Doorgaan naar hoofdcontent

Eters

Mijn vorige bericht ging over uit eten en deze over eters. Als ik iets gezellig vind is het wel om eters te hebben. Gezellig met zijn allen aan tafel en vaak nog nakletsen met een spelletje.

Vorige week bleven vrienden eten, vroegen we nog andere vrienden om een spelletje te komen doen en zo zaten we gezellig op woensdagavond met een tafel vol. Heerlijk vind ik dat, dat is goedkoop genieten. Ik maak eigenlijk altijd pasta en in het weekend is het toch vaak de frietpan die aangaat. Spelletjes die we spelen zijn 30 seconds, het keezenspel en boerenbridge.

Hebben jullie regelmatig eters? Hebben jullie tips voor grote maaltijden en gezelschapsspellen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Als ik eters krijg maak ik meestal een grote pan miehoen en een flinke pan pindasaus (ook die maak ik zelf). Bijna iedereen lust het en ik kan het makkelijk aanpassen aan gasten met eetwensen (vleesters, vegetariers, veganisten, tis al glutenvrij en melkvrij). Ik heb grote pannen en dat is met dit gerecht wel handig. Eerlijk gezegd is het veel werk omdat ik alle groente zelf snij en ik daar veel van doorheen doe. Zelf gesneden vind ik lekkerder en is voordeliger. En ik bereid het groente mengsel van tevoren zodat ik weinig werk heb als er bezoek is. De miehoen koop ik altijd bij een online toko. Twee keer per jaar doe ik daar een grote bestelling.
  Meestal doen we geen spelletjes als we bezoek hebben, want daarvoor heb ik dan meestal geen energie meer. Maar de anderen kunnen dat natuurlijk wel doen. Als mijn ouders er zijn dan zal dat klaverjassen zijn.
  In ons gezin doen we het liefst Machiavelli of Kolonisten van Katan of pesten. Manlief en jongste zoon houden van lange spellen zoals Risk en Monopoly. Oudste zoon en ik hebben daar het geduld meestal niet voor, wij doen dan liever dobbelen of een ander kaartspel zoals boerenbridge. Al is dat laatste alweer een paar jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zeker een leuk idee. Grote hoeveelheden en inderdaad een gerecht wat makkelijk aan te passen is naar de smaken. Ik ben ook zeker van het zelf snijden van verse groenten. Soms koop ik weleens voorgesneden zakjes maar dit komt heel weinig voor. Wanneer ik boodschappen gedaan heb snijd ik alle groenten en bewaar ze in bakjes. Zo liggen ze voor het grijpen. Bedankt voor je reactie! Machiavelli zoek ik op!

   Verwijderen
 2. Hier regelmatig spelletjesdagen...qua eten, iedereen doet wat of neemt wat mee...Spellen die veel gespeeld worden, Set,Uno, Ligretto, Skipbo, Carcasonne, Weerwolven, HalliGalli,
  Munchkin, schaken, dammen, Go, Kolonisten, Doolhof,Qwirkle...ik heb zo'n tachtig spellen...veel daarvan zijn denkspellen van Thinkfun en 999games. Zowel alleen als samen te doen.Brick by brick, Rushhour.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allemaal wat meenemen is ook zeker een leuk idee. Wij zijn de enige in de vriendengroep met een kleine en dan is het al snel bij ons. Als je dan altijd voor eten, lekkers en drinken zorgt loopt het ook best op. Tachtig spellen! Een echte fan dus!

   Verwijderen
 3. Nodig eens een vluchteling uit, om mee te eten! Een aanrader! Voor beide partijen leuk, leerzaam en eens iets meer uit de comfortzone. Spelletjes spelen word meestal ook erg gewaardeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zomaar een vluchteling uitnodigen ,lijkt me niet echt slim in deze tijd...

   Verwijderen
 4. Anoniem: denk jij een vluchteling van straat te plukken hiervoor? Absoluut niet nodig. Neem contact op met de organisator van een opvanghuis in je buurt. Hier werkt men met een soort gastgezin waar de vluchteling zich eens een avondje onbezorgd kan vermaken. Er zal wel gekeken worden naar gastgezin en de vluchteling. En zat moet ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een bijzondere suggestie en dit bedoel ik absoluut niet vervelend. Ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben. Dit komt voornamelijk omdat we bij ons in de directe omgeving niet te maken hebben met vluchtelingen. Ik weet verder ook niet of ik hier de juiste persoon voor ben, al kan ik me wel indenken dat het voor een vluchteling een welkome afleiding zal zijn.

   Verwijderen
  2. Waarom een vluchteling? Waarom niet een eenzame oudere? Of iemand met een beperking, een dakloze, een kindje uit de buurt waarvan ouders fulltime werken..

   Verwijderen
  3. Ik denk dat voor deze mensen hetzelfde geldt. Ik weet niet of ik hiervoor de aangewezen persoon ben. Niet omdat ik het niet wil of kan, maar meer mijn gevoel erbij.

   Verwijderen
 5. we spelen weinig spelletjes omdat de kinderen pas laat slapen (20.30) en we daarna zelf bekaf zijn of door t vele kletsen er niet aan toe komen.. maar ondertussen wel een flinke hoeveelheid spellen opgebouwd, ook met oog op de toekomst, dochter is ook gek op spelletjes nl ;) kolonisten van catan, rummicup, risk, monopoly, triominos, triviant, scrabble, uno, skipbo, stratego, yaghtzee(en dan nog een enorme verzameling kinderspellen.. mens erger je niet, ganzenbord, monopoly junior, huisje boompje beestje, kwartetspellen, memory spellen, kroko loco, wie ben ik, waar ben je, reuze mikado, doolhof enz)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad laat en ik kan me voorstellen dat je dan lekker rustig op de bank gaat zitten. Skipbo is een persoonlijke favoriet, Stratego ben ik dan ook weer ontzettend slecht in. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 6. Ik maak meestal quiche als er eters komen, lekker met een salade er bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind quiche heerlijk maar man dan helaas weer niet.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…