Trouwdag

Afgelopen woensdag was de trouwdag van mijn ouders. Jaren geleden zijn zij in de sneeuw getrouwd. Op de dag zelf heb ik een appje en een kaartje gestuurd.

Voorheen gaven we steeds een etentje of een weekendje weg voor hen samen cadeau. Maar vorig jaar hebben mijn zus, broers en ik besloten om voortaan gezellig iets met onze ouders te gaan doen. Als volwassenen onder elkaar. Sinds mijn nichtje er is en vervolgens alle andere kleinkinderen, is dit heel zeldzaam.

En zo zijn we afgelopen vrijdag met het gehele gezin, tien personen, gezellig uitgeweest. Eerst zijn we wezen eten bij een All-in restaurant in Breda. Vervolgens hebben we geprobeerd om uit een kamer te ontsnappen, dit is ons gelukt! We zijn ontsnapt met nog 10 minuten op de teller.

De totale kosten van deze avond komen op €120,-. We betaalden per stel €24,- voor onze ouders. De drankjes bij de escaperoom werden door mijn ouders betaald, aangezien we Sinterklaas overgeslagen hebben. Het parkeren was gratis en mijn ouders zijn bij ons ingestapt. De jongens mochten bij de andere opa en oma blijven eten en slapen. Ze hebben ze zelfs bij de gastouder opgehaald, wat een luxe!

Ik heb weer enorm genoten, zo gezellig. Mijn broers hebben nog niet zo lang een relatie met hun vriendin en zo heb je eens een ander gesprek. Volgend jaar opnieuw een avond inplannen, lijkt me een fantastische traditie.

Ook mijn schoonouders vierden hun trouwdag in november. Om dit te vieren zijn we naar een recreatiepark geweest. Ze hadden hier een indoor speeltuin en buiten was er ook van alles te doen. Er waren hertjes, geitjes en varkens, een grote speeltuin en je kon met een bootje door een parcours varen. Mijn schoonouders trakteerden op de entree en we hebben nog lekker middageten op.

Als cadeau hebben we een bon gegeven voor een mooie plant. Binnenkort dus maar eens naar het tuincentrum met mijn schoonmoeder. Ik verwacht dat de kosten (plant en pot) rond de €50,- uit zullen komen. Het is tevens een cadeau voor hun nieuwe huis, dus een keer wat meer uitgeven vind ik geen probleem.

Onderneem jij iets met het vieren van een trouwdag?


Reacties

 1. Wat leuk dat je rond trouwdagen ook iets doet. Bij onze families is dat niet gebruikelijk. Behalve met speciale momenten zoals 30/35/40 jaar. Dan geven we wel ook een extra groot cadeau met de kinderen.
  We geven op gewone trouwdagen geen cadeau, maar soms wel een kaartje en sowieso een belletje of berichtje. Op onze eigen trouwdag (of er omheen) proberen we wel een uitje te doen. Soms een dagje sauna, soms een etentje. Bij 5 & 10 jaar getrouwd deden we een stedentrip samen.
  Hoe doen jullie het bij je eigen trouwdag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me niet anders herinneren dan dat we iets doen. Toen wij nog niet met z'n allen iets gaven om te ondernemen, was het zo dat we met de schoonfamilie altijd uit eten gingen. Standaard bij van de Valk in Vianen. Mijn ouders nodigden ons altijd uit om te eten, dit was dan zoiets als gourmetten.
   Wij doen zelf niet snel iets met onze trouwdag. Wij zijn 20 september getrouwd en oudste zoon is 19 september geboren. Onze traditie is dat we met de verjaardag van de kinderen altijd naar de Pannekoekenbakker gaan. Dus om dan twee keer achter elkaar te gaan. Voordat zoon er was hebben we dat wel gedaan, maar dat was maar één keer. Bij de tweede viering van de trouwdag was F. er al.

   Verwijderen
 2. Wat gezellig. Uit eten met 10 personen en escape room in totaal voor EUR 120, wauw waar vind je dat. Alleen de escape room kostte ons laatst al EUR 65 en dat was voor maximaal 6 personen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha oeps, per stel. 😂 Waarvan dus €24,- voor onze ouders. Zelf was het €31,50 p.p. voor het eten en €16,50 p.p. met de escaperoom. In totaal €120,-. De avond kostte €480,- in totaal.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de toelichting. Ik snap.

   Verwijderen
 3. Ja, wij gingen uit eten met de kinderen. Het was erg gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.