Verjaardag zoon

In september wordt zoon 1 jaar, we zijn ons aan het oriënteren op mogelijke cadeaus. Wat we eerder zagen bij verjaardagen van kleine kindjes is dat er heel veel kleine cadeautjes werden gegeven.Daar deden wij lekker aan mee en ik deed er ook altijd wel moeite voor om iets leuks en passends te geven. Maar van al die moeders begreep ik wel dat het helemaal niet handig is. Kinderen krijgen zoveel dat ze overdonderd zijn en ze kunnen niet met alles tegelijk spelen.

Onze strategie is dan ook om een aantal grotere cadeaus te bedenken en dan de verjaardagsvisite een keuze te geven. Ik benadruk hierbij wel dat mensen uiteraard zelf de keuze hebben of ze iets geven en wat ze dan willen geven. Absoluut geen verplichting. Een doos stoepkrijt of bellenblaas kan ook het leukste speelgoed van de wereld zijn. (Voor een iets ouder kindje ;-)). Ik weet sowieso dat mijn ouders en schoonouders een op voorhand bedacht cadeau prettig vinden.

Wat we al bedacht hebben;
Tafel met twee stoeltjes
Loopfietsje in de vorm van een muis
Treinset van Ikea. Daar zal hij in eerste instantie dan wat klein voor zijn maar zouden we graag uit willen breiden en met sinterklaas willen geven.
Geld om het eventueel zelf aan te schaffen door het bij elkaar te leggen.

Zelf had ik ook bedacht een speelkleed met wegen maar dat stellen we maar uit tot de tweede verjaardag. Dan wordt dat toch allemaal pas wat interessanter.

Hebben jullie misschien nog tips? Hoe pakken jullie zoiets aan? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Een goede loop auto! Dat gaven we onze oudste voor znneerste verjaardag. Alle drie de kids hebben ermee gespeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja loopfiets in de vorm van een muis staat op het lijstje maar ik denk dat het eerder op een loopauto lijkt. Bedankt voor je tip!

      Verwijderen
  2. Is die loopauto zo'n Wheely Bug? Onze oudste vond dat een leuk ding, de jongste heeft er nooit naar getaald (naar geen enkele loopwagen) en heeft prima zonder leren lopen. Dat verschilt dus erg per kind! Verder zou ik voor Duplo gaan (speelt m'n dochter van bijna 7 ook nog heel veel mee) en ze zijn hier helemaal weg van Little People (via marktplaats goedkoper verkrijgbaar). Heb je ook al houten blokken? Ook een aanrader. Succes met de voorbereidingen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Houten blokken! Zeker een goede tip, bedankt. Het is inderdaad zo'n wheely bug. Neefje en nichtje spelen ermee vandaar dat het op ons lijstje staat. Kan me inderdaad voorstellen dat het per kindje scheelt. Ik ben benieuwd!

      Verwijderen
  3. Wij vroegen voor onze zoon die afgelopen april een jaar werd cadeaubonnen van Intertoys, kleding in een maat groter, een degelijke houten puzzel waar je ook mee kan voelen. Verder duplo en wat speelgoed op de groei zoals houten raket en trein. Op deze leeftijd beseffen ze niet dat ze jarig zijn en is het inpakpapier het leukste. Bovendien genoeg speelgoed van oudere zus...... Gr Carin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk dat scheelt zeker als ouder zus ook al leuk speelgoed heeft! Een puzzel is inderdaad ook een leuke, ik noteer hem! Bedankt!

      Verwijderen
  4. Oja, boekjes als bv rupsje nooitgenoeg is ook altijd leuk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We lezen inderdaad ook iedere dag. Leuk boek, doet me denken aan vroeger ;-).

      Verwijderen
  5. boekjes, duplo, evt grimms speelgoed, wobbel (echt een aanrader!!) dikke kleurpotloden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga eens googelen voor grimms speelgoed en wobbel. Bedankt!

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.