Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe aankoop

Vorig jaar juni haalde man zijn motorrijbewijs en vlak daarna schafte hij een motor aan. De motor die hij kocht was een Yamaha Fazer voor €3.450,00. Hij heeft ruim een jaar met plezier gereden maar ook geconcludeerd dat dit soort motor niets voor hem is. Man is lang en kreeg toch na langere tijd last van de houding op deze motor. Daarbij nog wat motorische dingen die hij graag anders zag en na overleg hebben we besloten om rond te kijken voor een andere motor.

Afgelopen woensdag hadden we dit gesprek en zaterdagochtend schafte man een nieuwe motor aan. De Suzuki LT1000R is zijn nieuwe bolide en hij betaalde hiervoor €400,00 met inruil van 'oude' motor. Helm, pak en laarzen zijn nog niet aan vervanging toe.

Qua kosten komen we iets duurder uit, de verzekering is over een jaar genomen €23,00 hoger. De motorrijtuigenbelasting blijft gelijk. Het verbruik zou lager liggen, maar dat moet zich nog uitwijzen. Man is ondertussen erg blij met zijn motor en de afspraak is gemaakt dat deze wel pas over minimaal vijf jaar vervangen mag worden.

Man rijdt veel op zijn motor, hij is echt een liefhebber. Zijn jullie motorrijders?  Of juist niet? Hebben jullie ook een 'duurdere' hobby waarbij een investering nodig is? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Nee ik rij geen motor. Heb geen motorrijbewijs, maar ook niet de drang om dat te gaan halen...
  Het idee van met de wind door je haren coast to coast in Amerika trekt me wel, maar verder niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fanatiek motorrijder meldt zich! Al heb ik er de laatste tijd niet veel zin meer in, door alle kosten die ik de laatste jaren heb gehad. Mijn motor is een KTM 690 Enduro R uit 2014, mijn droommotor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee ik heb geen motor, ik denk dat ons huis mijn hobby is, waar ik het liefst mijn geld insteek, aanpassingen en onderhoud (verven kinderdingen bedden handige kasten enzo)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, wij zijn geen motorrijders. En ook geen dure hobby's, mijn hobby is consuminderen en besparen, dus dat levert eerder geld op. Manlief heeft een bierhobby, dit kost ook nauwelijks geld. En verder beide vrijwilligerswerk als hobby, ook lekker goedkoop. Maar zoon is nu bijna 5 en dan gaan zwemles en misschien een clubje beginnen, hoop dat hij niet voor een dure hobby kiest. Hoewel als het echt zijn passie is, zullen we hem er zeker in steunen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.