Uitbreiding in de familie

In januari 2020 verwachten wij opnieuw een neefje in onze familie. Mijn zus is in verwachting van haar derde kindje. Ontzettend leuk en ik ben ook zeer benieuwd naar zijn naam!

Bij een nieuw neefje horen ook weer de kraamcadeaus en de babyshower. Ik dacht dat een babyshower bij baby nummer drie wel overgeslagen zou worden, maar mijn moeder heeft er wel weer werk van gemaakt. Dit keer gaan we high teaen bij een plaatselijk restaurant. Mijn nichtje van vijf gaat ook mee, dus dat maakt het wel bijzonder. De kosten hiervoor; €22,50.

Qua cadeaus vond ik het erg lastig. Baby nummer drie, wat heb je dan nog 'nodig'? Bij de 20 weken echo, en dus de bekendmaking van het geslacht, heb ik haar een gehaakte blauwe deken gegeven. Met daarbij een paar slabbetjes en een knuffeltje. De slabbetjes maakte ik ook zelf. 

Voor de geboorte heb ik ook al enkele cadeaus in huis. Ik ben tenslotte graag voorbereid. Opnieuw een aantal slabbetjes (die heb je nooit genoeg), een houten vormendoos, een houten bijtring en een shirtje. Daarnaast stopte ik er nog een VVV-bon t.w.v. €10,- bij. Deze verdiende ik met het invullen van enquĂȘtes.

En zo denk ik het wel bij elkaar te hebben verzameld. Qua kosten heb ik geen idee. In de gehaakte deken en slabbetjes zitten nu eenmaal best wat uren en materiaal, maar dat maakt me niets uit, ik heb me weer vermaakt tijdens het maken. De slabben zijn bij mij vast onderdeel van een kraamcadeau. Ik vul het meestal aan met iets gekocht en heb dan zo iets persoonlijks om te geven.

Hebben jullie een vast 'recept' als kraamcadeau?

Reacties

 1. 15 euro bij de Kruitvat. Lekkere thee. En als ik je heel erg mag een gebreide knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geef graag iets dat ook wel praktisch is , zoals een rompertje. En ook altijd iets voor de vermoeide moeder. Bijvoorbeeld een bruistablet voor een voetenbadje.

  Ik schreef ooit deze post met tips voor kraamcadeautjes: https://www.huisvlijt.com/kraamcadeautjes/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Flink cadeau zo bij elkaar hoor. Maar is familie natuurlijk. Babyshower zou ik bij de 3e idd niet doen. Lekker rustig..haha. Maar ieder zo z'n ding. Wel handig dat je die cadeaubon die je verdiende kunt geven. Slim!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had er ook niet voor gekozen, maar goed. Het is nu gepland en we schuiven aan. Het gaat inderdaad om familie, normaal geef ik niet zo'n uitgebreid cadeau.

   Verwijderen
 4. Voor de geboorte van ons 5e kindje heb ik destijds een lijstje gemaakt met spullen die we nog wel nodig hadden of graag wilden hebben. Zo stond er een cadeaubon van kruidvat op voor het eerste fotoboek. Rompers maat 74 (die waren versleten) een slaapzak maat 86, nieuwe bekleding voor de tripptrapp, die was ook tot de draad toe versleten. Zo kregen we allemaal praktische dingen waar we heel blij mee waren!
  Overigens vind ik het leuk dat je zelf veel gemaakt hebt. Knap hoor! Ik zou er blij mee zijn.
  (wbt insta: misschien kun je mij opzoeken? helma van den berg 86 (aan elkaar)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je toegevoegd op Instagram! Leuk! Heel slim dat lijstje, dat doe ik wel altijd met verjaardagen. Ze hebben al zo veel.. dus dat probeer ik dan te sturen hahaha.

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.