Koopstop #2

Inmiddels zijn we alweer een stuk verder met de koopstop, op dag nummer 43. Het gaat erg goed. De bewustwording is optimaal, zowel voor mij als man. Tijdens de koopstop zijn er al een aantal noodzakelijke uitgaven langs gekomen.

Zo moesten we een nieuwe telefoon voor man aanschaffen, uiteraard inclusief een nieuw hoesje. Mijn telefoon viel steeds uit het hoesje, zo versleten was deze, dus ook hiervoor bestelde ik een hoesje. Ook bestelden we schoolfoto's en moest er een gezondheidsverklaring aangevraagd worden voor het verlengen van het rijbewijs van man.

Ik had een sjaal nodig voor R. maar besloot deze te haken. Vervolgens ging zijn jas kapot en door op Facebook een bericht te plaatsen heb ik voor €5,- een nieuwe jas op kunnen halen. We moesten op visite in een nabij gelegen dorp, dus het was ook nog eens op de route.

Verder heb ik ook heel veel aankopen gelaten. Ik vermijd actief de stad en webshops. De verleiding is groot, maar doordat ik bij binnenkomst loon de aflossing voor de hypotheek doorzet en geld naar de spaardoelen, is er simpelweg geen budget voor.

Het leukste van de koopstop vind ik de update die ik iedere dag post op mijn Instagram account. Ik hoor van veel volgers dat ook zij bewuster met hun geld omgaan. Missie geslaagd! Voorlopig gaan we dus nog even door.

Door een post op mijn Instagram heb ik inmiddels een bijna nieuw paar sneakers in de kast staan. Ik gaf hier aan dat mijn sneakers zodanig versleten waren dat ik ze weg heb moeten gooien. Hierop reageerde een volger die dezelfde maat heeft en nog een paar sneakers had staan die precies mijn stijl waren. Hoe leuk is dat, ik ben nog aan het bedenken hoe ik haar kan bedanken, zonder geld uit te geven.

Iemand een tip?

Reacties

  1. Mogelijk kun je een dienst aanbieden? Een keer met de honden wandelen, oppassen, auto wassen, kleding verstellen o.i.d.?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een quiche maken(is weer eens wat anders dan een appeltaart)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.