderijen. De wind stond die dag blijkbaar anders en het was niet te doen.
    We baalden er zo van dat manlief en ik naar elkaar uitspraken of het idee van verhuizen nog wel zo leuk was. Vanwege de lange reistijden van mijn man, was het toch beter om dichter bij het werk te wonen. We hadden van tevoren gekeken hoeveel geld we wilden besteden. Veel plaatsen waren erg duur voor wat je kreeg.
    Toen een andere woonplaats en weer twee huizen bekeken. Het eerste huis was aan de dure kant, stond al lang te koop en ondanks de mooie lokatie, dure wijk voelde het uitgewoond. Ik vertrouwde het huis niet, ik zag scheuren bij platen aan de binnenkant en nog zo wat dingen en vermoedde vochtproblemen. Ik vroeg er naar bij de bezichtiging. De makelaar ontkende en gedroeg zich nogal arrogant. Bij elke vraag gaf ze ons het gevoel alsof we achterlijk waren. Ik was er snel klaar mee en zei dat ook. Ik zag ons daar niet wonen. Ik heb later meer info opgezocht over die straat en er was idd sprake van grote vochtproblemen, al had de gemeente daar wat aan gedaan.
    Toen het volgende huis, andere makelaar gelukkig. Het was geen liefde op het eerste gezicht. Het eerste huis bleef in ons hoofd zitten. Toch voldeed dit huis het beste aan al onze wensen en was ook nog eens als laagste geprijsd.
    Ons huis was in vijf weken verkocht en de kopers hadden als eis dat ze er heel snel in wilden. Daar gingen we mee akkoord, dan waren we het maar kwijt. Ja, en toen. Toch nog een keer bezichtigd. Mijn ouders gingen mee. Ze hebben zeer verstandige op- en aanmerkingen. Dus gezellig en handig. En toen hebben we op ratio voor dit huis gekozen. We konden er snel in, hoefde weinig aan gedaan te worden. Staat in een heel mooie straat. Achteraf gezien zijn we heel blij met deze keuze, al vond ik het huis toen het op f.unda stond eerst helemaal niks. Het heeft geen sexy uitstraling ofzo, maar is heel praktisch en ruim.
    Dit is ons derde huis en de vorige huizen kochten we ook op ratio. Ons eerste huis omdat het een eensgezinswoning was die we konden betalen. In ons dorp stonden toen vooral vrijstaande woningen en twee onder eenkappers. Toen we een volgend huis in een andere woonplaats wilden, hadden we als eis dat het in een bepaalde wijk moest staan, dat het een twee onder eenkapper met garage moest zijn, drie slaapkamers op de eerste verdieping en een tuin. Zat er allemaal in en we beslisten meteen.
    Het is een heel verhaal geworden, hopelijk heb je er wat aan. Wij vinden het belangrijk om vooral met je verstand te kijken naar een huis. Een klushuis wilden we niet. En bij de laatste keer kopen, wilde. We beslist een vrijstaande woning. Na meer dan vijfentwintig jaar in gehorige huizen gewoond te hebben, was ik daar helemaal klaar mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je zeer uitgebreide reactie! Je hebt qua bezichtigingen heel wat ervaring zie ik wel. Het gaat er bij ons ook om dat het te betalen moet zijn en dat ik er me prettig in voel. Een klushuis wordt het waarschijnlijk toch wel, maar dat kunnen we, dat hebben we al eerder ervaren.
      Wij wonen nu vrijstaand maar zullen bij een eigen huis waarschijnlijk toch een stap terug moeten zetten.

      Verwijderen
  2. Mijn eerste huis was het enige wat ik bekeek en meteen goed was. 40 jaar later er slechts 3 bekeken waarbij de buiten en benedenruimte prima waren maar de bovenetage met idioot steile trap te bereiken was en niet te veranderen.

    Derde was het al is het oud, veel werk en steile trap, maar prima andere vaste trap al geplaatst op andere plek. En grote keuken en vrij uitzicht voor en achter. Dat er ook nog fijne buren bij zaten kwamen we later pas achter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat fijn dat je eerste huis meteen raak was! Wij zijn nu drie huizen verder. Over huis een blogde ik niet en dat is alweer geruime tijd geleden. Door een wat lager budget en grote wensen is het toch een lastige zoektocht. Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  3. We hebben 6 huizen bekeken in een half jaar tijd. 3 met de open huizen route. En daarna nog 3. Op twee huizen hebben we een bod gedaan. Bij huis 1 kwamen we er niet uit, huis 2 ontving een hoger bod en uiteindelijk hadden we bij huis 3 wel geluk. Soms denk ik dat het zo heeft moeten zijn. Dit huis was een stuk goedkoper dan de andere twee waar we een bod op hebben gedaan. Het was niet gelijk helemaal naar wens, maar de afgelopen 5 jaar gespaard en van alles veranderd. Nu wel een mooi huis, waar ik voorlopig niet weg wil. En voordeel is nu wel lage hypotheek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo zie je inderdaad maar hoe het kan lopen. Wat fijn dat je er je thuis voelt en dat het steeds meer naar je zin is geworden. Lijkt me zo ontzettend belangrijk! Bedankt voor je reactie.

