Doorgaan naar hoofdcontent

Kapper

De kapper, iets wat bij ons bijna elke maand wel voorkomt in het lijstje met uitgaven. Bij ons in de straat woont een kapster, voorheen eigenaresse van een zaak. Ze volgt veel trainingen en cursussen en blijft zo up-to-date. We gaan meestal op de fiets, lopen is dan weer net te ver; onze straat is heel lang.

Ik ben zeer tevreden over onze kapster. Ze heeft twee kinderen, maar is desondanks erg flexibel wat ik zelf heel erg prettig vind. De eerste keer knippen bij zoon gebeurde bij ons thuis, heel fijn met al die indrukken.

Zoon is nu bijna 11 maanden en al drie keer naar de kapper geweest. De eerste keer gratis en de andere twee keer betaalden we €5,00. Man gaat ook iedere 6 weken, hij betaald €13,50 per keer. Zelf ben ik niet zo'n regelmatige klant. Ik ga maar zelden om mijn haar te laten knippen. Wanneer ik ga kost het ook voor mij €13,50.  

Gaan jullie regelmatig naar de kapper? Ga je dan naar een zaak of komt er een kapper aan huis? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Je zoon heeft vast een heel bos haar dat hij al drie keer is geweest. Mijn zoon was kaal en is voor het eerst geknipt door mij toen hij een jaar of 2-3 was. En nu moet hij elke zes weken wel geknipt worden, maar dit kan ik zelf en dan knip ik gelijk dochter even de puntjes bij. Zij was ook een jaar of 2-3 toen ik het voor het eerst knipte, maar dat was meer omdat we het wilden laten groeien.
  Manlief is bijna kaal, dus die scheert zijn hoofd om de dag.
  En ikzelf ga elke zes weken naar een kapster aan huis, daar betaal ik 15 euro voor. Ze kan ook bij mij thuis komen, maar vind het wel fijn om naar haar toe te gaan, ze woont een paar straten achter ons. Dus heb met zoonlief al heel wat geld bespaart, door het zelf te doen. Ik heb het spul ook nog van mijn opleiding, en enkel zo nu en dan de schaar eens professioneel laten slijpen heb ik daar geen kosten aan.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad al best wat haar en het groeit ook zo ontzettend snel. Daarbij houden we het graag wat korter. Fijn dat je zelf je kinderen kunt knippen, dit scheelt inderdaad een hoop! En de schaar slijpen zijn ook te verwaarlozen kosten denk ik. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ik ga ongeveer twee tot drie keer per jaar. Ik geloof dat ik rond de 20 euro betaal. Jouw kapper hanteert fijne prijzen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is laatst een keer gestegen, maar het is inderdaad totaal niet duur! Het hebben van lang haar scheelt volgens mij echt met het aantal kappersbezoekjes die dan nodig zijn. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Ik ga ongeveer om de 8 weken, bij mijn kapster die waar ik al 35 jaar kom, ik was 8 dat ik er kwam, en al die tijd trouw gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je daar al zo lang komt. Als een kapper bij leert door cursussen en dergelijke is het fijn om daar klant te blijven. Voorheen knipte mijn nicht ons. Ze leerde niet bij en haar techniek bleef achter, ik ben toen gestopt omdat mijn haar meerdere malen slecht geknipt was.

   Verwijderen
 4. Ik laat mijn haar groeien, dus ik ga maar zo'n 1 tot 2 keer per jaar op het moment. Onze kapper zit in een wijnwinkel :-) Heel handig. Niet dat ze wijn uit deelt voor of na het knippen, maar het heeft toch wel wat gezelligs. En meestal neem ik inderdaad een flesje wijn mee na afloop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier hetzelfde! Op naar langer haar! 💪 Hahha dat hebben ze goed bekeken. Dubbelop verwennen dus, kapper en wijn!

   Verwijderen
 5. Mijn haar is lang, dus ik ga denk ik 2-3x per jaar. Naar een zaak, kost 23€. Ik heb veel kappers geprobeerd en ook goedkope of aan huis, maar steeds toch niet tevreden. Dus dan maar zo.
  Man gaat eens per 6-8 wk en betaald bij zelfde zaak 17€. Kinderen die ik zelf of soms bij thuiskapper. 7,50-10€

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat scheelt veel hoor,het hebben van lang haar. 17,- is ook een net bedrag. Onze kapper in het dorp rekent 18,50.

   Verwijderen
 6. Dan zijn de kappers in België wel duur hoor! Ik ga om de 5 weken omdat ik het graag lekker kort heb, dan betaal ik iedere keer 34,5 euro! en dat enkel knippen en drogen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad behoorlijk aan de prijs, maar ik neem aan dat het een kapsalon is en ach dan moet je het er af en toe ook van nemen toch?

   Verwijderen
 7. Wij hebben een thuiskapster. Ze komt meestal om de acht weken. Dan knipt ze ons vijven en mij verft ze ook. Totaalbedrag is dan 55 euro. Weet niet precies wat ze pp telt, maar vind het goedkoop en ze is heel goed. Ook heel geduldig met de kids.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker goedkoop, vooral inclusief verven. Als je verder tevreden bent over haar kwaliteiten als kapper zit je prima!

   Verwijderen
  2. Ze knipt super goed. Ze komt van een "deftige salon" en heeft er veel opleidingen voor moderne technieken gedaan. Dat houdt ze nog altijd bij in haar vrije tijd. Ik kan me echt geen betere wensen.

   Verwijderen
 8. Als je langer haar wilt moet je juist ervoor zorgen dat je je haar bij laat houden. Even de punten eraf en dan weer laten groeien. Iedere twee tot drie maanden. Dom om te laten groeien en niet meer te gaan. Krijg je alleen maar dode haarpunten en splijten van....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zeg ook niet dat ik niet ga, maar ik ga niet iedere 6 weken zoals mijn man.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…