Doorgaan naar hoofdcontent

Geld uitgeven als water

Deze week lijkt wel vakantie. Man is thuis om te herstellen en moet rust houden, hij mag zijn linkerarm niet bewegen en niets tillen. We zitten niet stil want daar kan hij absoluut niet tegen. We zijn dus al een aantal keren in de auto gestapt om iets te doen en dat merken we gelijk in onze portemonnee.

Vrijdag en zondag kregen we eerst al veel ziekenbezoek, hapjes en drankjes werden op tafel gezet. Ik moest hier best creatief mee zijn want ik had nooit bedacht dat familie en vrienden zo begaan waren met man en graag even langs wilden komen. Dus de voorraad was niet gigantisch groot. De snoep voorraad is wel gegroeid, volgens mij weten ze allemaal dat hij van melkchocolade met hazelnoot houdt. :'-)

Zondagmiddag wilde hij even uit huis en zijn we gaan wandelen waarna we een frietje en twee snacks bestelde bij de plaatselijke frietkraam. Maandag waren we weer goedkoop uit, maar dinsdag ging het weer mis.

In de ochtend deden we samen boodschappen, normaal keurig van het lijstje maar nu belandden er toch wat extra's in het karretje.  Tussen de middag haalden we vis en gingen we winkelen. Man koopt twee keer op een jaar kleding, in de lente en de herfst. Hij rekende dan ook €260,- af aan de kassa. Voor mij slaagden we voor €50,- en voor zoon werden ook wat kleren aangeschaft (€15,-).

Bedankt nog voor de reacties op mijn vorige blog over kinderkleding. Het viel uiteindelijk mee met de kleding die nog nodig was. We zijn hiervoor geslaagd bij de Zeeman. Drie shirtje voor €5,-, wat een bedrag. De Kruidvat in onze stad had helaas de Bambino sokjes niet op voorraad dus heb ik een aantal sokjes meegenomen van de Zeeman om te proberen. Ik ben benieuwd.

De rest van de week houden we hand maar op de knip. De kleding was nodig maar de extra hapjes bij snackbar en viskar laten we voorlopig maar weer even achterwege, vooral in het kader van het afvallen. Hierover update ik jullie later!

Reacties

  1. Soms mag je jezelf toch best even verwennen? Helemaal als je zo'n operatie achter de rug hebt. Geniet er even van en zo lang je je ervan bewust bent is er niks aan de hand. Sterkte nog met het herstel van je man.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook zeker zo. Nu gewoon even genieten van ons gezin. Dank je wel!

      Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!