Doorgaan naar hoofdcontent

Marktplaats

De verkopen op Marktplaats gaan ontzettend goed dit jaar. We besloten om veel spullen te koop te zetten en genoegen te nemen met een aanvaardbare prijs en niet de hoofdprijs af te wachten. In oktober verkochten we onze oude auto waarvan nog verschillende accessoires op zolder lagen zoals de radio, de versterker en de subwoofer.

Verder heb ik mijn hobbykamer een eind opgeruimd. Veel materialen lagen ongebruikt opgeslagen ik heb besloten om deze ook te verkopen. We kwamen nog een speakerset tegen op zolder en verkochten deze voor €25,-, man dacht hem een aantal jaren terug voor €20,- gekocht te hebben.

De grote klappers waren toch wel de auto onderdelen, samen goed voor €410,- en alles samen verkochten we voor €563,50. Gisteren verkocht ik het een na laatste item van Marktplaats. Tijd om weer eens een rondje zolder te doen en wat nieuwe producten te plaatsen.

Mijn moeder en broer leverden ook al een aantal items aan om op mijn account te plaatsen. Deze waren ook binnen een kleine maand weg. Van schoenen tot stoelhoezen, koelboxen en knutselmateriaal. Het is onvoorstelbaar. Alleen van onze hamsterkooi kom ik niet af. Nog iemand interesse? ;-)

Merken jullie ook dat het verkopen zo goed gaat dit jaar? Of vinden jullie dat het teveel moeite kost om het online te zetten? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Het succes is wisselend; erg afhankelijk van het product. Nette producten doen het vaak wel goed merk ik. Ik kijk en koop zelf ook meer via MP tegenwoordig. Goede trend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een goede trend en leuk voor onze spaarpot! ;-)

   Verwijderen
 2. Als je geduld hebt kom je eigenlijk van alles wel af. Ik heb sommige dingen zoals een systeem voor het TV geluid op koptelefoon er 3x opgezet, en uiteindelijk goed verkocht. Het was ook een dure set, er moet maar net iemand zijn die dat nodig heeft.

  Het erop zetten is inderdaad tijdrovend.

  Vervelend blijft het dat er mensen bieden, je reageert of bod accepteert en dan hoor je verder niets meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker vervelend. Het komt helaas heel regelmatig voor. Ik verleng een advertentie altijd en zelfs dan kom ik vaak nog van het te verkopen artikel af.

   Verwijderen
 3. Het lijkt wel beter te gaan dit jaar inderdaad. Ik had het een paar jaar geleden even helemaal opgegeven, en nu waren we weer eens begonnen. Een peuterbedje waren we binnen 3 dagen kwijt voor een goede prijs. Jouw verkopen gaan echt heel goed zeg, mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn is dat hè! Ik denk ook dat als je het op zn beloop laat gaan Marktplaats een prima plek is voor je verkopen!

   Verwijderen
 4. Nou, ik moet zeggen dat ik de laatste weken warempel ook wat hebt verkocht via marktplaats! En meestal lukt me dat totaal niet, dus ik ben erg blij.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, nee dank je. Geen hamsterkooi nodig ;)
  Bij mij ging het ook best lekker de afgelopen maand. Alleen geen grote klappers meer van honderden euro's, omdat we die dingen allang kwijt zijn. De eerste rondes marktplaats in je leven zijn het meest effectief qua geld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha helaas! Ach binnenkort sta ik samen met mijn moeder op een rommelmarkt. Dan kom ik er vast wel vanaf! Dat is zeker zo, man moest wel even wennen aan het Marktplaats idee met zijn geliefde spullen maar kwam er uiteindelijk zelf mee. Ik ben bang dat er inderdaad geen hele grote klappers meer gaan komen. ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…