Doorgaan naar hoofdcontent

Verrassingsbezoek

Schoonvader ligt opnieuw in het ziekenhuis, ditmaal voor een tweede operatie omdat poging één resulteerde in een klaplong. Poging twee is ook mislukt, opnieuw kreeg hij binnen 24 uur een klaplong. Het vervelende aan dit alles is dat hij in Groningen in het ziekenhuis ligt, voor ons een enkele reis van 2 uur en 15 minuten.

Omdat de long niet goed heelt duurt de opname maar voort. Ondertussen ligt hij alweer drie weken in het ziekenhuis. Verder is het hartstikke goed geregeld, mijn schoonmoeder mag kosteloos in het hotel tegenover het ziekenhuis verblijven. Door de afstand zijn het best lange dagen, weinig bezoek, niet iedereen is in staat of neemt de moeite om de reis te maken.

Vorige week startte onze vakantie en besloten we op zondagochtend om een hotel te boeken en na ochtendslaap van zoon zijn wij in de auto gestapt. We hadden het niet laten weten aan man zijn ouders, het leek ons leuk als het een verrassing zou zijn. Onze verrassing is goed gelukt, doordat we een nacht verbleven in een hotel konden we de maandag ook nog even op visite.

Zoon vond het slapen in de auto maar niets en ook in de avond in het hotel kwam hij wat lastig in slaap. Al met al vond ik het allemaal wel meevallen en zeker de moeite waard. De overnachting voor een driepersoonskamer met babybedje en ontbijt kostte ons €94,00 en daarnaast nog een tank brandstof wat neerkomt op ongeveer €100,00.

Doordat wij besloten deze nacht in een hotel te verblijven is ons oorspronkelijke plan van tafel. We wilden graag nog een nachtje in Rotterdam spenderen. Het bezoekje Groningen en aanschaf van een andere motor zorgt ervoor dat we de rest van de vakantie lekker in eigen bed slapen.

Soms veranderen plannen weleens door bepaalde situaties. Hebben jullie hier weleens mee te maken gehad? Ik hoor graag van jullie!


Reacties

 1. Persoonlijk hebben wij iets dergelijks niet meegemaakt. In het verleden mijn ouders wel. Mijn opa overleed op de laatste dag van de vakantie, maar die dag hebben zijn we toen gebleven en de volgende dag naar huis gegaan.
  Bij ziekte/leven is dat denk ik anders. Dan kun je nog wat doen/betekenen voor de betrokken persoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jeetje heftig zeg.. sterkte voor je schoonvader!!

  hier ook regelmatig extra uitgaven idd voor dingen die we willen of die moeten, verwacht of onverwacht. zwangere zusjes die je leuke cadeaus wil geven of idd extra ritjes naar mn schoonmoeder die voor de 2e x geopereerd is aan haar rug.. hoort er allemaal bij, precies de reden waarom we sparen om die extra kosten makkelijk op te kunnen vangen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk knapt jouw schoonvader snel weer op! Een reistijd van ruim 2 uur is niet niks. Goed van jullie dat je de moeite genomen hebt ernaartoe te gaan.

  Naarmate je ouders, schoonouders en andere naaste familie (en jullie zelf natuurlijk ook) ouder worden, zul je vaker dit soort zaken meemaken. 't Is niet anders. Je moet maar zo denken, als het jou zelf overkomt, zou je het ook prettig vinden als anderen moeite nemen om te komen of ergens aandacht aan schenken.

  Soms moet je je plannen uitstellen of wijzigen: Ondanks dat mijn moeder al in een verpleeghuis zat, stierf ze geheel onverwacht vier dagen voor wij op vakantie gingen. Met eigen auto, naar een gehuurd huisje. We hebben ervoor gezorgd dat haar kamer in het verpleeghuis leeggeruimd was binnen enkele dagen (moest toch gebeuren immers, een halve dag werk) en zijn de dag na de crematie vertrokken. Er was verder niemand om voor thuis te blijven, want mijn vader was twee jaar daarvoor al overleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja in datzelfde ziekenhuis. Mijn kinderen werden te vroeg geboren en lagen er maanden. Eerst ikzelf tien dagen, daarna onze tweeling daar vier maanden, en daarna nog meerdere opnames van meer dan een maand, afgewisseld met een ander ziekenhuus dichterbij ons huis. En dat met een dreumes van twee. We waren na anderhalf jaar helemaal verrot. Gelukkig gaat nu alles goed met ze.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vergeet jullie sterkte te wensen!!! Sterkte in deze tijd

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.