Doorgaan naar hoofdcontent

Kapper

De kapper, iets wat bij ons bijna elke maand wel voorkomt in het lijstje met uitgaven. Bij ons in de straat woont een kapster, voorheen eigenaresse van een zaak. Ze volgt veel trainingen en cursussen en blijft zo up-to-date. We gaan meestal op de fiets, lopen is dan weer net te ver; onze straat is heel lang.

Ik ben zeer tevreden over onze kapster. Ze heeft twee kinderen, maar is desondanks erg flexibel wat ik zelf heel erg prettig vind. De eerste keer knippen bij zoon gebeurde bij ons thuis, heel fijn met al die indrukken.

Zoon is nu bijna 11 maanden en al drie keer naar de kapper geweest. De eerste keer gratis en de andere twee keer betaalden we €5,00. Man gaat ook iedere 6 weken, hij betaald €13,50 per keer. Zelf ben ik niet zo'n regelmatige klant. Ik ga maar zelden om mijn haar te laten knippen. Wanneer ik ga kost het ook voor mij €13,50.  

Gaan jullie regelmatig naar de kapper? Ga je dan naar een zaak of komt er een kapper aan huis? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Je zoon heeft vast een heel bos haar dat hij al drie keer is geweest. Mijn zoon was kaal en is voor het eerst geknipt door mij toen hij een jaar of 2-3 was. En nu moet hij elke zes weken wel geknipt worden, maar dit kan ik zelf en dan knip ik gelijk dochter even de puntjes bij. Zij was ook een jaar of 2-3 toen ik het voor het eerst knipte, maar dat was meer omdat we het wilden laten groeien.
  Manlief is bijna kaal, dus die scheert zijn hoofd om de dag.
  En ikzelf ga elke zes weken naar een kapster aan huis, daar betaal ik 15 euro voor. Ze kan ook bij mij thuis komen, maar vind het wel fijn om naar haar toe te gaan, ze woont een paar straten achter ons. Dus heb met zoonlief al heel wat geld bespaart, door het zelf te doen. Ik heb het spul ook nog van mijn opleiding, en enkel zo nu en dan de schaar eens professioneel laten slijpen heb ik daar geen kosten aan.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad al best wat haar en het groeit ook zo ontzettend snel. Daarbij houden we het graag wat korter. Fijn dat je zelf je kinderen kunt knippen, dit scheelt inderdaad een hoop! En de schaar slijpen zijn ook te verwaarlozen kosten denk ik. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ik ga ongeveer twee tot drie keer per jaar. Ik geloof dat ik rond de 20 euro betaal. Jouw kapper hanteert fijne prijzen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is laatst een keer gestegen, maar het is inderdaad totaal niet duur! Het hebben van lang haar scheelt volgens mij echt met het aantal kappersbezoekjes die dan nodig zijn. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Ik ga ongeveer om de 8 weken, bij mijn kapster die waar ik al 35 jaar kom, ik was 8 dat ik er kwam, en al die tijd trouw gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je daar al zo lang komt. Als een kapper bij leert door cursussen en dergelijke is het fijn om daar klant te blijven. Voorheen knipte mijn nicht ons. Ze leerde niet bij en haar techniek bleef achter, ik ben toen gestopt omdat mijn haar meerdere malen slecht geknipt was.

   Verwijderen
 4. Ik laat mijn haar groeien, dus ik ga maar zo'n 1 tot 2 keer per jaar op het moment. Onze kapper zit in een wijnwinkel :-) Heel handig. Niet dat ze wijn uit deelt voor of na het knippen, maar het heeft toch wel wat gezelligs. En meestal neem ik inderdaad een flesje wijn mee na afloop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier hetzelfde! Op naar langer haar! 💪 Hahha dat hebben ze goed bekeken. Dubbelop verwennen dus, kapper en wijn!

   Verwijderen
 5. Mijn haar is lang, dus ik ga denk ik 2-3x per jaar. Naar een zaak, kost 23€. Ik heb veel kappers geprobeerd en ook goedkope of aan huis, maar steeds toch niet tevreden. Dus dan maar zo.
  Man gaat eens per 6-8 wk en betaald bij zelfde zaak 17€. Kinderen die ik zelf of soms bij thuiskapper. 7,50-10€

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat scheelt veel hoor,het hebben van lang haar. 17,- is ook een net bedrag. Onze kapper in het dorp rekent 18,50.

   Verwijderen
 6. Dan zijn de kappers in België wel duur hoor! Ik ga om de 5 weken omdat ik het graag lekker kort heb, dan betaal ik iedere keer 34,5 euro! en dat enkel knippen en drogen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad behoorlijk aan de prijs, maar ik neem aan dat het een kapsalon is en ach dan moet je het er af en toe ook van nemen toch?

   Verwijderen
 7. Wij hebben een thuiskapster. Ze komt meestal om de acht weken. Dan knipt ze ons vijven en mij verft ze ook. Totaalbedrag is dan 55 euro. Weet niet precies wat ze pp telt, maar vind het goedkoop en ze is heel goed. Ook heel geduldig met de kids.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker goedkoop, vooral inclusief verven. Als je verder tevreden bent over haar kwaliteiten als kapper zit je prima!

   Verwijderen
  2. Ze knipt super goed. Ze komt van een "deftige salon" en heeft er veel opleidingen voor moderne technieken gedaan. Dat houdt ze nog altijd bij in haar vrije tijd. Ik kan me echt geen betere wensen.

   Verwijderen
 8. Als je langer haar wilt moet je juist ervoor zorgen dat je je haar bij laat houden. Even de punten eraf en dan weer laten groeien. Iedere twee tot drie maanden. Dom om te laten groeien en niet meer te gaan. Krijg je alleen maar dode haarpunten en splijten van....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zeg ook niet dat ik niet ga, maar ik ga niet iedere 6 weken zoals mijn man.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!