Doorgaan naar hoofdcontent

Ruilen

Op Facebook heb ik me aangemeld bij verschillende verkoop- en ruilgroepen uit onze omgeving. Een pagina is de pagina speciaal voor kinderen. Op deze pagina kwam een zwemband voor babies/dreumesen voorbij. Te ruilen tegen een pakje Zwitser billendoekjes t.w.v. €2,54.

Het was diezelfde avond nog op te halen in het dorp waar mijn ouders wonen.  Toevallig moest ik nog boodschappen doen en ging ik die avond ook nog naar mijn moeder. De zwemring ligt nu op zolder, klaar voor ons weekendje Centerparcs in september.

Zelf zet ik niets op de ruilpagina's. Ik krijg liever geld voor mijn spullen. Mijn ervaring is dat ik vaak niet goed weet wat ik kan ruilen. Lastig om te zeggen wat een fles siroop kost en hoeveel ik er nodig zou hebben om aan de €5,- te komen die ik bijvoorbeeld ervoor wil hebben.

Verder ben ik wel blij dat het bestaat. Tijdens mijn zwangerschap wisten we niet of dat het een jongen of een meisje zou zijn. We hadden dan ook alles neutraal. Veel eerste kleertjes heb ik geruild op de pagina's.

Zijn jullie lid van zulke pagina's? Verkoop of ruil? Of zit je misschien helemaal niet op Facebook? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik zit op regionale verkoop FB en bij een groep van stichting die mensen in fenanciele problemen ondersteunt, daar geef ik dingen weg.

  Ruil FB ben ik nog niet tegen gekomen vlakbij en weet ook niet of ik daar wat zou vinden of wil ruilen. Ga eens zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komen best eens leuke dingen voorbij. Zo was ik op zoek naar een spaghettibewaarpot. Geruild voor een fles cola in het nabijgelegen dorp. Zag er nog prima uit en ik hoefde niet weet ik hoeveel kilometers te rijden naar de dichtstbijzijnde Ikea. Ach en ik ruil ook niet iedere week, maar soms komt er wel eens iets interessants voorbij. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ruilen is interessant en ook zeker milieubewust :)

  Ik zit niet op facebook, ik hou niet zo van facebook, twitter ed.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook niet helemaal fan van Facebook, maar zulke sites zijn dan weer interessant! Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 3. Een paar jaar terug heb ik er wel veel gebruik van gemaakt. Maar door wat minder goede ervaringen, mensen die niet komen opdagen etc.. ben ik er mee gestopt. Ook kwam ik in de verleiding meer te "kopen" dan ik nodig heb.
  Ik zet nog weleens wat op de weggeefhoek. Verder breng ik nu liever de spullen naar een fysiek ruilpunt, breng het naar de kringloop of zet het in de weggeefkast in de bieb. Soms verkoop ik wat via mp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die verleiding snap ik inderdaad wel, heb ik ook last van..

   Verwijderen
 4. Ruilen doe ik meestal niet. Werkt niet echt handig voor me, gevoelsmatig. Weggeven wel veel, en soms verkopen via Mp.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geef ook regelmatig dingen weg, maar alleen als ik weet dat mensen het kunnen en willen gebruiken. Ook verkoop via Marktplaats gebeurt regelmatig.

   Verwijderen
 5. Ik doe het vaak. Voor mij is het een tussenstap. Als iets niet verkocht raakt, probeer ik eerst nog de ruilpagina's voor ik iets op freecycle zet. Meestal met succes.

  In ruil vraag ik dan dingen die we hier toch vaak gebruiken: appels, tortilla wraps, conserven, pasta, rijst ... Liever niet iets wat in de koeling bewaard moet worden. Ik schreef er recht nog een berichtje over (met foto's).

  Klopt wel dat niet iedereen even serieus is en dat je soms mensen hebt die niet komen opdagen op het afgesproken ogenblik. Gelukkig helpt de moderator van de groep hier meestal wel: na drie keer afspraak niet nakomen, verdwijnt zo iemand uit de ruilgroep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zo, je komt toch van je spullen af en krijgt er iets bruikbaars voor terug! Wat mij betreft een perfecte uitvinding. En mensen die nalatig zijn worden inderdaad keihard gestraft en er uit gezet, waar ik het helemaal mee eens ben. Het moet wel leuk blijven. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 6. Ever wanted to get free Twitter Re-tweets?
  Did you know that you can get these AUTOMATICALLY AND TOTALLY FOR FREE by registering on Add Me Fast?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!