Doorgaan naar hoofdcontent

Fietsen

Nu zoon mee kan op de fiets en het weer ook meewerkt merk ik dat de auto steeds meer op het pad blijft staan. Wat we voorheen met de auto deden zijn we nu steeds meer met de fiets aan het doen.

Vorige week moesten we naar het consultatiebureau, zo'n vier kilometer enkele reis. Toen zoon op tijd wakker was zijn we lekker op de fiets gestapt. Het was heerlijk weer en zoon geniet zo van het zien van alle weilanden met dieren.

Ook aan de grote boodschappen heb ik me gewaagd, dit vond ik dan wel weer spannend. Ik heb grote fietstassen en ik had een boodschappentas en mijn spin (onmisbaar!) bij. Toch was ik bang dat het misschien niet zou passen. Alles ging gelukkig goed. Ik deed alleen op maandag de boodschappen in plaats van op dinsdag. De drie broden die we iedere week bestellen zijn we op dinsdag alsnog (op de fiets) wezen halen en hadden op maandag niet meer gepast.

Op maandag, dinsdag en woensdag werk ik niet. In overleg hebben we besloten om op deze dagen om 17.15 te eten. Hierna kunnen we dan nog even fietsen of wandelen met zoon. Die fietsritjes na het eten combineren we vaak met het nuttige. Zo brachten we al wat spullen terug die we leenden, werden er spullen opgehaald en gingen er al heel wat kaarten op de bus.

Op zondagmiddag zijn we nu ook al drie keer op rij een stuk wezen fietsen, gezellig met zijn drie├źn. Ik kan daar zo van genieten, hoe simpel kan het zijn. Wat ben ik blij met mijn luxe fiets, niet alleen goed voor onze portemonnee, maar ook voor het lijf. Hopelijk roep ik dit ook nog in het najaar en in de winter, maar voor nu is de wil om vaker de fiets te pakken er zeker.

Fietsen jullie veel? Zijn jullie hier bewust mee bezig of is het misschien wel de enige optie die je hebt? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Fietsen is voor mij erg belastend, meer dan wandelen. Dus ik pak 'm alleen voor stukken die te ver zijn om te lopen en te dichtbij voor de auto, of naar 't centrum, waar je je auto niet of amper kwijt kan. Een half uur wandelen gaat nog goed, dus ik kan veel lopend doen. Na even rust, of een kop koffie bij iemand thuis, kan ik ook weer een half uur terug. Dat was ooit heel anders, dus ik geniet van mijn opgedane energie en spieren!Fijn dat het fietsen zo bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je het nu volhoudt om te wandelen, zoveel beter als eerst! Ik kan me voorstellen dat wandelen prettiger is als fietsen. Ik vind het dan weer fijn dat ik verder weg kan, maar daar heb je dan inderdaad de auto weer voor. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ik fiets veel, doe de boodschappen meestal een dorp verder, dat is dan acht of tien km verderop. Dan fiets ik tussen de weilanden door en kom uit in kleine gezellige dorpjes, met wat basic winkels, meer heb ik niet nodig.Vlees, melk, eieren en groenten koop ik onderweg bij de boerderijen met huisverkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat fietst heerlijk, tussen weilanden! Hebben we hier ook en langs de rivier over mooie dijken. Prachtig uitzicht maakt het leuker. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Ook wij fietsen nu weer veel. Beide kleintjes kunnen goed op de fiets nu en oudste kan goed zelfstandig fiwtsen. Dat is wel heel fijn.
  Grote boodschappen doe ik met de auto. Vanmorgen zat mijn fiatje zo vol dat ik twee fietsen nodig had gehad als ik dat zou fietsen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je kinderen ook gemakkelijk mee kunnen! Ik vind de grote boodschappen doen ook steeds spannend. Vanochtend ging man mee, we hebben vakantie, gelukkig maar want het had nooit op mijn fiets gepast. ;-)

   Verwijderen
 4. Sinds een jaartje fiets ik weer regelmatig door aanschaf van een driewieler. Door artrose en krachtverlies kan ik een gewone fiets niet meer in balans houden.

