Doorgaan naar hoofdcontent

Toilet

Vorige week maakte ik onze badkamer inclusief toilet schoon. Ik doe eerst al het andere werk en eindig met het toilet waarna ik de emmer met sop door het toilet heen spoel. Ik had het niet in de gaten maar samen met mijn sop verdween ook de wc-verfrisser, die normaal aan de rand hangt, in het toilet.

Niet snel daarna liep het toilet niet meer door. Ik kreeg het houdertje ook niet meer te pakken en dus hebben we een loodgieter laten komen. Afgelopen vrijdag konden ze langskomen, het gebeurde woensdag, dus wij waren erg blij met ons tweede toilet beneden.

Het toilet moest van de muur af, zo naïef als wij zijn dachten we dat ze het wel met haak o.i.d. uit de hals zouden vissen. Achteraf denkt man dan ook dat hij het zelf wel op had kunnen lossen. Weer een les voor de volgende keer, eerst maar zelf uitgebreider proberen voordat de hulpdiensten ingeschakeld moeten worden.

Op de pakbon stond 1/3 kitspuit en drie kwartier aan werk. Per post ontvingen we de factuur, dit grapje kostte ons €65,-. Het valt me nog mee, maar balen blijft het wel.

Hebben jullie weleens last gehad van een toilet wat niet doorliep? Hoe hebben jullie het opgelost? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

 1. Het reservoir van het toilet op onze douche vult niet zo snel vanwege verkalking. Er is hier idioot hard water. Daar wordt aan gewerkt en als er hiet zachter water is dan laten we de hele wc plus reservoir vervangen. Dan ook meteen eentje met spoelstop.
  Ik vind het nu zonde van het geld om het te laten vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik me goed indenken. Hopelijk is dat zachtere water snel gerealiseerd.

   Verwijderen
 2. Dat zijn altijd van die jammere dingen he, zoveel geld voor zo'n ongelukje...
  De vorige keer dat ons toilet niet doorliep, bleek dat de vorige bewoners een geribbelde afvoerpijp eronder hadden laten installeren. De kans dat wij een verstopt toilet hebben, is daarom best groot. De pijp vervangen is echter duurder dan elke drie jaar door laten spuiten. Dus het is bij ons een kwestie van tijd voor de loodgieter weer mag komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook geen logische keuze, wat vreemd. Als je vooraf weet dat het komt kun het bedrag incalculeren, dit zal vast schelen.

   Verwijderen
 3. Wat vervelend zeg! Dat soort dingen overkomt mij helaas ook wel eens.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik dus niet de enige, mijn man vondt het echt een actie voor mij. ;-)

   Verwijderen
 4. Waar ik nu woon, woonde eerst een oude man en die spoelde maar heel weinig toilet door en het gevolg was dat er zoveel urinezuur in de pot was gaan kleven/verstenen dat de doorgang meer dan gehalveerd was. Daar kwamen we achter toen de toiletpot vervangen werd. Logisch dat normale ontlasting en wat papier er nauwelijks meer door kon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier heb ik nog nooit van gehoord! Je hoort weleens dat mensen als bezuiniging niet doorspoelen als het om urine gaat. Misschien toch nog eens even over nadenken dan. Fijn voor jullie dat deze problemen nu weer verholpen zijn.

   Verwijderen
 5. Ik woon in een huurappartement, dus volgens mij mag ik bellen met de verhuurder op het moment dat zoiets gebeurt.

  Gelukkig is het ons nog niet gebeurt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn! Maar ik denk inderdaad dat zoiets niet gezien wordt als 'natuurlijke' verstopping maar meer als eigen schuld dikke bult?

   Verwijderen
 6. Als het toilet verstopt zit mag je als huurder inderdaad de verhuurder bellen. Maar bij een weggespoeld toiletblok moet je wel zelf de kosten betalen hoor!
  Het is mij ook wel eens gebeurt en het kostte 70 euro, dat kwam voornamelijk door de voorrijkosten.
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergelijkbare prijs dus. Het lijkt me inderdaad eigen kosten, het is toch geen 'natuurlijke' verstopping.

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire berichten van deze blog

Gratis op te halen

We zijn hard aan het klussen in het nieuwe huis. In ons huidige huis ben ik aan het opruimen, uitzoeken en inpakken. Veel verkoop ik via Facebook en Marktplaats, maar er zijn ook spullen die niet de moeite zijn om te verkopen of waarop niet gereageerd wordt. Het zijn allemaal spullen die nog goed te gebruiken zijn.

Ik besloot deze gratis op internet te zetten, in de verwachting dat er zeer snel gereageerd zou worden. Het staat nu al een aantal dagen op internet en er zijn nog geen reacties. Zal iedereen aan het minimaliseren zijn? Als het van het weekend nog niet opgehaald is gaat het naar de kringloop.

Werkt het gratis ophalen bij jullie wel? Hebben jullie misschien nog tips? Ik hoor graag van jullie!

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…