Doorgaan naar hoofdcontent

Verjaardag zoon

In september wordt zoon 1 jaar, we zijn ons aan het oriënteren op mogelijke cadeaus. Wat we eerder zagen bij verjaardagen van kleine kindjes is dat er heel veel kleine cadeautjes werden gegeven.Daar deden wij lekker aan mee en ik deed er ook altijd wel moeite voor om iets leuks en passends te geven. Maar van al die moeders begreep ik wel dat het helemaal niet handig is. Kinderen krijgen zoveel dat ze overdonderd zijn en ze kunnen niet met alles tegelijk spelen.

Onze strategie is dan ook om een aantal grotere cadeaus te bedenken en dan de verjaardagsvisite een keuze te geven. Ik benadruk hierbij wel dat mensen uiteraard zelf de keuze hebben of ze iets geven en wat ze dan willen geven. Absoluut geen verplichting. Een doos stoepkrijt of bellenblaas kan ook het leukste speelgoed van de wereld zijn. (Voor een iets ouder kindje ;-)). Ik weet sowieso dat mijn ouders en schoonouders een op voorhand bedacht cadeau prettig vinden.

Wat we al bedacht hebben;
Tafel met twee stoeltjes
Loopfietsje in de vorm van een muis
Treinset van Ikea. Daar zal hij in eerste instantie dan wat klein voor zijn maar zouden we graag uit willen breiden en met sinterklaas willen geven.
Geld om het eventueel zelf aan te schaffen door het bij elkaar te leggen.

Zelf had ik ook bedacht een speelkleed met wegen maar dat stellen we maar uit tot de tweede verjaardag. Dan wordt dat toch allemaal pas wat interessanter.

Hebben jullie misschien nog tips? Hoe pakken jullie zoiets aan? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Een goede loop auto! Dat gaven we onze oudste voor znneerste verjaardag. Alle drie de kids hebben ermee gespeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja loopfiets in de vorm van een muis staat op het lijstje maar ik denk dat het eerder op een loopauto lijkt. Bedankt voor je tip!

   Verwijderen
 2. Is die loopauto zo'n Wheely Bug? Onze oudste vond dat een leuk ding, de jongste heeft er nooit naar getaald (naar geen enkele loopwagen) en heeft prima zonder leren lopen. Dat verschilt dus erg per kind! Verder zou ik voor Duplo gaan (speelt m'n dochter van bijna 7 ook nog heel veel mee) en ze zijn hier helemaal weg van Little People (via marktplaats goedkoper verkrijgbaar). Heb je ook al houten blokken? Ook een aanrader. Succes met de voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Houten blokken! Zeker een goede tip, bedankt. Het is inderdaad zo'n wheely bug. Neefje en nichtje spelen ermee vandaar dat het op ons lijstje staat. Kan me inderdaad voorstellen dat het per kindje scheelt. Ik ben benieuwd!

   Verwijderen
 3. Wij vroegen voor onze zoon die afgelopen april een jaar werd cadeaubonnen van Intertoys, kleding in een maat groter, een degelijke houten puzzel waar je ook mee kan voelen. Verder duplo en wat speelgoed op de groei zoals houten raket en trein. Op deze leeftijd beseffen ze niet dat ze jarig zijn en is het inpakpapier het leukste. Bovendien genoeg speelgoed van oudere zus...... Gr Carin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk dat scheelt zeker als ouder zus ook al leuk speelgoed heeft! Een puzzel is inderdaad ook een leuke, ik noteer hem! Bedankt!

   Verwijderen
 4. Oja, boekjes als bv rupsje nooitgenoeg is ook altijd leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We lezen inderdaad ook iedere dag. Leuk boek, doet me denken aan vroeger ;-).

   Verwijderen
 5. boekjes, duplo, evt grimms speelgoed, wobbel (echt een aanrader!!) dikke kleurpotloden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga eens googelen voor grimms speelgoed en wobbel. Bedankt!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…