Doorgaan naar hoofdcontent

Toilet

Vorige week maakte ik onze badkamer inclusief toilet schoon. Ik doe eerst al het andere werk en eindig met het toilet waarna ik de emmer met sop door het toilet heen spoel. Ik had het niet in de gaten maar samen met mijn sop verdween ook de wc-verfrisser, die normaal aan de rand hangt, in het toilet.

Niet snel daarna liep het toilet niet meer door. Ik kreeg het houdertje ook niet meer te pakken en dus hebben we een loodgieter laten komen. Afgelopen vrijdag konden ze langskomen, het gebeurde woensdag, dus wij waren erg blij met ons tweede toilet beneden.

Het toilet moest van de muur af, zo naïef als wij zijn dachten we dat ze het wel met haak o.i.d. uit de hals zouden vissen. Achteraf denkt man dan ook dat hij het zelf wel op had kunnen lossen. Weer een les voor de volgende keer, eerst maar zelf uitgebreider proberen voordat de hulpdiensten ingeschakeld moeten worden.

Op de pakbon stond 1/3 kitspuit en drie kwartier aan werk. Per post ontvingen we de factuur, dit grapje kostte ons €65,-. Het valt me nog mee, maar balen blijft het wel.

Hebben jullie weleens last gehad van een toilet wat niet doorliep? Hoe hebben jullie het opgelost? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

 1. Het reservoir van het toilet op onze douche vult niet zo snel vanwege verkalking. Er is hier idioot hard water. Daar wordt aan gewerkt en als er hiet zachter water is dan laten we de hele wc plus reservoir vervangen. Dan ook meteen eentje met spoelstop.
  Ik vind het nu zonde van het geld om het te laten vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik me goed indenken. Hopelijk is dat zachtere water snel gerealiseerd.

   Verwijderen
 2. Dat zijn altijd van die jammere dingen he, zoveel geld voor zo'n ongelukje...
  De vorige keer dat ons toilet niet doorliep, bleek dat de vorige bewoners een geribbelde afvoerpijp eronder hadden laten installeren. De kans dat wij een verstopt toilet hebben, is daarom best groot. De pijp vervangen is echter duurder dan elke drie jaar door laten spuiten. Dus het is bij ons een kwestie van tijd voor de loodgieter weer mag komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook geen logische keuze, wat vreemd. Als je vooraf weet dat het komt kun het bedrag incalculeren, dit zal vast schelen.

   Verwijderen
 3. Wat vervelend zeg! Dat soort dingen overkomt mij helaas ook wel eens.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik dus niet de enige, mijn man vondt het echt een actie voor mij. ;-)

   Verwijderen
 4. Waar ik nu woon, woonde eerst een oude man en die spoelde maar heel weinig toilet door en het gevolg was dat er zoveel urinezuur in de pot was gaan kleven/verstenen dat de doorgang meer dan gehalveerd was. Daar kwamen we achter toen de toiletpot vervangen werd. Logisch dat normale ontlasting en wat papier er nauwelijks meer door kon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier heb ik nog nooit van gehoord! Je hoort weleens dat mensen als bezuiniging niet doorspoelen als het om urine gaat. Misschien toch nog eens even over nadenken dan. Fijn voor jullie dat deze problemen nu weer verholpen zijn.

   Verwijderen
 5. Ik woon in een huurappartement, dus volgens mij mag ik bellen met de verhuurder op het moment dat zoiets gebeurt.

  Gelukkig is het ons nog niet gebeurt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn! Maar ik denk inderdaad dat zoiets niet gezien wordt als 'natuurlijke' verstopping maar meer als eigen schuld dikke bult?

   Verwijderen
 6. Als het toilet verstopt zit mag je als huurder inderdaad de verhuurder bellen. Maar bij een weggespoeld toiletblok moet je wel zelf de kosten betalen hoor!
  Het is mij ook wel eens gebeurt en het kostte 70 euro, dat kwam voornamelijk door de voorrijkosten.
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergelijkbare prijs dus. Het lijkt me inderdaad eigen kosten, het is toch geen 'natuurlijke' verstopping.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!