Doorgaan naar hoofdcontent

Leuke post

Toen zoon zes maanden oud was zijn wij gestart met het geven van korstjes. Ondertussen (bijna acht maanden) eet hij twee boterhammen met boter met smaak op. Met zes maanden kregen we post van de bakker, waar we zijn geboortekaartje ingeleverd hebben. Bij zijn geboorte kregen we zes gratis slagroomsoesjes met blauwe muisjes en nu ontvingen we een cadeaubon voor een gratis brood. Het brood is nog niet opgehaald, ik moet naar een dorp hiernaast en rijdt er niet speciaal voor.

Vorige week kregen we weer leuke post. Dit keer van BlueBand. Een pakketje met daarin een plastic bordje en een code voor een gratis BlueBand - brood en boter. Ontzettend leuk en op te halen bij de Albert Heijn, waar ik iedere dinsdag mijn boodschappen haal.

Daarnaast kreeg ik al twee keer eerder post van Nestlé, met daarin tips voor het starten met vast voedsel en codes om zes producten gratis te proberen. Leuk, maar ik kan de bewuste producten niet vinden. De couponnen zitten in mijn portemonnee. Ik probeer het in de gaten te houden als ik eens bij een andere supermarkt ben. Maar voorzover heb ik alleen nog maar misgegrepen.

Ik vind het erg leuk dat ik deze post ontvang. Stellen jullie deze post op prijs of houdt je er niet van dat je gegevens bij zulke bedrijven in het systeem zitten? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Ik vond het wel leuk. Als ik het kon vinden maakte ik er wel gebruik van.soms lustte m'n zoontje het niet (bijv de yoghurt van Nestlé) maar de oudere kinderen aten het dan wel ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk, dan is het alsnog goed besteed! Zoon eet alles wat je hem voor zet dus op gaat het wel. :'-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…