Doorgaan naar hoofdcontent

Huishouden

Sinds ik begin januari gestart ben met werken heb ik voor mezelf een schema opgesteld voor het doen van het huishouden.

Voor mijn gevoel begint op zondag mijn week. Het is het begin van mijn weekend. Aangezien wij hoog- en laagtarief hebben met de elektra draai ik op zondag zoveel mogelijk wassen. Ik zoek de was uit, zet de machine aan en hang de was op. Verder doe ik op de zondag niets extra's. Ik kook en ruim het op en daar blijft het bij.

Op maandag doe ik de benedenverdieping. Ik stof, stofzuig, dweil en maak de wc schoon.

Dinsdagochtend is mijn vaste boodschappenmoment. Alle groenten die ik in de ochtend koop verwerk ik zodat ze klaar staan voor de maaltijden. Daarnaast stofzuig ik de bovenverdieping. Als ik er aan toe kom doe ik nog wat erbij.

De woensdag ben ik ook nog vrij en is de dag waarop ik de badkamer schoonmaak. De was van zondag is vaak droog en vouw en ruim ik op.

Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn mijn werkdagen. Op deze dagen doe ik niets naast de standaard werkzaamheden. Koken, vaatwasser inruimen en mijn kolfspullen en flessen van zoon uitkoken. Om in de ochtend sneller klaar te zijn pak ik ook de tassen voor de volgende dag in.

Wat ik verder ook probeer te hanteren is het een-kastje-per-dag-principe. Zo worden de extra werkzaamheden een beetje verspreid en vallen ze voor mijn gevoel weer mee.

Hoe doen jullie het huishouden naast jullie baan? Zelf of huren jullie iemand in? Hanteren jullie ook een routine? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

 1. Ik ben wel benieuwd naar het huishoudschema van je man.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je daar naar vraagt! Mijn man is op zaterdag thuis met zoon en stofzuigt en dweilt dan de benedenverdieping. Daarnaast hebben we drie katten waarvoor hij alles regelt. We wonen in een vrijstaande woning met daaromheen veel tuin, ook zijn verantwoordelijkheid. Net zoals de auto. Koken wisselen we af. Verder werkt man 45 uur en ik 24. Vandaar de overige verdeling. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ik doe geen werk niet buitenhuis, wel vrijwilligerswerk. Een goed huishoudschema zou mijn huis misschien wat meer op orde houden. De dagelijkse taken doe ik wel,maar de wekelijkse schieten er soms bij in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ondanks mijn 'schema' vind ik extra dingen vaak ook lastig bijhouden. Vooral met dit mooie weer!

   Verwijderen
 3. Het huishouden doe ik zelf, maar niet altijd van harte hoor ;) Als we een hele drukke agenda hebben, schiet het huishouden vaak als eerste er bij in :( Toch ga ik iedere week weer met een schema van start

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, heel herkenbaar! Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!