Doorgaan naar hoofdcontent

Waterafrekening

Vorige week kregen we per mail de eindafrekening voor het water. In 2014, in ons tweepersoons huishouden verbruikten wij 113m2. Een doel voor 2015 was het zuiniger omgaan met water. Minder lang douchen, minder in bad en opletten wat we in de was gooien.

In 2015 kregen we onze zoon en werden we een driepersoons huishouden. Meer was, zoon gaat drie keer per week in het grote bad en iedere avond worden spenen en dergelijke uitgekookt. Ons verbruik: 111m2. Er zal iets veranderd zijn want ondanks dat we gezakt zijn moeten we €3,16 bijbetalen. Ons maandbedrag blijft €15,-.

Voor 2016 opnieuw het doel om te zakken. Het uitkoken zal over een tijd stoppen en ook als je kijkt naar het douchen zijn er nog mogelijkheden.

Zijn jullie gezakt met jullie waterverbruik? Of zitten jullie al op het laagst mogelijke verbruik? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Aan het uitkoken van spenen etc zal het niet liggen. Je betaalt hooguit 1 euro per 1000 liter. Dat is per liter 0,001 cent. Ik neem aan dat je geen liters water gebruikt voor het uitkoken. Als je uitgaat van 1/2 liter per dag, gebruik je per jaar voor het uitkoken €0,1825 aan water. Een liter per dag zou dus het dubbele kosten: 36,5 cent per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat maakt inderdaad niet veel. Maar alle beetjes schelen. ;-) Bij het uitkoken was ik eerst alles af. In een afwasteil. Daarna vul ik de teil met schoon water en spoel ik alles om. Dan kook ik het uit in 1,5 liter water. Het gaat om spenen, flessen en mijn kolf materiaal. Dus ik denk dat het toch 3 liter per dag is.

   Daar gaat het verder niet om. Water is iets kostbaars en daar wil ik gewoon zuiniger mee omgaan. Veel besparing qua geld zal er inderdaad niet in zitten. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
  2. Doe je dat iedere dag? Nooit zo vaak gedaan bij onze kids... Maar goed, dat is ook persoonlijk natuurlijk. Ik vond het overdreven en draaide alles mee in de vaatwasser.

   Verwijderen
  3. Ik zie nu je reactie pas. Na gebruik kook ik alles uit. Nu een keer in de twee dagen omdat ik van alles een aantal stuks heb.

   Verwijderen
 2. 2 personen: 1 volwassene en een tiener, de laatste 8 jaar zeventien kuub per jaar. 17 ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Werken scheelt, hè. Ik ben twee/drie dagen van huis (de kinderen ook) dus gebruik dan tussen 8 - 6 geen water. Nu jij ook werkt, zul je dat misschien ook gaan merken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet wat we per maand verbruiken maar straks zal dat inderdaad wel duidelijk worden. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!