Borstvoeding

Zoon is nu acht maanden oud. Naast zijn fruit, boterhammen en groente krijgt hij nog drie voedingen. Voorheen waren dit drie borstvoedingen maar nu ben ik gestopt met voeden tussen de middag. Ik geef alleen nog in de ochtend en avond en tussen de middag krijgt hij nu de fles.

Deze verandering geeft mij een stuk vrijheid.  Ik ben wat flexibeler met middag eten en kan ook op mijn werk gewoon mijn uren maken. Ik hoef niet meer te stoppen om te kolven. Heel fijn. Wat is het resultaat van deze switch op onze portemonnee? Een keer in de drie weken geef ik €7,- extra uit aan flesvoeding. Het is dus een minimale uitgave en goed op te vangen.

De momentjes in de ochtend en in de avond met mijn zoon vind ik nog erg fijn. Ik ben dan ook nog niet van plan om helemaal te stoppen. De volgende stap is het geven van pap na de groente, aardappels en vlees. Hier wil ik mee starten zodra zoon tien maanden is. En dan zal de avond voeding ook komen te vervallen.

Wanneer zijn jullie gestart met het geven van zuivel anders dan de flesvoeding? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Ik weet het niet meer. Ik heb eigenlijk altijd alleen borstvoeding gegeven en dat aangevuld met fruithap en 'gewoon eten'.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij geven inderdaad ook gewoon eten. Nog maar even googelen, want ik heb weleens begrepen dat het niet verstandig is om te geven onder de een jaar. Zeker weten doe ik het niet.

      Verwijderen
  2. Vanaf 6-8 maanden mag je kind al avondeten, zonder zout en kruiden. Maar kijk vooral wat je kind zelf wil.
    Onze zoon eet veel avondeten en erna nog een voeding. Nog steeds (bijna 2). Nu geen BV meer maar fles.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij zijn met 4 maanden gestart met de eerste hapjes en geven nu ook gewoon eten. Hij eet in principe alles mee. Aardappels en groenten kook ik zonder zout. Eten met kruiden slaat hij over.

      Verwijderen
  3. hier bv tot een maand of 10-11, langzaamaan vervangen door wat flesvoeding vanaf een maand of 8-9, en vanaf 11-12 mnd over op gewone volle melk, 2 glazen per dag. vanaf 1,5 nog maar 1 glas. knaaggroente vanaf 5-6 mnd (een rapley stukje om te proeven, krijgen ze niet veel af). Dan prakfruit en -groente bij 6 mnd (met een vork, niet pureren), en grover gesneden vanaf 7 mnd, 'rapley' stukjes vanaf 7-8 mnd, dan komen ze er al heel ver mee. Zuivel (yoghurt/kwark/kaas), pasta, rijst geef ik in kleine hoeveelheden vanaf 8-9mnd, vlees ook 8-9 mnd, en gewoon met de pot mee vanaf 1 jaar (met wat uitzonderingen, bijv. geen rauwe vis, ongezouten, geen pepers, etc.). Ik kook voor het hele gezin, en soms voegen man en ik er nog iets 'ongeschikts' aan toe, of laat ik juist de kinderportie iets langer in de pan zitten. pakjes, zakjes, sauzen en bewerkte rommel eten we sowieso niet, dus ik hoef eigenlijk nooit wat aan te passen.
    maar, tis makkelijk praten hier: mijn kinderen eten alles, ze eten graag, en hebben geen allergieën.
    'eten voor de kleintjes' van stefan de kleintjes (zeg ik even uit mijn hoofd) heeft een fijne lijst om te zien vanaf welke leeftijd ze welke producten mogen... sommige fruit/groente kun je beter mee wachten, andere 'mogen' al heel snel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je mega uitgebreide reactie! Fijn om in detail te lezen hoe een ander het aanpakt. Ik zal zeker eens kijken bij eten voor de kleintjes. Zoon eet gelukkig ook alles. Alleen tonijn is geen succes.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.