Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe provider

Per 29 juli ben ik overgestapt met mijn mobiele abonnement. Voorheen zat ik bij T-Mobile en betaalde ik €17,50 per maand en nu zit ik bij KPN. Bij KPN hebben wij ook onze televisie, vaste telefonie en internet lopen.

Het originele abonnement is inclusief 500 MB, maar door gratis verdubbeling is het nu 1000 MB geworden. Eigenlijk complete onzin want ik zit nooit over mijn bundel heen, maar goed. Verder bellen we onderling gratis omdat man ook klant is bij KPN.

Mijn bundel kost oorspronkelijk €22,50 per maand. Waarna ze €2,50 korting geven om het abonnement aantrekkelijker te maken. Omdat we KPN compleet hebben kunnen ze me nog een korting van €5,00 aanbieden; totaal per maand komt het dus neer op €15,00.

Het overstappen zelf kost me eenmalig €19,95. Deze eerste keer moest ik nog een aantal dagen van juli betalen en vervolgens de €15,00 zoals afgesproken. De factuur die ik kreeg kwam neer op €41,96, naar mijn mening zo'n €5,00 teveel. Ik heb 30 minuten in de wacht gehangen waarna ik een goede service kreeg, volgende maand wordt de €5,00 die nu teveel gerekend is verrekend.

Op de factuur na is het overstappen heel vlot verlopen. Ik had geen bereik waarna ik de simkaart gewisseld heb en ik heb gelijk volop gebruik kunnen maken van mijn nieuwe abonnement. Ik vind het verder best een prettig idee dat alles bij dezelfde leverancier zit.

Hoeveel betalen jullie per maand? Zitten jullie ook bij dezelfde provider of is er toch verschil? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik heb bij Tele2 een sim only abonnement en betaal 11 euro per maand (voor 150 minuten/sms en 500 MB). Voor internet/televisie/telefoon zitten we bij een andere aanbieder en daar zijn mobiele abonnementen duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verstandig om dan deze keuze te maken! Het scheelt bij mij €2,50 in de maand en vind het wel een prettig idee,alles bij dezelfde.

   Verwijderen
 2. Zitten bij zelfde provider, en vindt Spotify erg belangrijk en hebt dat net als HBO een leuke bonus is. Niet goedkoop maar dat is bv Ziggo ook allang niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad zo, al die vooraanstaande merken zijn allemaal duur. Ik zelf gebruik Spotify helemaal niet, maar ik weet dat mijn broer het ook via KPN heeft afgesloten.

   Verwijderen
 3. Ik heb een heel goedkoop abonnement, voor een tientje alles onbeperkt en 2 GB data. Goedkoper kan ik het niet krijgen, omdat ik op dit abonnement heel veel korting krijg. Voor ons internet/tv/telefoon zitten we bij een andere provider, willen daar wel weg maar met 4 mensen op de wifi hebben we wel een goede internetverbinding nodig en zijn afhankelijk van kabel. We hebben hier verder (nog) niks. Van ons mag de tv wel weg, maar doordat we afhankelijk zijn van de kabel en veel Mb nodig hebben zijn we net zo duur uit als met tv erbij. Dus we laten het nog maar even zo. Misschien in onze vakantie nog eens goed kijken of het ondertussen wel goedkoper kan.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is heel goedkoop en ruim! Wij hebben inderdaad ook kabel dus zijn ook beperkt met onze leverancier. Zou volgend jaar wel moeten veranderen maar dan hopen we ergens anders te wonen. Zonder televisie vind ik zelf geen optie, heerlijk vind ik dat, lekker op de bank televisie kijken. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 4. We kijken ook wel tv, maar meestal is dat Netflix of een film. Of via uitzending gemist. Ik heb laatst weer eens een serie gekeken op de commerciële zender en werd gek van de reclame, want dat ben je snel ontwend.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar! Wij hebben een opnamepakket van €5,00 per maand. We nemen eigenlijk altijd op wat we willen zien en gaan dan later op de avond kijken zodat we de reclame door kunnen spoelen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…