Doorgaan naar hoofdcontent

Belasting

Ik deed al op tijd belastingaangifte en kreeg voor ons allebei van de week definitief bericht. Via een mail want ik krijg de brieven nu in een online postvak. Ik heb ons hier gelijk voor aangemeld, ik vind het prettig werken en overzichtelijk. Ook eerder verstuurde brieven zijn hier digitaal in te zien.

Samen krijgen we €62,- terug, ik €62,- en man €0,-. Fijn, we gaan er dit jaar dus op vooruit. Afgelopen vrijdag keek ik op onze rekening en had ik het bedrag al binnen! Heerlijk snel en inmiddels staat het op de spaarrekening.

Hopelijk is het volgend jaar een ander verhaal met een koopwoning. Dan mag het wat mij betreft wel wat ingewikkelder. ;-)

Hebben jullie het geld al binnen of moesten jullie huist betalen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. heb nog geen brief of geld binnen, maar ik krijg als zzp-er 2500 euro terug, man 0. leuk vooruitzicht :) ik zie t maar als vakantiegeld ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zeker een goed vooruitzicht! Lekker van gaan genieten met de vakantie!

      Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!