Doorgaan naar hoofdcontent

Groen in huis

In ons huis, ik heb even snel geteld, staan momenteel zestien planten. Gisteren waren dat er nog veertien.  Het is wel duidelijk dat we erg houden van groen in onze inrichting. Ons huis is vrijstaand en met vier grote ramen in onze woonkamer/keuken is het net een grote vissenkom. Met grote, hoge planten proberen we de inkijk iets te beperken.

In het raamkozijn achter stond een hele grote plant. Een mooie volle plant alleen door de beperkte ruimte drukten de bladeren tegen de ruit aan. Van buitenaf zag het er eigenlijk best wel slordig uit. Gisteren besloot man dan ook om de kluit uit elkaar te halen en er drie planten van te maken. Er stond nog drie kunststof potten in de bijkeuken en zo hebben we gratis en voor niets drie 'nieuwe' planten in het voorraam en de drie potten die voor staan, staan nu achter.


Leuk zo'n gratis nieuw uitzicht! We kijken hier op weilanden en bomen, dus groen is het ook rondom het huis.

Hebben jullie veel planten? Of zijn jullie meer van het hippe nepplanten? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik heb een hele grote gatenplant die overheerst de kamer nogal. Op de vensterbank staat slechts 1 lage vetplant omdat ik het uitzicht op mooi onderhouden landgoed niet wil belemmeren. En ik heb nog een potloodplant achter de TV en een Sanseferia cilinder op dressoir, de laatste vind ik erg decoratief en die heeft ook geen direct daglicht nodig.
  Verder helaas geen plak, mar buiten is het groen genoeg op plaatsje veel potten op diverse niveau's en ook uitzicht op tuin van buren en weilanden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is toch prachtig dat je op die plekken dat het kan mooie planten plaatst? En je kent ze allemaal bij naam! Wauw, daar heb ik mijn man voor. ;-) Bedankt voor je reactie

   Verwijderen
 2. Hier hebben we twee planten voor het raam... en die geeft mijn man water, omdat ik er steeds niet aan denk ;-) Ik ben meer van de planten en bloemen in de tuin. En de moestuin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man verzorgd hier ook al het groen ;-) Oh en de katten haha. Een moestuin lijkt me leuk en straks ook leerzaam voor zoon maar dat is een project voor het nieuwe huis. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Wat een luxe, een vrijstaand huurhuis! Vrijstaande huizen zijn in mijn regio onbetaalbaar (randstad). Welke regio wonen jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ons huis staat voor een kas. Vandaar dat het vrijstaand is!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Paleis voor een prikkie

Nu iedere zondagavond te zien op SBS6; Paleis voor een prikkie. Twee interieurontwerpers proberen met €250,- de woonkamer van gezinnen die weinig te besteden hebben een makeover te geven.

Erg leuk en inspirerend om te kijken. Ze maken gebruik van Marktplaats en van de kringloop winkels om meubels en accessoires te vinden. Een camera maakt het natuurlijk wel erg makkelijk om af te dingen. Gewoonlijk is dit volgens mij niet echt realistisch.

Een vermakelijk programma wat maakt dat ik toch denk dat ik eens wat vaker naar de kringloop zou moeten gaan in plaats van het altijd maar nieuw aanschaffen.

Hebben jullie het al gekeken? Wat vinden jullie er van? Ik hoor graag van jullie!