Doorgaan naar hoofdcontent

Kapper

De kapper, iets wat bij ons bijna elke maand wel voorkomt in het lijstje met uitgaven. Bij ons in de straat woont een kapster, voorheen eigenaresse van een zaak. Ze volgt veel trainingen en cursussen en blijft zo up-to-date. We gaan meestal op de fiets, lopen is dan weer net te ver; onze straat is heel lang.

Ik ben zeer tevreden over onze kapster. Ze heeft twee kinderen, maar is desondanks erg flexibel wat ik zelf heel erg prettig vind. De eerste keer knippen bij zoon gebeurde bij ons thuis, heel fijn met al die indrukken.

Zoon is nu bijna 11 maanden en al drie keer naar de kapper geweest. De eerste keer gratis en de andere twee keer betaalden we €5,00. Man gaat ook iedere 6 weken, hij betaald €13,50 per keer. Zelf ben ik niet zo'n regelmatige klant. Ik ga maar zelden om mijn haar te laten knippen. Wanneer ik ga kost het ook voor mij €13,50.  

Gaan jullie regelmatig naar de kapper? Ga je dan naar een zaak of komt er een kapper aan huis? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Je zoon heeft vast een heel bos haar dat hij al drie keer is geweest. Mijn zoon was kaal en is voor het eerst geknipt door mij toen hij een jaar of 2-3 was. En nu moet hij elke zes weken wel geknipt worden, maar dit kan ik zelf en dan knip ik gelijk dochter even de puntjes bij. Zij was ook een jaar of 2-3 toen ik het voor het eerst knipte, maar dat was meer omdat we het wilden laten groeien.
  Manlief is bijna kaal, dus die scheert zijn hoofd om de dag.
  En ikzelf ga elke zes weken naar een kapster aan huis, daar betaal ik 15 euro voor. Ze kan ook bij mij thuis komen, maar vind het wel fijn om naar haar toe te gaan, ze woont een paar straten achter ons. Dus heb met zoonlief al heel wat geld bespaart, door het zelf te doen. Ik heb het spul ook nog van mijn opleiding, en enkel zo nu en dan de schaar eens professioneel laten slijpen heb ik daar geen kosten aan.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad al best wat haar en het groeit ook zo ontzettend snel. Daarbij houden we het graag wat korter. Fijn dat je zelf je kinderen kunt knippen, dit scheelt inderdaad een hoop! En de schaar slijpen zijn ook te verwaarlozen kosten denk ik. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Ik ga ongeveer twee tot drie keer per jaar. Ik geloof dat ik rond de 20 euro betaal. Jouw kapper hanteert fijne prijzen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is laatst een keer gestegen, maar het is inderdaad totaal niet duur! Het hebben van lang haar scheelt volgens mij echt met het aantal kappersbezoekjes die dan nodig zijn. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Ik ga ongeveer om de 8 weken, bij mijn kapster die waar ik al 35 jaar kom, ik was 8 dat ik er kwam, en al die tijd trouw gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je daar al zo lang komt. Als een kapper bij leert door cursussen en dergelijke is het fijn om daar klant te blijven. Voorheen knipte mijn nicht ons. Ze leerde niet bij en haar techniek bleef achter, ik ben toen gestopt omdat mijn haar meerdere malen slecht geknipt was.

   Verwijderen
 4. Ik laat mijn haar groeien, dus ik ga maar zo'n 1 tot 2 keer per jaar op het moment. Onze kapper zit in een wijnwinkel :-) Heel handig. Niet dat ze wijn uit deelt voor of na het knippen, maar het heeft toch wel wat gezelligs. En meestal neem ik inderdaad een flesje wijn mee na afloop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier hetzelfde! Op naar langer haar! 💪 Hahha dat hebben ze goed bekeken. Dubbelop verwennen dus, kapper en wijn!

   Verwijderen
 5. Mijn haar is lang, dus ik ga denk ik 2-3x per jaar. Naar een zaak, kost 23€. Ik heb veel kappers geprobeerd en ook goedkope of aan huis, maar steeds toch niet tevreden. Dus dan maar zo.
  Man gaat eens per 6-8 wk en betaald bij zelfde zaak 17€. Kinderen die ik zelf of soms bij thuiskapper. 7,50-10€

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat scheelt veel hoor,het hebben van lang haar. 17,- is ook een net bedrag. Onze kapper in het dorp rekent 18,50.

   Verwijderen
 6. Dan zijn de kappers in België wel duur hoor! Ik ga om de 5 weken omdat ik het graag lekker kort heb, dan betaal ik iedere keer 34,5 euro! en dat enkel knippen en drogen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad behoorlijk aan de prijs, maar ik neem aan dat het een kapsalon is en ach dan moet je het er af en toe ook van nemen toch?

   Verwijderen
 7. Wij hebben een thuiskapster. Ze komt meestal om de acht weken. Dan knipt ze ons vijven en mij verft ze ook. Totaalbedrag is dan 55 euro. Weet niet precies wat ze pp telt, maar vind het goedkoop en ze is heel goed. Ook heel geduldig met de kids.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker goedkoop, vooral inclusief verven. Als je verder tevreden bent over haar kwaliteiten als kapper zit je prima!

   Verwijderen
  2. Ze knipt super goed. Ze komt van een "deftige salon" en heeft er veel opleidingen voor moderne technieken gedaan. Dat houdt ze nog altijd bij in haar vrije tijd. Ik kan me echt geen betere wensen.

   Verwijderen
 8. Als je langer haar wilt moet je juist ervoor zorgen dat je je haar bij laat houden. Even de punten eraf en dan weer laten groeien. Iedere twee tot drie maanden. Dom om te laten groeien en niet meer te gaan. Krijg je alleen maar dode haarpunten en splijten van....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zeg ook niet dat ik niet ga, maar ik ga niet iedere 6 weken zoals mijn man.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.