Oud en nieuw

We hebben een nieuwe traditie met oud en nieuw. Vorig jaar zijn we hiermee gestart en ik hoop het nog heel wat jaren vol te houden. Vrienden zijn de vorige oud en nieuw bij ons komen eten en daarna hebben we gezellig spelletjes gespeeld. We zijn met drie stellen en inmiddels vier kinderen.

Dit jaar mogen we aanschuiven bij een ander stel. De jongens gaan hier heel regelmatig naar bed als we een spelletjesavond gepland hebben, dus dat zal dit jaar ook geen probleem vormen. De gastheer en gastvrouw doen de inkopen en we delen het aankoopbedrag. Zo blijft het allemaal nog te behappen, we gaan namelijk gourmetten en met die vleeseters lopen de kosten snel op. Daarnaast merk ik wel dat onze vrienden luxer eten in vergelijking met ons. Wat mij betreft geen probleem, een keer in het jaar moet dat best kunnen.

Nu we besloten hebben om dit jaarlijks te gaan doen krijgen we opeens heel wat uitnodigingen voor oudejaarsavond. Zo vroeg een vriendin of we het bij haar wilden komen vieren en ook onze neef nodigde ons bij hen thuis uit. Ik had het alle drie leuk gevonden, maar wie het eerst komt..

Zelf spreek ik graag geruime tijd van te voren af wat we gaan doen. Dit voornamelijk omdat ik dan iets in mijn hoofd heb en het blijkt dat diegene dan al andere afspraken heeft. Om teleurstelling te voorkomen vroeg ik het voorgaande jaren dan vaak al in oktober. Nu we afgesproken hebben om met dezelfde vriendengroep af te gaan wisselen hoef ik me hier niet langer druk om te maken. En ja, ik kan me daar dus druk om maken, kleine afwijking.

Op nieuwjaarsdag is de familiereceptie bij een leuke oom en tante, we zijn dan ook van plan om daar even een goed jaar te gaan wensen. Vorige jaren haalden we chinees met mijn familie (ouders, zus en broers met hun gezinnen), zo hadden we én een maaltijd én de gelegenheid om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Dit jaar staat het wel op de planning, maar moet er nog besloten worden waar we samen gaan eten.

Hoe spendeer jij oudejaarsavond?

Reacties

  1. Rustig thuis. Maar dat van jou klinkt ook heel gezellig. Wat voor soort spelletjes spelen jullie?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.