Doorgaan naar hoofdcontent

Afvalrace #2

Begin april ben ik gestart met bewuster leven. Gezonder eten en leven om af te vallen. Bij mijn allereerste weegmoment woog ik 92,6 kg en had ik een BMI van 31,7. Ernstig overgewicht. Nu een maand verder zijn er een aantal dingen veranderd.

Ik ben meer gaan bewegen, voor en na de bevalling in september heb ik een tijdlang niet gefietst. Toen in januari mijn werk weer startte moest ik weer gaan fietsen. Mijn schoonvader heeft een elektrische fiets en kan zelf niet fietsen wanneer het onder de 15 graden is i.v.m. longproblemen. Doordat hij de fiets niet gebruikte was het voor mij vrij om deze te pakken. Begin april steeg de temperatuur en is hij weer gaan fietsen. Mijn eigen fiets werd weer tevoorschijn gehaald en dat was best even afzien! Wat raak je snel gewend aan de luxe van een het drukken op een knopje bij tegenwind en vooruit vliegen met minimale inspanning.

Daarnaast wandel ik veel met onze zoon. Ik probeer echt iedere dag dat ik thuis ben een tijd naar buiten te gaan met hem. Een avond in de week loop ik met een vriendin in ons dorp. Dat scheelt alweer een avond bankhangen met de verleiding in de keukenkastjes.

Qua eten heb ik ook veranderingen doorgevoerd. Ik ben minder gaan snoepen, vooral in de avond. Overdag als ik thuis ben met zoon ben ik zo bezig met hem en het huishouden dat ik aan snoepen eigenlijk al nauwelijks toe kom. In de avond als hij slaapt vind ik het toch echt een stuk lastiger.

Het is nu vier weken na het eerste weegmoment. Iedere week heb ik gewogen en er is een dalende lijn te zien! De weegschaal geeft nu 91,2 kg aan. Dat is een verschil van 1,4 kg en ik ben dan ook tevreden voor de eerste maand. Mijn BMI is gewijzigd naar 31,2.

Op naar de volgende maand!

Reacties

  1. Dat is een heel mooi resultaat! Knap hoor, ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je! Deze week gaat het niet zo goed, ik moet dit blogbericht maar blijven lezen als stimulans! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed bezig! Kleine stapjes die blijvende verandering kunnen veroorzaken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire berichten van deze blog

Gratis op te halen

We zijn hard aan het klussen in het nieuwe huis. In ons huidige huis ben ik aan het opruimen, uitzoeken en inpakken. Veel verkoop ik via Facebook en Marktplaats, maar er zijn ook spullen die niet de moeite zijn om te verkopen of waarop niet gereageerd wordt. Het zijn allemaal spullen die nog goed te gebruiken zijn.

Ik besloot deze gratis op internet te zetten, in de verwachting dat er zeer snel gereageerd zou worden. Het staat nu al een aantal dagen op internet en er zijn nog geen reacties. Zal iedereen aan het minimaliseren zijn? Als het van het weekend nog niet opgehaald is gaat het naar de kringloop.

Werkt het gratis ophalen bij jullie wel? Hebben jullie misschien nog tips? Ik hoor graag van jullie!

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…