Doorgaan naar hoofdcontent

Eters

Mijn vorige bericht ging over uit eten en deze over eters. Als ik iets gezellig vind is het wel om eters te hebben. Gezellig met zijn allen aan tafel en vaak nog nakletsen met een spelletje.

Vorige week bleven vrienden eten, vroegen we nog andere vrienden om een spelletje te komen doen en zo zaten we gezellig op woensdagavond met een tafel vol. Heerlijk vind ik dat, dat is goedkoop genieten. Ik maak eigenlijk altijd pasta en in het weekend is het toch vaak de frietpan die aangaat. Spelletjes die we spelen zijn 30 seconds, het keezenspel en boerenbridge.

Hebben jullie regelmatig eters? Hebben jullie tips voor grote maaltijden en gezelschapsspellen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Als ik eters krijg maak ik meestal een grote pan miehoen en een flinke pan pindasaus (ook die maak ik zelf). Bijna iedereen lust het en ik kan het makkelijk aanpassen aan gasten met eetwensen (vleesters, vegetariers, veganisten, tis al glutenvrij en melkvrij). Ik heb grote pannen en dat is met dit gerecht wel handig. Eerlijk gezegd is het veel werk omdat ik alle groente zelf snij en ik daar veel van doorheen doe. Zelf gesneden vind ik lekkerder en is voordeliger. En ik bereid het groente mengsel van tevoren zodat ik weinig werk heb als er bezoek is. De miehoen koop ik altijd bij een online toko. Twee keer per jaar doe ik daar een grote bestelling.
  Meestal doen we geen spelletjes als we bezoek hebben, want daarvoor heb ik dan meestal geen energie meer. Maar de anderen kunnen dat natuurlijk wel doen. Als mijn ouders er zijn dan zal dat klaverjassen zijn.
  In ons gezin doen we het liefst Machiavelli of Kolonisten van Katan of pesten. Manlief en jongste zoon houden van lange spellen zoals Risk en Monopoly. Oudste zoon en ik hebben daar het geduld meestal niet voor, wij doen dan liever dobbelen of een ander kaartspel zoals boerenbridge. Al is dat laatste alweer een paar jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zeker een leuk idee. Grote hoeveelheden en inderdaad een gerecht wat makkelijk aan te passen is naar de smaken. Ik ben ook zeker van het zelf snijden van verse groenten. Soms koop ik weleens voorgesneden zakjes maar dit komt heel weinig voor. Wanneer ik boodschappen gedaan heb snijd ik alle groenten en bewaar ze in bakjes. Zo liggen ze voor het grijpen. Bedankt voor je reactie! Machiavelli zoek ik op!

   Verwijderen
 2. Hier regelmatig spelletjesdagen...qua eten, iedereen doet wat of neemt wat mee...Spellen die veel gespeeld worden, Set,Uno, Ligretto, Skipbo, Carcasonne, Weerwolven, HalliGalli,
  Munchkin, schaken, dammen, Go, Kolonisten, Doolhof,Qwirkle...ik heb zo'n tachtig spellen...veel daarvan zijn denkspellen van Thinkfun en 999games. Zowel alleen als samen te doen.Brick by brick, Rushhour.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allemaal wat meenemen is ook zeker een leuk idee. Wij zijn de enige in de vriendengroep met een kleine en dan is het al snel bij ons. Als je dan altijd voor eten, lekkers en drinken zorgt loopt het ook best op. Tachtig spellen! Een echte fan dus!

   Verwijderen
 3. Nodig eens een vluchteling uit, om mee te eten! Een aanrader! Voor beide partijen leuk, leerzaam en eens iets meer uit de comfortzone. Spelletjes spelen word meestal ook erg gewaardeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zomaar een vluchteling uitnodigen ,lijkt me niet echt slim in deze tijd...

   Verwijderen
 4. Anoniem: denk jij een vluchteling van straat te plukken hiervoor? Absoluut niet nodig. Neem contact op met de organisator van een opvanghuis in je buurt. Hier werkt men met een soort gastgezin waar de vluchteling zich eens een avondje onbezorgd kan vermaken. Er zal wel gekeken worden naar gastgezin en de vluchteling. En zat moet ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een bijzondere suggestie en dit bedoel ik absoluut niet vervelend. Ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben. Dit komt voornamelijk omdat we bij ons in de directe omgeving niet te maken hebben met vluchtelingen. Ik weet verder ook niet of ik hier de juiste persoon voor ben, al kan ik me wel indenken dat het voor een vluchteling een welkome afleiding zal zijn.

   Verwijderen
  2. Waarom een vluchteling? Waarom niet een eenzame oudere? Of iemand met een beperking, een dakloze, een kindje uit de buurt waarvan ouders fulltime werken..

   Verwijderen
  3. Ik denk dat voor deze mensen hetzelfde geldt. Ik weet niet of ik hiervoor de aangewezen persoon ben. Niet omdat ik het niet wil of kan, maar meer mijn gevoel erbij.

   Verwijderen
 5. we spelen weinig spelletjes omdat de kinderen pas laat slapen (20.30) en we daarna zelf bekaf zijn of door t vele kletsen er niet aan toe komen.. maar ondertussen wel een flinke hoeveelheid spellen opgebouwd, ook met oog op de toekomst, dochter is ook gek op spelletjes nl ;) kolonisten van catan, rummicup, risk, monopoly, triominos, triviant, scrabble, uno, skipbo, stratego, yaghtzee(en dan nog een enorme verzameling kinderspellen.. mens erger je niet, ganzenbord, monopoly junior, huisje boompje beestje, kwartetspellen, memory spellen, kroko loco, wie ben ik, waar ben je, reuze mikado, doolhof enz)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad laat en ik kan me voorstellen dat je dan lekker rustig op de bank gaat zitten. Skipbo is een persoonlijke favoriet, Stratego ben ik dan ook weer ontzettend slecht in. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 6. Ik maak meestal quiche als er eters komen, lekker met een salade er bij.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Spaarsaldo (vervolg)

Ik blogde gisteren over ons spaarsaldo; hoe het daar mee staat en hoe we het in willen vullen in de toekomst. Ik had niet verwacht dat er zodanig veel reacties zouden volgen, vooral niet die waarin ik uitgemaakt wordt voor leugenaar.

Bij deze wil ik benadrukken; natuurlijk willen wij de buffer omhoog, de schuld bij schoonouders zo snel mogelijk aflossen en zuinig leven. Maar daarnaast willen we ook genieten van het leven, uitkijken naar de komst van ons kindje en daar mooie foto's van hebben als ons kindje op gaat groeien. Het was onze keus om de camera aan te schaffen, de juiste keus? Laten we dat maar in het midden houden.

Ik wil iedereen bedanken voor de reacties, al zou ik het op prijs stellen wanneer ik in mijn waarde gelaten wordt.

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…