Gastouder

Sinds het starten na mijn verlof bij F. maken wij gebruik van dezelfde gastouder. Ze past inmiddels nog maar 17,5 uur per week op onze jongens, maar dat waren er voorheen 63 per week.

Wat ik steeds lastiger begin te vinden, zijn de cadeautjes. Nu hebben wij al een soort van 'geluk', de verjaardag van R. valt samen met die van de gastouder, dus bij de traktatie geef ik ook altijd een cadeautje mee voor de gastouder. Normaal gesproken zou ik me verplicht voelen om dan nóg een extra cadeau te geven.

Ook de verjaardag van F. valt gunstig, rond die datum is altijd de dag van de gastouder. Dit combineer ik ook altijd. En dan hebben we vervolgens nog kerst. Zoals wij een kerstpakket krijgen van onze werkgever is er ook de verwachting dat wij een attentie geven.

De cadeaus die ik eerder al gaf; verschillende cadeaubonnen, boeken en een pakket met streekproducten. Ik heb als budget maximaal €10,- per keer. De laatste twee keer gaf ik een VVV-bon die ik spaarde door het invullen van enquêtes. Aangezien er nu geen overschiet en ik er eigenlijk geen geld aan uit wil geven (koopstop) ben ik gaan denken wat ik kan geven.

Normaal heb ik een standaardrecept wanneer ik geen inspiratie heb; een kaaspakket. Helaas kan ze hier niet tegen, dus dat is geen optie. En ja, kaas is ook niet goedkoop.

Tot ik me bedacht dat F. graag helpt met bakken, dus heb ik besloten om brownies te maken. Ik heb een pak op voorraad in de kast. Nu alleen nog een leuke manier van inpakken en het cadeautje is geregeld.

Heb jij nog een idee voor komende traktatie?


Reacties

 1. Ik geef brownies en zelfgemaakte koekjes ook vaak als cadeautje, verpakt in een weckpot, en het recept uitgeprint doe ik als deksel,met een touwtje eromheen(zoals je ook ziet bij jampotten met een stoffen rondje op het deksel)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk! Ik ga eens kijken of ik nog een pot heb staan. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Jazeker, maar ze is met kerst altijd twee weken naar Spanje. Dus dat is helaas geen optie.

   Verwijderen
 3. Leuk idee. Lief dat je steeds wat extra's geeft. Ik denk dat lang niet alle gastouders iets krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.