Doorgaan naar hoofdcontent

Date-night

20 augustus is het alweer tien jaar geleden dat we 'verkering' kregen, in 2006. Hij was 18 en ik was 17. Zeven jaar lang waren we bij elkaar en toen zijn we op 20 september 2013 getrouwd. 19 september 2015 werd zoon geboren, een vervroegd cadeautje.

Om het dit jaar te vieren waren we van plan om uit eten te gaan maar door slechte planning kwam de datum zelf niet uit. Nu onze oppas met vakantie is zou zoon twee dagen, vorige week donderdag en vrijdag, naar opa en oma gaan terwijl ik moest werken. We hebben er een logeerpartij van gemaakt en we zijn lekker samen uit eten geweest.

Heerlijk vond ik dat, we hebben lekker kunnen kletsen en op ons gemak kunnen eten. Daarna zijn we nog even de stad in geweest want op donderdagavond is het koopavond. We kochten voornamelijk voor zoon kleding, een paar truien en shirts met lange mouwen. Een heel gezellig avondje, maar wel duur. We betaalden €60,- (inclusief fooi) bij het restaurant en gaven daarna nog geld uit in de stad (€66,-) en de parkeergarage (€3,30). Maar ik vond het dubbel en dwars waard.

Deze avondjes uit moeten we volgens mij toch wel vaker gaan doen. Als we zo samen lekker aan tafel zitten hebben we zoveel te bespreken, wat thuis weleens tegenvalt met zoon waar de meeste aandacht naar toe gaat. Daarom hebben we besloten dat we vanaf nu date-night invoeren. Een keer in de zoveel tijd eens lekker een avondje samen weg. Misschien niet heel budgetvriendelijk maar ach, werken aan je relatie vind ik persoonlijk nog steeds belangrijker.

Hoe pakken jullie dit aan? Nemen jullie weleens lekker tijd voor elkaar zonder kinderen? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Precies ons plan! Door de verhuizing en het gebrek aan oppas de afgelopen drie jaar zijn man en ik maar twee keer weggeweest in al die tijd.
  Vanaf nu willen we eens in de zes a acht weken samen uiteten of wat leuks doen.
  Met drie kids aan tafel valt er sowieso niets meer te bepraten, dat doen we pas als ze om 20/2030 allemaal in bed liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met drie Kids snap ik helemaal dat gesprekken uitgesteld worden. Zoon is nog zo klein, dat gaat allemaal langs hem heen. Ik wens je veel succes met je voornemen want ik denk weleens dat het lastig kan worden, toch steeds smoesjes waardoor het niet doorgaat. ;-)

   Verwijderen
 2. Onze kinderen zijn al wat groter (11 en 17) en die zijn dol op uit eten gaan dus dat doen we eigenlijk altijd met z'n vieren. Man en ik gaan regelmatig samen lunchen. We hebben een aantal tentjes waar we graag gaan. Voor de lunch hoeven we niets te regelen. Dochter gaat tot 14.00 naar school en regelmatig daarna nog naar een vriendinnetje. De kosten zijn ook wat vriendelijker. Daarnaast gaan we ongeveer eens per half jaar naar de sauna. Oma en opa blijven dan na school eten bij de kids.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lunchen is ook heerlijk, je bent er toch uit en inderdaad heel wat minder geld kwijt. Ook fijn dat je verder dan geen oppas hoeft te regelen.

   Verwijderen
 3. Hier alleen opa & oma's als oppas, en die kunnen niet altijd. Maar laatst waren ze te logeren bij opa & oma en zijn wij heerlijk uit eten geweest. Waren 75 euro kwijt, maar het was heerlijk en het is ons favoriete restaurant. Daarna zijn we het centrum in gegaan, want koopavond. Niks gekocht, maar wel Pokemon gevangen:-)
  Want met 2 kinderen aan tafel, en de oudste die niet zoveel slaap nodig hebt komt er van praten samen niet zoveel terecht. We sturen hem wel eens express vroeg op bed maar dan mag hij op zijn kamer nog tv kijken. Zodat wij samen even wat kunnen doen, kletsen of tv kijken. Want ook dat komt niet zo vaak samen voor en dat zal in de toekomst nog moeilijker worden als zoon ouder wordt. Hij is 8, en gaat nu al vaak in het weekend tegelijk of later dan mij op bed. Heeft weinig slaap nodig dus in de ochtend ook vaak weer op tijd wakker.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je groot gelijk om hem af en toe een keer televisie te laten kijken op zijn kamer. Goh, bijzonder dat hij al zo weinig slaap nodig heeft, is bij mij wel anders. ;-)

   Verwijderen
 4. Als je zoon op bed ligt kun je zelf gaan eten samen thuis. Je zorgt voor een lekker recept en een glas wijn en genieten maar! Budgetvriendelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan inderdaad ook, wat ook regelmatig voorkomt (zonder die wijn dan). Maar niet koken en geen afwas blijft een luxe die soms wel heel fijn is!

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.