Doorgaan naar hoofdcontent

Verrassingsbezoek

Schoonvader ligt opnieuw in het ziekenhuis, ditmaal voor een tweede operatie omdat poging één resulteerde in een klaplong. Poging twee is ook mislukt, opnieuw kreeg hij binnen 24 uur een klaplong. Het vervelende aan dit alles is dat hij in Groningen in het ziekenhuis ligt, voor ons een enkele reis van 2 uur en 15 minuten.

Omdat de long niet goed heelt duurt de opname maar voort. Ondertussen ligt hij alweer drie weken in het ziekenhuis. Verder is het hartstikke goed geregeld, mijn schoonmoeder mag kosteloos in het hotel tegenover het ziekenhuis verblijven. Door de afstand zijn het best lange dagen, weinig bezoek, niet iedereen is in staat of neemt de moeite om de reis te maken.

Vorige week startte onze vakantie en besloten we op zondagochtend om een hotel te boeken en na ochtendslaap van zoon zijn wij in de auto gestapt. We hadden het niet laten weten aan man zijn ouders, het leek ons leuk als het een verrassing zou zijn. Onze verrassing is goed gelukt, doordat we een nacht verbleven in een hotel konden we de maandag ook nog even op visite.

Zoon vond het slapen in de auto maar niets en ook in de avond in het hotel kwam hij wat lastig in slaap. Al met al vond ik het allemaal wel meevallen en zeker de moeite waard. De overnachting voor een driepersoonskamer met babybedje en ontbijt kostte ons €94,00 en daarnaast nog een tank brandstof wat neerkomt op ongeveer €100,00.

Doordat wij besloten deze nacht in een hotel te verblijven is ons oorspronkelijke plan van tafel. We wilden graag nog een nachtje in Rotterdam spenderen. Het bezoekje Groningen en aanschaf van een andere motor zorgt ervoor dat we de rest van de vakantie lekker in eigen bed slapen.

Soms veranderen plannen weleens door bepaalde situaties. Hebben jullie hier weleens mee te maken gehad? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

 1. Persoonlijk hebben wij iets dergelijks niet meegemaakt. In het verleden mijn ouders wel. Mijn opa overleed op de laatste dag van de vakantie, maar die dag hebben zijn we toen gebleven en de volgende dag naar huis gegaan.
  Bij ziekte/leven is dat denk ik anders. Dan kun je nog wat doen/betekenen voor de betrokken persoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jeetje heftig zeg.. sterkte voor je schoonvader!!

  hier ook regelmatig extra uitgaven idd voor dingen die we willen of die moeten, verwacht of onverwacht. zwangere zusjes die je leuke cadeaus wil geven of idd extra ritjes naar mn schoonmoeder die voor de 2e x geopereerd is aan haar rug.. hoort er allemaal bij, precies de reden waarom we sparen om die extra kosten makkelijk op te kunnen vangen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk knapt jouw schoonvader snel weer op! Een reistijd van ruim 2 uur is niet niks. Goed van jullie dat je de moeite genomen hebt ernaartoe te gaan.

  Naarmate je ouders, schoonouders en andere naaste familie (en jullie zelf natuurlijk ook) ouder worden, zul je vaker dit soort zaken meemaken. 't Is niet anders. Je moet maar zo denken, als het jou zelf overkomt, zou je het ook prettig vinden als anderen moeite nemen om te komen of ergens aandacht aan schenken.

  Soms moet je je plannen uitstellen of wijzigen: Ondanks dat mijn moeder al in een verpleeghuis zat, stierf ze geheel onverwacht vier dagen voor wij op vakantie gingen. Met eigen auto, naar een gehuurd huisje. We hebben ervoor gezorgd dat haar kamer in het verpleeghuis leeggeruimd was binnen enkele dagen (moest toch gebeuren immers, een halve dag werk) en zijn de dag na de crematie vertrokken. Er was verder niemand om voor thuis te blijven, want mijn vader was twee jaar daarvoor al overleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja in datzelfde ziekenhuis. Mijn kinderen werden te vroeg geboren en lagen er maanden. Eerst ikzelf tien dagen, daarna onze tweeling daar vier maanden, en daarna nog meerdere opnames van meer dan een maand, afgewisseld met een ander ziekenhuus dichterbij ons huis. En dat met een dreumes van twee. We waren na anderhalf jaar helemaal verrot. Gelukkig gaat nu alles goed met ze.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vergeet jullie sterkte te wensen!!! Sterkte in deze tijd

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…