Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe aankoop

Vorig jaar juni haalde man zijn motorrijbewijs en vlak daarna schafte hij een motor aan. De motor die hij kocht was een Yamaha Fazer voor €3.450,00. Hij heeft ruim een jaar met plezier gereden maar ook geconcludeerd dat dit soort motor niets voor hem is. Man is lang en kreeg toch na langere tijd last van de houding op deze motor. Daarbij nog wat motorische dingen die hij graag anders zag en na overleg hebben we besloten om rond te kijken voor een andere motor.

Afgelopen woensdag hadden we dit gesprek en zaterdagochtend schafte man een nieuwe motor aan. De Suzuki LT1000R is zijn nieuwe bolide en hij betaalde hiervoor €400,00 met inruil van 'oude' motor. Helm, pak en laarzen zijn nog niet aan vervanging toe.

Qua kosten komen we iets duurder uit, de verzekering is over een jaar genomen €23,00 hoger. De motorrijtuigenbelasting blijft gelijk. Het verbruik zou lager liggen, maar dat moet zich nog uitwijzen. Man is ondertussen erg blij met zijn motor en de afspraak is gemaakt dat deze wel pas over minimaal vijf jaar vervangen mag worden.

Man rijdt veel op zijn motor, hij is echt een liefhebber. Zijn jullie motorrijders?  Of juist niet? Hebben jullie ook een 'duurdere' hobby waarbij een investering nodig is? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Nee ik rij geen motor. Heb geen motorrijbewijs, maar ook niet de drang om dat te gaan halen...
  Het idee van met de wind door je haren coast to coast in Amerika trekt me wel, maar verder niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fanatiek motorrijder meldt zich! Al heb ik er de laatste tijd niet veel zin meer in, door alle kosten die ik de laatste jaren heb gehad. Mijn motor is een KTM 690 Enduro R uit 2014, mijn droommotor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee ik heb geen motor, ik denk dat ons huis mijn hobby is, waar ik het liefst mijn geld insteek, aanpassingen en onderhoud (verven kinderdingen bedden handige kasten enzo)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, wij zijn geen motorrijders. En ook geen dure hobby's, mijn hobby is consuminderen en besparen, dus dat levert eerder geld op. Manlief heeft een bierhobby, dit kost ook nauwelijks geld. En verder beide vrijwilligerswerk als hobby, ook lekker goedkoop. Maar zoon is nu bijna 5 en dan gaan zwemles en misschien een clubje beginnen, hoop dat hij niet voor een dure hobby kiest. Hoewel als het echt zijn passie is, zullen we hem er zeker in steunen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…