Nieuwe bril

Ik kreeg via de post een brief van de opticien dat mijn laatste oogmeting alweer twee jaar geleden was. Ik was toen zwanger van R., de tijd vliegt!

Zelf had ik het ook al in de gaten, ik ben van plan om in het nieuwe jaar inderdaad een nieuwe oogmeting te laten uitvoeren. De brief vermelde dat ik een cheque voor een drie gangen menu bij een plaatselijk (chique) restaurant zou ontvangen wanneer ik deze maand nog een nieuwe bril aan zou schaffen.

De vorige keer was deze actie ook, de bon heb ik toen weggegeven. De cheque geldt voor een persoon, dus je mag zelf nog een vrij duur tweede driegangenmenu betalen. Dit keer verleidt het me niet om een bril te gaan bestellen.

Ik wacht bewust tot volgend jaar, deze maand is financieel, zelfs ondanks mijn koopstop, geen goedkope. We kregen opeens €300,- minder aan kinderopvangtoeslag dan waar we op gereed hadden. Maakt het toch een enigszins krap maandje.

De bril is wel aan vervanging toe, hopelijk is die driftige dreumes met mijn nieuwe bril iets vriendelijker. Tegenwoordig draag ik hem ook altijd, voorheen gebruikte ik hem alleen bij autorijden en voor de tv of computer. Een nieuwe is geen overbodige luxe.

Heb jij een bril of lenzen?

Reacties

 1. Ik heb een bril. Ik heb die 1,5 jaar geleden gekocht.
  Bij hans anders kun je een abonnement nemen waarvoor je een paar euro per maand betaald, waarmee je dan eens per 2 jaar een gratis nieuwe bril mag uitkiezen. (dacht 3-4 Euro per maand) Erg goedkoop in verhouding.

  Waarom kreeg je opeens minder KOT?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oke! Daar heb ik nog niet eerder van gehoord. Maar ik heb besloten om hier lokaal de bril te kopen (komt m'n vorige ook vandaan), om de kleine winkelier te steunen.
   Er is dit jaar veel veranderd in onze kinderopvang, ik vermoed dat we deze maand het 'restje' kregen door een miscalculatie van de belastingdienst.

   Verwijderen
 2. Ik heb beide, maar draag meestal mijn bril.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.