Doorgaan naar hoofdcontent

Ruilen

Op Facebook heb ik me aangemeld bij verschillende verkoop- en ruilgroepen uit onze omgeving. Een pagina is de pagina speciaal voor kinderen. Op deze pagina kwam een zwemband voor babies/dreumesen voorbij. Te ruilen tegen een pakje Zwitser billendoekjes t.w.v. €2,54.

Het was diezelfde avond nog op te halen in het dorp waar mijn ouders wonen.  Toevallig moest ik nog boodschappen doen en ging ik die avond ook nog naar mijn moeder. De zwemring ligt nu op zolder, klaar voor ons weekendje Centerparcs in september.

Zelf zet ik niets op de ruilpagina's. Ik krijg liever geld voor mijn spullen. Mijn ervaring is dat ik vaak niet goed weet wat ik kan ruilen. Lastig om te zeggen wat een fles siroop kost en hoeveel ik er nodig zou hebben om aan de €5,- te komen die ik bijvoorbeeld ervoor wil hebben.

Verder ben ik wel blij dat het bestaat. Tijdens mijn zwangerschap wisten we niet of dat het een jongen of een meisje zou zijn. We hadden dan ook alles neutraal. Veel eerste kleertjes heb ik geruild op de pagina's.

Zijn jullie lid van zulke pagina's? Verkoop of ruil? Of zit je misschien helemaal niet op Facebook? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik zit op regionale verkoop FB en bij een groep van stichting die mensen in fenanciele problemen ondersteunt, daar geef ik dingen weg.

  Ruil FB ben ik nog niet tegen gekomen vlakbij en weet ook niet of ik daar wat zou vinden of wil ruilen. Ga eens zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komen best eens leuke dingen voorbij. Zo was ik op zoek naar een spaghettibewaarpot. Geruild voor een fles cola in het nabijgelegen dorp. Zag er nog prima uit en ik hoefde niet weet ik hoeveel kilometers te rijden naar de dichtstbijzijnde Ikea. Ach en ik ruil ook niet iedere week, maar soms komt er wel eens iets interessants voorbij. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ruilen is interessant en ook zeker milieubewust :)

  Ik zit niet op facebook, ik hou niet zo van facebook, twitter ed.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook niet helemaal fan van Facebook, maar zulke sites zijn dan weer interessant! Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 3. Een paar jaar terug heb ik er wel veel gebruik van gemaakt. Maar door wat minder goede ervaringen, mensen die niet komen opdagen etc.. ben ik er mee gestopt. Ook kwam ik in de verleiding meer te "kopen" dan ik nodig heb.
  Ik zet nog weleens wat op de weggeefhoek. Verder breng ik nu liever de spullen naar een fysiek ruilpunt, breng het naar de kringloop of zet het in de weggeefkast in de bieb. Soms verkoop ik wat via mp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die verleiding snap ik inderdaad wel, heb ik ook last van..

   Verwijderen
 4. Ruilen doe ik meestal niet. Werkt niet echt handig voor me, gevoelsmatig. Weggeven wel veel, en soms verkopen via Mp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geef ook regelmatig dingen weg, maar alleen als ik weet dat mensen het kunnen en willen gebruiken. Ook verkoop via Marktplaats gebeurt regelmatig.

   Verwijderen
 5. Ik doe het vaak. Voor mij is het een tussenstap. Als iets niet verkocht raakt, probeer ik eerst nog de ruilpagina's voor ik iets op freecycle zet. Meestal met succes.

  In ruil vraag ik dan dingen die we hier toch vaak gebruiken: appels, tortilla wraps, conserven, pasta, rijst ... Liever niet iets wat in de koeling bewaard moet worden. Ik schreef er recht nog een berichtje over (met foto's).

  Klopt wel dat niet iedereen even serieus is en dat je soms mensen hebt die niet komen opdagen op het afgesproken ogenblik. Gelukkig helpt de moderator van de groep hier meestal wel: na drie keer afspraak niet nakomen, verdwijnt zo iemand uit de ruilgroep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zo, je komt toch van je spullen af en krijgt er iets bruikbaars voor terug! Wat mij betreft een perfecte uitvinding. En mensen die nalatig zijn worden inderdaad keihard gestraft en er uit gezet, waar ik het helemaal mee eens ben. Het moet wel leuk blijven. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 6. Ever wanted to get free Twitter Re-tweets?
  Did you know that you can get these AUTOMATICALLY AND TOTALLY FOR FREE by registering on Add Me Fast?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…