Toilet

Vorige week maakte ik onze badkamer inclusief toilet schoon. Ik doe eerst al het andere werk en eindig met het toilet waarna ik de emmer met sop door het toilet heen spoel. Ik had het niet in de gaten maar samen met mijn sop verdween ook de wc-verfrisser, die normaal aan de rand hangt, in het toilet.

Niet snel daarna liep het toilet niet meer door. Ik kreeg het houdertje ook niet meer te pakken en dus hebben we een loodgieter laten komen. Afgelopen vrijdag konden ze langskomen, het gebeurde woensdag, dus wij waren erg blij met ons tweede toilet beneden.

Het toilet moest van de muur af, zo naïef als wij zijn dachten we dat ze het wel met haak o.i.d. uit de hals zouden vissen. Achteraf denkt man dan ook dat hij het zelf wel op had kunnen lossen. Weer een les voor de volgende keer, eerst maar zelf uitgebreider proberen voordat de hulpdiensten ingeschakeld moeten worden.

Op de pakbon stond 1/3 kitspuit en drie kwartier aan werk. Per post ontvingen we de factuur, dit grapje kostte ons €65,-. Het valt me nog mee, maar balen blijft het wel.

Hebben jullie weleens last gehad van een toilet wat niet doorliep? Hoe hebben jullie het opgelost? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

  1. Het reservoir van het toilet op onze douche vult niet zo snel vanwege verkalking. Er is hier idioot hard water. Daar wordt aan gewerkt en als er hiet zachter water is dan laten we de hele wc plus reservoir vervangen. Dan ook meteen eentje met spoelstop.
    Ik vind het nu zonde van het geld om het te laten vervangen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan ik me goed indenken. Hopelijk is dat zachtere water snel gerealiseerd.

      Verwijderen
  2. Dat zijn altijd van die jammere dingen he, zoveel geld voor zo'n ongelukje...
    De vorige keer dat ons toilet niet doorliep, bleek dat de vorige bewoners een geribbelde afvoerpijp eronder hadden laten installeren. De kans dat wij een verstopt toilet hebben, is daarom best groot. De pijp vervangen is echter duurder dan elke drie jaar door laten spuiten. Dus het is bij ons een kwestie van tijd voor de loodgieter weer mag komen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook geen logische keuze, wat vreemd. Als je vooraf weet dat het komt kun het bedrag incalculeren, dit zal vast schelen.

      Verwijderen
  3. Wat vervelend zeg! Dat soort dingen overkomt mij helaas ook wel eens.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben ik dus niet de enige, mijn man vondt het echt een actie voor mij. ;-)

      Verwijderen
  4. Waar ik nu woon, woonde eerst een oude man en die spoelde maar heel weinig toilet door en het gevolg was dat er zoveel urinezuur in de pot was gaan kleven/verstenen dat de doorgang meer dan gehalveerd was. Daar kwamen we achter toen de toiletpot vervangen werd. Logisch dat normale ontlasting en wat papier er nauwelijks meer door kon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier heb ik nog nooit van gehoord! Je hoort weleens dat mensen als bezuiniging niet doorspoelen als het om urine gaat. Misschien toch nog eens even over nadenken dan. Fijn voor jullie dat deze problemen nu weer verholpen zijn.

      Verwijderen
  5. Ik woon in een huurappartement, dus volgens mij mag ik bellen met de verhuurder op het moment dat zoiets gebeurt.

    Gelukkig is het ons nog niet gebeurt :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn! Maar ik denk inderdaad dat zoiets niet gezien wordt als 'natuurlijke' verstopping maar meer als eigen schuld dikke bult?

      Verwijderen
  6. Als het toilet verstopt zit mag je als huurder inderdaad de verhuurder bellen. Maar bij een weggespoeld toiletblok moet je wel zelf de kosten betalen hoor!
    Het is mij ook wel eens gebeurt en het kostte 70 euro, dat kwam voornamelijk door de voorrijkosten.
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vergelijkbare prijs dus. Het lijkt me inderdaad eigen kosten, het is toch geen 'natuurlijke' verstopping.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.