Verrassingsbezoek

Schoonvader ligt opnieuw in het ziekenhuis, ditmaal voor een tweede operatie omdat poging één resulteerde in een klaplong. Poging twee is ook mislukt, opnieuw kreeg hij binnen 24 uur een klaplong. Het vervelende aan dit alles is dat hij in Groningen in het ziekenhuis ligt, voor ons een enkele reis van 2 uur en 15 minuten.

Omdat de long niet goed heelt duurt de opname maar voort. Ondertussen ligt hij alweer drie weken in het ziekenhuis. Verder is het hartstikke goed geregeld, mijn schoonmoeder mag kosteloos in het hotel tegenover het ziekenhuis verblijven. Door de afstand zijn het best lange dagen, weinig bezoek, niet iedereen is in staat of neemt de moeite om de reis te maken.

Vorige week startte onze vakantie en besloten we op zondagochtend om een hotel te boeken en na ochtendslaap van zoon zijn wij in de auto gestapt. We hadden het niet laten weten aan man zijn ouders, het leek ons leuk als het een verrassing zou zijn. Onze verrassing is goed gelukt, doordat we een nacht verbleven in een hotel konden we de maandag ook nog even op visite.

Zoon vond het slapen in de auto maar niets en ook in de avond in het hotel kwam hij wat lastig in slaap. Al met al vond ik het allemaal wel meevallen en zeker de moeite waard. De overnachting voor een driepersoonskamer met babybedje en ontbijt kostte ons €94,00 en daarnaast nog een tank brandstof wat neerkomt op ongeveer €100,00.

Doordat wij besloten deze nacht in een hotel te verblijven is ons oorspronkelijke plan van tafel. We wilden graag nog een nachtje in Rotterdam spenderen. Het bezoekje Groningen en aanschaf van een andere motor zorgt ervoor dat we de rest van de vakantie lekker in eigen bed slapen.

Soms veranderen plannen weleens door bepaalde situaties. Hebben jullie hier weleens mee te maken gehad? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

  1. Persoonlijk hebben wij iets dergelijks niet meegemaakt. In het verleden mijn ouders wel. Mijn opa overleed op de laatste dag van de vakantie, maar die dag hebben zijn we toen gebleven en de volgende dag naar huis gegaan.
    Bij ziekte/leven is dat denk ik anders. Dan kun je nog wat doen/betekenen voor de betrokken persoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jeetje heftig zeg.. sterkte voor je schoonvader!!

    hier ook regelmatig extra uitgaven idd voor dingen die we willen of die moeten, verwacht of onverwacht. zwangere zusjes die je leuke cadeaus wil geven of idd extra ritjes naar mn schoonmoeder die voor de 2e x geopereerd is aan haar rug.. hoort er allemaal bij, precies de reden waarom we sparen om die extra kosten makkelijk op te kunnen vangen..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hopelijk knapt jouw schoonvader snel weer op! Een reistijd van ruim 2 uur is niet niks. Goed van jullie dat je de moeite genomen hebt ernaartoe te gaan.

    Naarmate je ouders, schoonouders en andere naaste familie (en jullie zelf natuurlijk ook) ouder worden, zul je vaker dit soort zaken meemaken. 't Is niet anders. Je moet maar zo denken, als het jou zelf overkomt, zou je het ook prettig vinden als anderen moeite nemen om te komen of ergens aandacht aan schenken.

    Soms moet je je plannen uitstellen of wijzigen: Ondanks dat mijn moeder al in een verpleeghuis zat, stierf ze geheel onverwacht vier dagen voor wij op vakantie gingen. Met eigen auto, naar een gehuurd huisje. We hebben ervoor gezorgd dat haar kamer in het verpleeghuis leeggeruimd was binnen enkele dagen (moest toch gebeuren immers, een halve dag werk) en zijn de dag na de crematie vertrokken. Er was verder niemand om voor thuis te blijven, want mijn vader was twee jaar daarvoor al overleden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja in datzelfde ziekenhuis. Mijn kinderen werden te vroeg geboren en lagen er maanden. Eerst ikzelf tien dagen, daarna onze tweeling daar vier maanden, en daarna nog meerdere opnames van meer dan een maand, afgewisseld met een ander ziekenhuus dichterbij ons huis. En dat met een dreumes van twee. We waren na anderhalf jaar helemaal verrot. Gelukkig gaat nu alles goed met ze.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vergeet jullie sterkte te wensen!!! Sterkte in deze tijd

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.