Personeelskleding

Afgelopen maandag kwam een bedrijf op mijn werkplek langs om de maat van onze nieuwe bedrijfskleding te bepalen.

Binnenkort krijg ik drie blouses, een vest en broek. Allemaal zwart, met het logo van het bedrijf erop.

Aan de ene kant vind ik het goed dat er binnen het bedrijf een eenheid gecreƫerd wordt. Met tien vestigingen door het hele land vind ik het een mooi streven dat de werknemers herkenbaar zijn door de kleding.

Anderzijds vind ik het lastig dat er door een werkgever bepaald wordt wat voor soort kleding jij moet dragen als werknemer. Er is geen verschil tussen winter en zomerkleding. Dus zelfs op een hete zomerdag dien ik een blouse met lange mouwen en een lange broek te dragen.

Helaas is de kleding ook niet erg flatterend. Dat is dan weer de ijdele kant, haha. Het voordeel; mijn eigen kleding gaat langer mee. Laatst mocht ik weer een broek weggooien die gesleten was door het fietsen. Aangezien ik naar mijn werk fiets, zullen mijn broeken het langer uit houden.

Draag jij werkkleding?

Reacties

 1. Ja, ik draag werkkleding! En ik vind dat dus heel gemakkelijk. Ik koop nu voor mezelf gewoon kleren die ik zelf mooi vind en hoef niet na te denken over of ik die ook op mijn werk kan dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat lijkt me dus ook echt een voordeel. Nu ik er zo over nadenk is dat vaak wel een gedachte die ik in mijn achterhoofd heb!

   Verwijderen
 2. Had ik maar werkkleding. Of eigenlijk, betaalde mijn werkgever de kleding maar.
  Ik verslijt elke maand 2 spijkerbroeken (20 euro stuk, duurdere zijn er dan ook aan gort dus zo goedkoop mogelijk) en 2 shirts en een vest of trui. Ik mag niet met vlekken en gaten in kleding maar moet schoonmaken met zeer agressief spul. Een spetter op je broek en je hebt na een wasbeurt een gat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kun je dan niet een beschermend schort dragen? Zo verslijt je wel heel erg veel.

   Verwijderen
  2. Nou, dat is wel heel bijzonder. Heb je dit weleens met je werkgever besproken?

   Verwijderen
  3. Gebeurt bij ons dus gewoon, als we werkzaamheden doen waarbij onze bedrijfskleding zou kunnen beschadigen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.