Huishouden

Sinds ik begin januari gestart ben met werken heb ik voor mezelf een schema opgesteld voor het doen van het huishouden.

Voor mijn gevoel begint op zondag mijn week. Het is het begin van mijn weekend. Aangezien wij hoog- en laagtarief hebben met de elektra draai ik op zondag zoveel mogelijk wassen. Ik zoek de was uit, zet de machine aan en hang de was op. Verder doe ik op de zondag niets extra's. Ik kook en ruim het op en daar blijft het bij.

Op maandag doe ik de benedenverdieping. Ik stof, stofzuig, dweil en maak de wc schoon.

Dinsdagochtend is mijn vaste boodschappenmoment. Alle groenten die ik in de ochtend koop verwerk ik zodat ze klaar staan voor de maaltijden. Daarnaast stofzuig ik de bovenverdieping. Als ik er aan toe kom doe ik nog wat erbij.

De woensdag ben ik ook nog vrij en is de dag waarop ik de badkamer schoonmaak. De was van zondag is vaak droog en vouw en ruim ik op.

Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn mijn werkdagen. Op deze dagen doe ik niets naast de standaard werkzaamheden. Koken, vaatwasser inruimen en mijn kolfspullen en flessen van zoon uitkoken. Om in de ochtend sneller klaar te zijn pak ik ook de tassen voor de volgende dag in.

Wat ik verder ook probeer te hanteren is het een-kastje-per-dag-principe. Zo worden de extra werkzaamheden een beetje verspreid en vallen ze voor mijn gevoel weer mee.

Hoe doen jullie het huishouden naast jullie baan? Zelf of huren jullie iemand in? Hanteren jullie ook een routine? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

  1. Ik ben wel benieuwd naar het huishoudschema van je man.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je daar naar vraagt! Mijn man is op zaterdag thuis met zoon en stofzuigt en dweilt dan de benedenverdieping. Daarnaast hebben we drie katten waarvoor hij alles regelt. We wonen in een vrijstaande woning met daaromheen veel tuin, ook zijn verantwoordelijkheid. Net zoals de auto. Koken wisselen we af. Verder werkt man 45 uur en ik 24. Vandaar de overige verdeling. Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen
  2. Ik doe geen werk niet buitenhuis, wel vrijwilligerswerk. Een goed huishoudschema zou mijn huis misschien wat meer op orde houden. De dagelijkse taken doe ik wel,maar de wekelijkse schieten er soms bij in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ondanks mijn 'schema' vind ik extra dingen vaak ook lastig bijhouden. Vooral met dit mooie weer!

      Verwijderen
  3. Het huishouden doe ik zelf, maar niet altijd van harte hoor ;) Als we een hele drukke agenda hebben, schiet het huishouden vaak als eerste er bij in :( Toch ga ik iedere week weer met een schema van start

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.