Doorgaan naar hoofdcontent

Borstvoeding

Zoon is nu acht maanden oud. Naast zijn fruit, boterhammen en groente krijgt hij nog drie voedingen. Voorheen waren dit drie borstvoedingen maar nu ben ik gestopt met voeden tussen de middag. Ik geef alleen nog in de ochtend en avond en tussen de middag krijgt hij nu de fles.

Deze verandering geeft mij een stuk vrijheid.  Ik ben wat flexibeler met middag eten en kan ook op mijn werk gewoon mijn uren maken. Ik hoef niet meer te stoppen om te kolven. Heel fijn. Wat is het resultaat van deze switch op onze portemonnee? Een keer in de drie weken geef ik €7,- extra uit aan flesvoeding. Het is dus een minimale uitgave en goed op te vangen.

De momentjes in de ochtend en in de avond met mijn zoon vind ik nog erg fijn. Ik ben dan ook nog niet van plan om helemaal te stoppen. De volgende stap is het geven van pap na de groente, aardappels en vlees. Hier wil ik mee starten zodra zoon tien maanden is. En dan zal de avond voeding ook komen te vervallen.

Wanneer zijn jullie gestart met het geven van zuivel anders dan de flesvoeding? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik weet het niet meer. Ik heb eigenlijk altijd alleen borstvoeding gegeven en dat aangevuld met fruithap en 'gewoon eten'.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij geven inderdaad ook gewoon eten. Nog maar even googelen, want ik heb weleens begrepen dat het niet verstandig is om te geven onder de een jaar. Zeker weten doe ik het niet.

   Verwijderen
 2. Vanaf 6-8 maanden mag je kind al avondeten, zonder zout en kruiden. Maar kijk vooral wat je kind zelf wil.
  Onze zoon eet veel avondeten en erna nog een voeding. Nog steeds (bijna 2). Nu geen BV meer maar fles.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn met 4 maanden gestart met de eerste hapjes en geven nu ook gewoon eten. Hij eet in principe alles mee. Aardappels en groenten kook ik zonder zout. Eten met kruiden slaat hij over.

   Verwijderen
 3. hier bv tot een maand of 10-11, langzaamaan vervangen door wat flesvoeding vanaf een maand of 8-9, en vanaf 11-12 mnd over op gewone volle melk, 2 glazen per dag. vanaf 1,5 nog maar 1 glas. knaaggroente vanaf 5-6 mnd (een rapley stukje om te proeven, krijgen ze niet veel af). Dan prakfruit en -groente bij 6 mnd (met een vork, niet pureren), en grover gesneden vanaf 7 mnd, 'rapley' stukjes vanaf 7-8 mnd, dan komen ze er al heel ver mee. Zuivel (yoghurt/kwark/kaas), pasta, rijst geef ik in kleine hoeveelheden vanaf 8-9mnd, vlees ook 8-9 mnd, en gewoon met de pot mee vanaf 1 jaar (met wat uitzonderingen, bijv. geen rauwe vis, ongezouten, geen pepers, etc.). Ik kook voor het hele gezin, en soms voegen man en ik er nog iets 'ongeschikts' aan toe, of laat ik juist de kinderportie iets langer in de pan zitten. pakjes, zakjes, sauzen en bewerkte rommel eten we sowieso niet, dus ik hoef eigenlijk nooit wat aan te passen.
  maar, tis makkelijk praten hier: mijn kinderen eten alles, ze eten graag, en hebben geen allergieën.
  'eten voor de kleintjes' van stefan de kleintjes (zeg ik even uit mijn hoofd) heeft een fijne lijst om te zien vanaf welke leeftijd ze welke producten mogen... sommige fruit/groente kun je beter mee wachten, andere 'mogen' al heel snel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je mega uitgebreide reactie! Fijn om in detail te lezen hoe een ander het aanpakt. Ik zal zeker eens kijken bij eten voor de kleintjes. Zoon eet gelukkig ook alles. Alleen tonijn is geen succes.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…