      Verwijderen
  4. Wij hebben veel huizen bekeken. Ook omdat ons huis lang te koop stond.
    Toen er uiteindelijk de wijk hadden gevonden waar we wilden wonen hebben we 3 huizen bekeken. Een viel af vanwege ligging, echt klushuis en veel onderhoud, hoge prijs. Twee wilden we graag hebben, maar was net verkocht toen ons huis ook werd verkocht. Maar optie 3 hebben we nu, en die was echt de beste. Hoekhuis extra breed, mooie ligging, tuin op ZO, nieuwe dakkapel etc. Wel een enorm klushuis, maar daar hadden we voor gespaard. Zo dankbaar dat we deze hebben en niet een van de anderen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat het zo gelopen is dus! Wij zijn ook op zoek naar een klushuis maar hé, dan kun je het naar je zin vormen. Hiervoor zijn wij ook aan het sparen. Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  5. Wat een leuk blog heb je! Wij hebben vijf huizen bekeken en ons huidige huis voelde direct heel goed. Ben er nu na 9 jaar nogsteeds blij mee. Succes met sparen voor jullie toekostige huis!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor het compliment! Dan mogen we er nog een aantal bekijken, haha. Ik vind het wel spannend, ik ben er ook van overtuigd dat een huis meteen goed moet voelen.

      Verwijderen
  6. Voor ons eerste (koop)-huis hebben we een kavel gekocht, een goede aannemer gezocht en het huis laten bouwen zoals wij wensten! Het tweede, waar we nog steeds wonen, was ook het tweede huis dat we bekeken en voldeed (voldoet) aan al onze wensen dus de beslissing was snel genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat lijkt me heerlijk. Zo wordt je huis natuurlijk helemaal naar wens gemaakt. Fijn dat ook je tweede huis zo goed voelt en dat je daar al lange tijd mag wonen. Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  7. wij hebben 1 of 2 jr op ons gemak rond gekeken omdat we in een heerlijk huurhuis zaten waar we het echt naar ons zin hadden! het enige nadeel was dat het huur was.. ;) maar op loopafstand van school (ideaal als gastouder.. kindjes kon ik vast in de wandelwagen leggen als ze moe waren vlak voor ik iemand moest brengen of halen of als ze slapend thuis kwamen, konden ze blijven liggen.. dat lukt nu met de bakfiets niet meer ;)) maar opeens kwam er een huis op funda voorbij.. 170m2 trok de aandacht wel.. zeker als gastouder.. normaal onbetaalbaar.. nu executieverkoop zei de makelaar.. het huis was enorm vies.. overal haar en aanslag van t roken en gewoon vies.. 4 verdiepingen plavuizen.. overal kasten en schuurtjes in de tuin.. maar we besloten ervoor te gaan..! manlief zag het zitten om er minstens 9 weken klussen in te steken en ook onze vaders! wauw! mn zus en zwager zijn ook een hele week geweest om te helpen, zo fijn!! nu dolblij met ons nieuwe huis! speeltuin op een groot veld voor de deur, ruimere achtertuin, kelder onder het huis waar nu de opvangruimte is en dus al het speelgoed ;) boven een kamertje speciaal voor de opvangkindjes als ze moeten slapen. zo ontzettend fijn! moet nog steeds wel veel gebeuren, maar nu al een heel fijn huis!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo denken wij inderdaad ook! We zitten nu prima maar zouden zo graag zelf een woning willen. Wij wonen dan weer buiten het dorp en zouden graag in het dorp wonen i.v.m. school en vriendjes van zoon. Jullie hebben dus echt een buitenkansje gehad zeg. Heel belangrijk om door alle rommel heen te kijken en te kijken wat je er van kunt maken. Die hulp is zo waardevol, fijn dat je er iedere dag nog van kunt genieten. Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  8. Wij hebben nu, voor ons derde koophuis, anderhalf jaar gezocht. Na een jaar hebben we ons zoekgebied vergroot en zijn we binnen een maand een absoluut droomhuis op droomlocatie tegengekomen. Afgelopen week kregen we de sleutel. Het is vreselijk gedateerd, maar de constructie is superdegelijk, dus dat wordt klussen. Maar dat kunnen we en vinden we leuk. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik bedoel natuurlijk, na anderhalf jaar hebbrn we ons zoekgebied vergroot.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.