Doorgaan naar hoofdcontent

Uit eten

Zoals vele anderen sparen wij ook mee met de Albert Heijn Restaurantactie. Leuk en gezellig uit eten in je omgeving, maar ook op nieuwe plekken. Vorig jaar gingen we met vrienden naar een restaurant wat we zelf nooit bedacht zouden hebben, een Argentijns restaurant. Leuk om eens nieuwe gerechten te proberen als het toch minder kost. Normaal is de Argentijn vrij duur, veel vlees, dus de prijs loopt snel op.

Dit jaar willen we weer uit eten met de bonnen. Dit keer met onze vriendengroep. Vier stellen waarvan de mannen al tijden bevriend zijn en de meiden aanschoven. We kunnen goed met elkaar opschieten en proberen dan ook regelmatig af te spreken. Allemaal werken en nog niet allemaal een eigen huis heeft wel effect op het aantal keren dat je afspreekt.

Verder willen we met z'n tweetjes uit eten. 20 augustus zijn we tien jaar bij elkaar. Volgens mij een goede reden om dit te vieren met een etentje! Leuk dat we hierbij gebruik kunnen maken van het tweede menu gratis.

Sparen jullie mee en maken jullie er ook gebruik van? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wij gaan nooit uiteten. Mijn dieet is te ingewikkeld en fouten zijn zo gemaakt. En ik heb geen zin in de gevolgen.
  Ik koop vaak bij a.h. Ik vraag altijd aan mensen achter mij of ze restaurantzegels sparen. Dan krijgen zij ze van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lastig! Heb je verschillende voedselallergie├źn?

   Verwijderen
  2. Ik snap dat je het niet wil riskeren om een reactie te krijgen na het eten in een restaurant. Lief dat je dan toch probeert de zegels te vergeven aan een ander. Ik spaar altijd en probeer er dan een ander blij mee te maken.

   Verwijderen
  3. @Suzanne,
   Ik verdraag geen gluten, geen dierlijke melkproducten,mgeen alcohol. Ik verdraag weinig vet en weinig suiker, ik reageer niet goed als ik veel verschillende ingredienten tegelijk eet. Laatst was ik toch in een restaurant vanwege een uitnodiging van vrienden. We zijn alleen op het receptiedeel geweest en ik nam alleen water. Het water smaakte een beetje gearomatiseerd. Ik stond er eerst niet zo bij stil. Tot ik thuis kwam en zag dat mijn gezicht onder de rode bultjes zat. Tja, waar komt dat dan van. Mogelijk hebben ze het glas gespoeld in water waar ook bierglazen zijn omgespoeld. En ik heb al eerder een huidreactie gekregen toen ik bij iemand water kreeg dat gefilterd was. Dat hoeft dan niet eens met het filter te maken te hebben. Maar als er per ongeluk gluten in het filter terecht zijn gekomen, is dat wel een probleem. Besmette snijplanken, messen, meel in de lucht. Er zijn gewoon teveel risico's en dat heb ik er niet voor over. Soms wel jammer. Vroeger gingen mijn man en ik soms uiteten en dan bij de Chinees. Dat ging eigenlijk altijd goed. Al at ik toen nog gluten.

   Verwijderen
 2. Ik doe al een paar jaar mee met deze actie en het bevalt me erg goed. Ik heb ook het idee dat de restaurants erg hun best doen om een leuk menu voor te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook, al moet je van te voren wel goed kijken wat voor keuze je hebt. Ik houd niet van verrassingmenu's. Ik weet het liever van tevoren. ;-)

   Verwijderen
 3. Wij doen ook al een paar jaar mee! Elk jaar gaan we naar een ander restaurant met deze actie. Wel kijk ik altijd op de website van het restaurant uit welke gerechten je kunt kiezen want soms vind ik de keuze te beperkt en ga ik liever naar een ander restaurant

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je helemaal gelijk in. Wij gaan met onze vrienden naar een restaurant waar je keuze hebt uit vijf voor-, hoofd- en nagerechten. Erg ruim, vorig jaar aten de we ergens waar steeds twee opties mogelijk waren.

   Verwijderen
 4. Nee, dit jaar niet. Vorig jaar vond ik het al erg teleurstellend in onze regio. De 2 restaurants die meededen hadden hetzelfde menu als het jaar ervoor. En dit jaar kun je naar het schnitzelparadies gaan en nog zoiets. Nee, dank je wel. Zelfs met 50% korting nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer dat er geen interessante restaurants in de buurt zijn. Niet alles is ook mijn smaak maar hier in de omgeving zijn er toch aardig wat deelnemers.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…