Doorgaan naar hoofdcontent

Marktplaats

De verkopen op Marktplaats gaan ontzettend goed dit jaar. We besloten om veel spullen te koop te zetten en genoegen te nemen met een aanvaardbare prijs en niet de hoofdprijs af te wachten. In oktober verkochten we onze oude auto waarvan nog verschillende accessoires op zolder lagen zoals de radio, de versterker en de subwoofer.

Verder heb ik mijn hobbykamer een eind opgeruimd. Veel materialen lagen ongebruikt opgeslagen ik heb besloten om deze ook te verkopen. We kwamen nog een speakerset tegen op zolder en verkochten deze voor €25,-, man dacht hem een aantal jaren terug voor €20,- gekocht te hebben.

De grote klappers waren toch wel de auto onderdelen, samen goed voor €410,- en alles samen verkochten we voor €563,50. Gisteren verkocht ik het een na laatste item van Marktplaats. Tijd om weer eens een rondje zolder te doen en wat nieuwe producten te plaatsen.

Mijn moeder en broer leverden ook al een aantal items aan om op mijn account te plaatsen. Deze waren ook binnen een kleine maand weg. Van schoenen tot stoelhoezen, koelboxen en knutselmateriaal. Het is onvoorstelbaar. Alleen van onze hamsterkooi kom ik niet af. Nog iemand interesse? ;-)

Merken jullie ook dat het verkopen zo goed gaat dit jaar? Of vinden jullie dat het teveel moeite kost om het online te zetten? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Het succes is wisselend; erg afhankelijk van het product. Nette producten doen het vaak wel goed merk ik. Ik kijk en koop zelf ook meer via MP tegenwoordig. Goede trend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je geduld hebt kom je eigenlijk van alles wel af. Ik heb sommige dingen zoals een systeem voor het TV geluid op koptelefoon er 3x opgezet, en uiteindelijk goed verkocht. Het was ook een dure set, er moet maar net iemand zijn die dat nodig heeft.

  Het erop zetten is inderdaad tijdrovend.

  Vervelend blijft het dat er mensen bieden, je reageert of bod accepteert en dan hoor je verder niets meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker vervelend. Het komt helaas heel regelmatig voor. Ik verleng een advertentie altijd en zelfs dan kom ik vaak nog van het te verkopen artikel af.

   Verwijderen
 3. Het lijkt wel beter te gaan dit jaar inderdaad. Ik had het een paar jaar geleden even helemaal opgegeven, en nu waren we weer eens begonnen. Een peuterbedje waren we binnen 3 dagen kwijt voor een goede prijs. Jouw verkopen gaan echt heel goed zeg, mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn is dat hè! Ik denk ook dat als je het op zn beloop laat gaan Marktplaats een prima plek is voor je verkopen!

   Verwijderen
 4. Nou, ik moet zeggen dat ik de laatste weken warempel ook wat hebt verkocht via marktplaats! En meestal lukt me dat totaal niet, dus ik ben erg blij.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, nee dank je. Geen hamsterkooi nodig ;)
  Bij mij ging het ook best lekker de afgelopen maand. Alleen geen grote klappers meer van honderden euro's, omdat we die dingen allang kwijt zijn. De eerste rondes marktplaats in je leven zijn het meest effectief qua geld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha helaas! Ach binnenkort sta ik samen met mijn moeder op een rommelmarkt. Dan kom ik er vast wel vanaf! Dat is zeker zo, man moest wel even wennen aan het Marktplaats idee met zijn geliefde spullen maar kwam er uiteindelijk zelf mee. Ik ben bang dat er inderdaad geen hele grote klappers meer gaan komen. ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.