Doorgaan naar hoofdcontent

Groen in huis

In ons huis, ik heb even snel geteld, staan momenteel zestien planten. Gisteren waren dat er nog veertien.  Het is wel duidelijk dat we erg houden van groen in onze inrichting. Ons huis is vrijstaand en met vier grote ramen in onze woonkamer/keuken is het net een grote vissenkom. Met grote, hoge planten proberen we de inkijk iets te beperken.

In het raamkozijn achter stond een hele grote plant. Een mooie volle plant alleen door de beperkte ruimte drukten de bladeren tegen de ruit aan. Van buitenaf zag het er eigenlijk best wel slordig uit. Gisteren besloot man dan ook om de kluit uit elkaar te halen en er drie planten van te maken. Er stond nog drie kunststof potten in de bijkeuken en zo hebben we gratis en voor niets drie 'nieuwe' planten in het voorraam en de drie potten die voor staan, staan nu achter.


Leuk zo'n gratis nieuw uitzicht! We kijken hier op weilanden en bomen, dus groen is het ook rondom het huis.

Hebben jullie veel planten? Of zijn jullie meer van het hippe nepplanten? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik heb een hele grote gatenplant die overheerst de kamer nogal. Op de vensterbank staat slechts 1 lage vetplant omdat ik het uitzicht op mooi onderhouden landgoed niet wil belemmeren. En ik heb nog een potloodplant achter de TV en een Sanseferia cilinder op dressoir, de laatste vind ik erg decoratief en die heeft ook geen direct daglicht nodig.
  Verder helaas geen plak, mar buiten is het groen genoeg op plaatsje veel potten op diverse niveau's en ook uitzicht op tuin van buren en weilanden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is toch prachtig dat je op die plekken dat het kan mooie planten plaatst? En je kent ze allemaal bij naam! Wauw, daar heb ik mijn man voor. ;-) Bedankt voor je reactie

   Verwijderen
 2. Hier hebben we twee planten voor het raam... en die geeft mijn man water, omdat ik er steeds niet aan denk ;-) Ik ben meer van de planten en bloemen in de tuin. En de moestuin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man verzorgd hier ook al het groen ;-) Oh en de katten haha. Een moestuin lijkt me leuk en straks ook leerzaam voor zoon maar dat is een project voor het nieuwe huis. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Wat een luxe, een vrijstaand huurhuis! Vrijstaande huizen zijn in mijn regio onbetaalbaar (randstad). Welke regio wonen jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ons huis staat voor een kas. Vandaar dat het vrijstaand is!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…