Doorgaan naar hoofdcontent

Date-night

20 augustus is het alweer tien jaar geleden dat we 'verkering' kregen, in 2006. Hij was 18 en ik was 17. Zeven jaar lang waren we bij elkaar en toen zijn we op 20 september 2013 getrouwd. 19 september 2015 werd zoon geboren, een vervroegd cadeautje.

Om het dit jaar te vieren waren we van plan om uit eten te gaan maar door slechte planning kwam de datum zelf niet uit. Nu onze oppas met vakantie is zou zoon twee dagen, vorige week donderdag en vrijdag, naar opa en oma gaan terwijl ik moest werken. We hebben er een logeerpartij van gemaakt en we zijn lekker samen uit eten geweest.

Heerlijk vond ik dat, we hebben lekker kunnen kletsen en op ons gemak kunnen eten. Daarna zijn we nog even de stad in geweest want op donderdagavond is het koopavond. We kochten voornamelijk voor zoon kleding, een paar truien en shirts met lange mouwen. Een heel gezellig avondje, maar wel duur. We betaalden €60,- (inclusief fooi) bij het restaurant en gaven daarna nog geld uit in de stad (€66,-) en de parkeergarage (€3,30). Maar ik vond het dubbel en dwars waard.

Deze avondjes uit moeten we volgens mij toch wel vaker gaan doen. Als we zo samen lekker aan tafel zitten hebben we zoveel te bespreken, wat thuis weleens tegenvalt met zoon waar de meeste aandacht naar toe gaat. Daarom hebben we besloten dat we vanaf nu date-night invoeren. Een keer in de zoveel tijd eens lekker een avondje samen weg. Misschien niet heel budgetvriendelijk maar ach, werken aan je relatie vind ik persoonlijk nog steeds belangrijker.

Hoe pakken jullie dit aan? Nemen jullie weleens lekker tijd voor elkaar zonder kinderen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Precies ons plan! Door de verhuizing en het gebrek aan oppas de afgelopen drie jaar zijn man en ik maar twee keer weggeweest in al die tijd.
  Vanaf nu willen we eens in de zes a acht weken samen uiteten of wat leuks doen.
  Met drie kids aan tafel valt er sowieso niets meer te bepraten, dat doen we pas als ze om 20/2030 allemaal in bed liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met drie Kids snap ik helemaal dat gesprekken uitgesteld worden. Zoon is nog zo klein, dat gaat allemaal langs hem heen. Ik wens je veel succes met je voornemen want ik denk weleens dat het lastig kan worden, toch steeds smoesjes waardoor het niet doorgaat. ;-)

   Verwijderen
 2. Onze kinderen zijn al wat groter (11 en 17) en die zijn dol op uit eten gaan dus dat doen we eigenlijk altijd met z'n vieren. Man en ik gaan regelmatig samen lunchen. We hebben een aantal tentjes waar we graag gaan. Voor de lunch hoeven we niets te regelen. Dochter gaat tot 14.00 naar school en regelmatig daarna nog naar een vriendinnetje. De kosten zijn ook wat vriendelijker. Daarnaast gaan we ongeveer eens per half jaar naar de sauna. Oma en opa blijven dan na school eten bij de kids.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lunchen is ook heerlijk, je bent er toch uit en inderdaad heel wat minder geld kwijt. Ook fijn dat je verder dan geen oppas hoeft te regelen.

   Verwijderen
 3. Hier alleen opa & oma's als oppas, en die kunnen niet altijd. Maar laatst waren ze te logeren bij opa & oma en zijn wij heerlijk uit eten geweest. Waren 75 euro kwijt, maar het was heerlijk en het is ons favoriete restaurant. Daarna zijn we het centrum in gegaan, want koopavond. Niks gekocht, maar wel Pokemon gevangen:-)
  Want met 2 kinderen aan tafel, en de oudste die niet zoveel slaap nodig hebt komt er van praten samen niet zoveel terecht. We sturen hem wel eens express vroeg op bed maar dan mag hij op zijn kamer nog tv kijken. Zodat wij samen even wat kunnen doen, kletsen of tv kijken. Want ook dat komt niet zo vaak samen voor en dat zal in de toekomst nog moeilijker worden als zoon ouder wordt. Hij is 8, en gaat nu al vaak in het weekend tegelijk of later dan mij op bed. Heeft weinig slaap nodig dus in de ochtend ook vaak weer op tijd wakker.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je groot gelijk om hem af en toe een keer televisie te laten kijken op zijn kamer. Goh, bijzonder dat hij al zo weinig slaap nodig heeft, is bij mij wel anders. ;-)

   Verwijderen
 4. Als je zoon op bed ligt kun je zelf gaan eten samen thuis. Je zorgt voor een lekker recept en een glas wijn en genieten maar! Budgetvriendelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan inderdaad ook, wat ook regelmatig voorkomt (zonder die wijn dan). Maar niet koken en geen afwas blijft een luxe die soms wel heel fijn is!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…