Doorgaan naar hoofdcontent

Date-night

20 augustus is het alweer tien jaar geleden dat we 'verkering' kregen, in 2006. Hij was 18 en ik was 17. Zeven jaar lang waren we bij elkaar en toen zijn we op 20 september 2013 getrouwd. 19 september 2015 werd zoon geboren, een vervroegd cadeautje.

Om het dit jaar te vieren waren we van plan om uit eten te gaan maar door slechte planning kwam de datum zelf niet uit. Nu onze oppas met vakantie is zou zoon twee dagen, vorige week donderdag en vrijdag, naar opa en oma gaan terwijl ik moest werken. We hebben er een logeerpartij van gemaakt en we zijn lekker samen uit eten geweest.

Heerlijk vond ik dat, we hebben lekker kunnen kletsen en op ons gemak kunnen eten. Daarna zijn we nog even de stad in geweest want op donderdagavond is het koopavond. We kochten voornamelijk voor zoon kleding, een paar truien en shirts met lange mouwen. Een heel gezellig avondje, maar wel duur. We betaalden €60,- (inclusief fooi) bij het restaurant en gaven daarna nog geld uit in de stad (€66,-) en de parkeergarage (€3,30). Maar ik vond het dubbel en dwars waard.

Deze avondjes uit moeten we volgens mij toch wel vaker gaan doen. Als we zo samen lekker aan tafel zitten hebben we zoveel te bespreken, wat thuis weleens tegenvalt met zoon waar de meeste aandacht naar toe gaat. Daarom hebben we besloten dat we vanaf nu date-night invoeren. Een keer in de zoveel tijd eens lekker een avondje samen weg. Misschien niet heel budgetvriendelijk maar ach, werken aan je relatie vind ik persoonlijk nog steeds belangrijker.

Hoe pakken jullie dit aan? Nemen jullie weleens lekker tijd voor elkaar zonder kinderen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Precies ons plan! Door de verhuizing en het gebrek aan oppas de afgelopen drie jaar zijn man en ik maar twee keer weggeweest in al die tijd.
  Vanaf nu willen we eens in de zes a acht weken samen uiteten of wat leuks doen.
  Met drie kids aan tafel valt er sowieso niets meer te bepraten, dat doen we pas als ze om 20/2030 allemaal in bed liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met drie Kids snap ik helemaal dat gesprekken uitgesteld worden. Zoon is nog zo klein, dat gaat allemaal langs hem heen. Ik wens je veel succes met je voornemen want ik denk weleens dat het lastig kan worden, toch steeds smoesjes waardoor het niet doorgaat. ;-)

   Verwijderen
 2. Onze kinderen zijn al wat groter (11 en 17) en die zijn dol op uit eten gaan dus dat doen we eigenlijk altijd met z'n vieren. Man en ik gaan regelmatig samen lunchen. We hebben een aantal tentjes waar we graag gaan. Voor de lunch hoeven we niets te regelen. Dochter gaat tot 14.00 naar school en regelmatig daarna nog naar een vriendinnetje. De kosten zijn ook wat vriendelijker. Daarnaast gaan we ongeveer eens per half jaar naar de sauna. Oma en opa blijven dan na school eten bij de kids.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lunchen is ook heerlijk, je bent er toch uit en inderdaad heel wat minder geld kwijt. Ook fijn dat je verder dan geen oppas hoeft te regelen.

   Verwijderen
 3. Hier alleen opa & oma's als oppas, en die kunnen niet altijd. Maar laatst waren ze te logeren bij opa & oma en zijn wij heerlijk uit eten geweest. Waren 75 euro kwijt, maar het was heerlijk en het is ons favoriete restaurant. Daarna zijn we het centrum in gegaan, want koopavond. Niks gekocht, maar wel Pokemon gevangen:-)
  Want met 2 kinderen aan tafel, en de oudste die niet zoveel slaap nodig hebt komt er van praten samen niet zoveel terecht. We sturen hem wel eens express vroeg op bed maar dan mag hij op zijn kamer nog tv kijken. Zodat wij samen even wat kunnen doen, kletsen of tv kijken. Want ook dat komt niet zo vaak samen voor en dat zal in de toekomst nog moeilijker worden als zoon ouder wordt. Hij is 8, en gaat nu al vaak in het weekend tegelijk of later dan mij op bed. Heeft weinig slaap nodig dus in de ochtend ook vaak weer op tijd wakker.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je groot gelijk om hem af en toe een keer televisie te laten kijken op zijn kamer. Goh, bijzonder dat hij al zo weinig slaap nodig heeft, is bij mij wel anders. ;-)

   Verwijderen
 4. Als je zoon op bed ligt kun je zelf gaan eten samen thuis. Je zorgt voor een lekker recept en een glas wijn en genieten maar! Budgetvriendelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan inderdaad ook, wat ook regelmatig voorkomt (zonder die wijn dan). Maar niet koken en geen afwas blijft een luxe die soms wel heel fijn is!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!