Doorgaan naar hoofdcontent

Boodschappen

Niet zozeer een blog over boodschappen, maar meer wat er vooraf gaat aan boodschappen doen voor ons gezin. Op zondagavond pak ik pen en papier en ga ik aan de slag. Eerst kijk ik in de voorraadkast, koelkast en diepvries en probeer ik het weekmenu in te delen met de spullen die we nog hebben liggen.

Vaak eten we op zondag friet, die we zelf bakken in onze frietpan of halen of bestellen we een gerecht bij de turk. Op dinsdag en donderdag plan ik vaak een groente, vlees en aardappel maaltijd in. De overige werkdagen worden gevuld met pasta's en rijstgerechten. De zaterdag vul ik vaak niet in, we hebben dan wel een weekmenu maar er wordt vaak met maaltijden geschoven. Op zaterdag is er altijd wel iets uit de kast te plukken.

Nadat ik de voorraad heb gecontroleerd pak ik mijn telefoon erbij, een tijd terug installeerde ik de app van de Albert Heijn. Ik vind het prettig werken dat ik alle bonusaanbiedingen op een rij heb staan. Wanneer bepaalde producten in de aanbieding zijn die niet in het weekmenu passen schrijf ik ze toch op. Zakjes voor ovenschotels en pastasauzen zijn langer houdbaar en berg ik dan gewoon als voorraad op.

Ik stel mijn lijstje dus op naar aanleiding van de voorraad en de Bonusaanbiedingen. De artikelen die ik in de aanbieding wil kopen noteer ik met prijs op mijn lijstje. Deze artikelen zijn voornamelijk interessant omdat ze in de aanbieding zijn, maar wanneer in de winkel geen sprake is van een aanbieding is gaat het over. Bij de app van de Albert Heijn staat dan ook bij ieder artikel aangegeven dat de prijs nog af kan wijken.

Alle artikelen die ik nodig heb schrijf ik op, dus ook de twee melk en de vier pakken vanille yoghurt die ik iedere week haal. Door het allemaal te noteren krijg ik een rustiger gevoel en hebben we binnen 20 minuten de wekelijkse boodschappen weer ingeladen. Zoon gaat altijd mee en de routine die we nu hanteren vind ik erg prettig.

Tegenwoordig ga ik vaak op maandag boodschappen doen en haal ik op dinsdag nog de broden van de aanbieding. Mijn boodschappen doe ik altijd rond 8.00. Op maandag zijn er dan veel producten die nog aangevuld moeten worden en die neem ik dan weer mee op dinsdag.

Nemen jullie ook de tijd voor het georganiseerd boodschappen doen? Maken jullie gebruik van een weekmenu? Ik hoor graag van jullie!Reacties

 1. Vaak maak ik een weekmenu, maar dat schiet er wel eens bij in, zoals nu met de warmte, dan wijken we er graag van af.
  Ik houd de bonus-aanbiedingen en die van de buurtsuper in de gaten en stem daar mijn boodschappen deels op af. Als ik per se iets wil eten of moet kopen, doe ik het heus wel.
  Mijn man en ik gaan vaak op vrijdagavond op de fiets boodschappen doen bij AH in het stadje verderop, keren dan met fietstassen vol terug. Mocht het regenen, pakken we de auto, maar daar zitten we al zo veel in, dus als het niet nodig is, doen we dat (meestal) niet.
  Frisdrank (regelmatig) en zuivel (altijd) koop ik bij de buurtsuper. Deze zit naast ons - kan er lopend naartoe, die moet in stand gehouden worden, vind ik.

  geraldinesleven.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het afwijken is ook wel herkenbaar, nu hebben wij vakantie en stel ik wel globaal een weekmenu op maar ik weet ook dat het helemaal door elkaar gegooid wordt. Een buurtsuper is er bij ons niet, maar ik vind het een goed gegeven dat je deze wil steunen.

   Verwijderen
 2. Wij doen het vergelijkbaar. Maar man doet dan de boodschappen op zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk! Als man het doet gaat er meer 'onzin' mee, dan doe ik het liever zelf. ;-)

   Verwijderen
 3. Ik ga verschillende keren per week boodschappen doen. Ik koop vooral groente en fruit uit de aanbieding en bedenk op de dag zelf vaak pas wat ik wil maken. Weekmenu's maken doe ik soms in de koudere maanden. Nu het warm is, kun je dingen minder goed vers/lekker houden. Ook dan houd ik me meestal niet aan het weekmenu, het is een makkelijke richtlijn wat ik zou kunnen maken van wat ik in huis heb. Een weekmenu maken voordat ik boodschappen ga doen, doe ik nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk, momenteel is fruit sneller rijp en groente minder lang houdbaar. Momenteel hebben wij vakantie en dan zijn we ook allemaal niet zo strikt en wordt de supermarkt ook vaker dan 1 keer per week bezocht.

   Verwijderen
 4. Wij hebben een groentepakket dat we donderdagavond halen. Op basis daarvan maak ik een weekmenu en een boodschappenlijstje. Thuis zoek ik nooit aanbiedingen op. Wel heb ik ook een "niet-zo-dringend-boodschappenlijstje" met bijvoorbeeld pasta, havermout, passata, olie,... die koop ik dan als ik in de juiste (meestal goedkoopste)winkel voor dat product ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook slim! Toch je voorraad bijwerken maar niet voor de volle prijs hoeven kopen. Bedankt voor deze tip!

   Verwijderen
 5. Ik maak ook in het weekend een weekmenu en doe dan op maandag- of woensdag de boodschappen afhankelijk van wat we nog in huis hebben. De AH app pak ik er ook altijd even bij, erg makkelijk inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.