  Ik was bang geworden om op te stappen voelde me zo onzeker. Nu voel ik me weer vol vertrouwen op de fiets. Sinds 2 weken ga ik ook met de hond op stap. Die wil eigenlijk alleen maar heel hard rennen, en moet haar dus echt tot langzamer manen in het begin. Ze luistert goed en ik heb de indruk dat ze ook let op het terug schakelen en het afnemende geluid van het electriek.
  Zo zijn we lekker samen buiten. Gelukkig is het hier rustig en kan ik haar op sommige weggetjes los laten lopen, dan volgt ze ook netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je een driewieler aan hebt kunnen schaffen. Ik kan me voorstellen dat dit de onzekerheid qua opstappen wegneemt. Heerlijk, lekker met de hond. Wat goed dat ze zo luistert en al zo snel went!

   Verwijderen
 5. Ik <3 fietsen

  Ik fiets altijd, ik heb geeneens een auto. Ik heb niet het idee dat ik iets mis om geen auto te hebben.
  Vandaag was het echt heerlijk weer om te fietsen, ik heb 75 km gefietst. Halverwege lekker gepicknickt en even in een boek gelezen en daarna mijn rondje weer vervolgd. Kortom een heerlijke dag gehad :)

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lekker! Vooral leuk dat je ergens lekker een boekje leest! Ik denk niet dat wij zonder auto zouden kunnen. Ouders en schoonzus wonen verder weg, ideaal om dan in de auto te stappen.

   Verwijderen
 6. naar school fietsen we nu, voorheen lopend, maar na de verhuizing is dat net iets te lang (ben al 2 u kwijt per dag aan halen en brengen.. vind dat wel genoeg :p)
  consultatiebureau is hier niet zo ver dus lopend of op de fiets, net als ziekenhuis ook op de fiets (orthoptist elke 3 maanden voor dochter) en ook de logopedist op de fiets (zit naast school.. daarna nog 3 kwartier wachten (met mooi weer bij een speeltuin, met slecht weer noodgedwongen in de supermarkt.... ) maar ja doordeweeks heb ik ook niet zomaar een auto.. als het nodig is gaat man met de scooter, maar met regen voel ik me daar ook rot om en ik ben meestal toch aan t werk als gastouder en ga ik nergens heen ;) iig niet met de auto.. moet eigen kids ook halen en brengen naar school dus blijf ivm tijd toch in de buurt ;) gaat prima met de fiets en de bakfiets :)

  maar ben ook wel heel blij met onze auto!! hiermee kunnen we naar mn vader wat 5 kwartier rijden is.. met ov zou ik dat niet snel doen omdat je dan al zo vroeg naar huis moet.. in de auto kunnen de kids gewoon slapen dus kunnen we na t eten weg ipv.. en ook kunnen we er vaak mee naar mn schoonmoeder.. 15 minuten met de auto maar ik gok anderhalf u met t openbaar vervoer ;) erg happy mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap het helemaal! Ik probeer nu ook zoveel mogelijk op de fiets te doen, maar af en toe is die auto zo'n uitkomst. Voor openbaar vervoer moet je vanaf ons toch vier kilometer fietsen voor een opstappunt.

   Heerlijk dat je een bakfiets hebt, lijkt me heel fijn met je oppaskindjes.

   Verwijderen
 7. Wij fietsen vrijwel alleen maar, mits het niet regent en het te fietsen is met drie kleine kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker! De afstand is inderdaad wel belangrijk met drie kleine kids.

   Verwijderen
 8. Door de week fiets ik alles. Heen en weer naar school, boodschappen, doktersbezoeken, alles. Ik heb geen auto maar wel een bakfiets. Als ik onze drie zoons naar school heb gebracht doe ik gelijk boodschappen, ideaal! Ook als ik een keer oppas of als er vriendjes mee moeten kan dat. Voor verdere reizen gebruiken we de auto, maar dat is eigenlijk alleen in het weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een bakfiets lijkt me heerlijk! Nu is het hier alleen wel zo dat ik al zo'n drie kilometer moet fietsen voordat ik bij de winkel ben, het kan hier ook zo lekker hard waaien en dan lijkt een bakfiets me zo zwaar. Heb ik verder geen ervaring mee hoor, maar dat is mijn idee.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…