Doorgaan naar hoofdcontent

Afvalrace #2

Begin april ben ik gestart met bewuster leven. Gezonder eten en leven om af te vallen. Bij mijn allereerste weegmoment woog ik 92,6 kg en had ik een BMI van 31,7. Ernstig overgewicht. Nu een maand verder zijn er een aantal dingen veranderd.

Ik ben meer gaan bewegen, voor en na de bevalling in september heb ik een tijdlang niet gefietst. Toen in januari mijn werk weer startte moest ik weer gaan fietsen. Mijn schoonvader heeft een elektrische fiets en kan zelf niet fietsen wanneer het onder de 15 graden is i.v.m. longproblemen. Doordat hij de fiets niet gebruikte was het voor mij vrij om deze te pakken. Begin april steeg de temperatuur en is hij weer gaan fietsen. Mijn eigen fiets werd weer tevoorschijn gehaald en dat was best even afzien! Wat raak je snel gewend aan de luxe van een het drukken op een knopje bij tegenwind en vooruit vliegen met minimale inspanning.

Daarnaast wandel ik veel met onze zoon. Ik probeer echt iedere dag dat ik thuis ben een tijd naar buiten te gaan met hem. Een avond in de week loop ik met een vriendin in ons dorp. Dat scheelt alweer een avond bankhangen met de verleiding in de keukenkastjes.

Qua eten heb ik ook veranderingen doorgevoerd. Ik ben minder gaan snoepen, vooral in de avond. Overdag als ik thuis ben met zoon ben ik zo bezig met hem en het huishouden dat ik aan snoepen eigenlijk al nauwelijks toe kom. In de avond als hij slaapt vind ik het toch echt een stuk lastiger.

Het is nu vier weken na het eerste weegmoment. Iedere week heb ik gewogen en er is een dalende lijn te zien! De weegschaal geeft nu 91,2 kg aan. Dat is een verschil van 1,4 kg en ik ben dan ook tevreden voor de eerste maand. Mijn BMI is gewijzigd naar 31,2.

Op naar de volgende maand!

Reacties

  1. Dat is een heel mooi resultaat! Knap hoor, ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je! Deze week gaat het niet zo goed, ik moet dit blogbericht maar blijven lezen als stimulans! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed bezig! Kleine stapjes die blijvende verandering kunnen veroorzaken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!