Vaste aflossing

Van extra aflossing naar vaste aflossing. We hebben besloten om voortaan iedere maand een vaste aflossing te doen op onze hypotheek. We sparen iedere maand minimaal €375,- en maken handmatig €125,- over naar de hypotheekverstrekker.

Met iedere aflossing daalt onze hypotheek. Ik vind het verslavend om te doen. Dat lees ik heel regelmatig op andere blogs, ik vind het dan ook heel leuk dat wij hier nu ook aan mee kunnen doen.

We hebben besloten om nu extra af te gaan lossen aangezien onze kinderen nog jong zijn en momenteel nog niet zoveel kosten. Dit zal in de toekomst waarschijnlijk wel veranderen. Kunnen we een maand geen aflossing missen, dan is er geen man overboord, dan lossen we gewoon niet af.

De afgelopen maanden hebben we wel af kunnen lossen. De stand van de hypotheek is nu: €190.940,72. In totaal werd er door ons €1.480,88 extra afgelost. Met de maandelijkse automatische aflossing komen we nu op een afgelost bedrag van €19.200,22.

Op naar de €20.000,-! Hoe staat het met jouw aflossingen?

Reacties

 1. Klinkt goed! Jullie hebben al bijna de 10% gehaald van de originele hypotheeksom! Is je plan om die 125 Euro per maand in principe vol te blijven houden?
  Hoeveel eerder ben je dan van je hypotheek af? (heb je het al een keertje uitgerekend?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou hé, als je het zo stelt ben ik helemaal trots! Zijn we wel van plan. Een keer overslaan kan best, maar de intentie is om het iedere maand te doen. Het opsparen blijkt voor mij niet te werken.

   Verwijderen
 2. Ik los in januari zover ieder jaar 10% boetevrij af. Ik heb nog ongeveer twee jaar te gaan en dan ben ik hypotheek vrij, ik kijk er al erg naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat dus echt ontzettend knap! Dat is een hoop geld ieder jaar. Daar mag je echt trots op zijn. Nog even geduld!

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.