Dameskleding in de opruiming

Nu ik bewust naar onze in- en uitgaven aan het kijken ben door de koopstop, ben ik ook mijn kledingkast met een kritische blik aan het bekijken.

Doordat ik afgelopen jaar opeens ruimer ben gaan leven, is mijn kast een stuk voller dan voorheen. Nu heb ik mezelf een halt toegeroepen en wil ik weer overzicht. Wat ligt er in mijn kast, in welke staat verkeert het en wordt het ook gedragen?

Zoals ik eerder blogde krijgen we ook bedrijfskleding, dit zorgt er ook voor dat ik bij aanschaf van kleding niet langer hoef te bedenken of het ook geschikt is voor op de werkvloer. Ik werk als serviceadviseuse bij een autobedrijf en ben zeer regelmatig in de werkplaats en het magazijn te vinden. Hier was mijn garderobe ook op aangepast. Ontzettend veel jasjes, terwijl ik die thuis lang niet altijd fijn vind om te dragen.

Doordat ik voor mijn werk bepaalde kledingstukken niet langer hoef te dragen, heb ik besloten het een en ander te verkopen. En dat valt me helemaal niet tegen. Ik verkocht o.a. een winterjas, niet handig voor op de fiets, wel netjes, maar mijn huidige jas is geschikter. Ik kreeg hier €25,- voor. Ik verkocht ook een jurk voor €6,00, een blazer voor €3,00 en een vest voor €5,00.

Nieuwe aankopen moeten doordacht gekocht worden, vooral als vervanging en niet zozeer als aanvulling. Ik kocht afgelopen week een rok. Een rok waar ik al heel lang mijn oog op had. Nu liep ik er zomaar tegenaan in een kringloopwinkel, voor slechts €4,95. Klein feestje, deze uitspatting heb ik mezelf alweer vergeven.

De versleten broek heb ik ook vervangen, die is momenteel onderweg en door de kortingsbonnen betaalde ik nu €30,34 i.p.v. €43,94.

Wat is jouw staat van je kledingkast?

Reacties

 1. Ik kan het me wel voorstellen. Toen ik van baan wisselde deed ik ook een aantal kleren (en schoenen) de deur uit omdat ik die privé toch niet aandeed, maar alleen naar werk. In die zin is werkkleding ook wel fijn, al vind ik het vaak niet charmant staan bij mensen. Wel eenduidig.
  Fijn dat die dingen op MP nog wat opleveren. Mijn ervaring met kleding is dat het niet heel goed verkoopt, tenzij het een bepaald merk is.
  Houd je het geld van je extra verdiensten nog steeds apart?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, alleen ik spaar de contante inkomsten op en zodra ik het nodig heb, gebruik ik het daarvoor. Door het zo te doen, lukt het periodiek sparen ook beter!
   Of het charmant is, geen idee. Ik heb nog niet de juiste broek kunnen passen, dus ik ben benieuwd!

   Verwijderen
 2. Ehm, ik vind hem slordig op het moment, dus dat kan zeker ook beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja het sopje moet er bij mij ook nog doorheen, eerst maar eens wat leger. 🙄

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.