Doorgaan naar hoofdcontent

Uit eten

Zoals vele anderen sparen wij ook mee met de Albert Heijn Restaurantactie. Leuk en gezellig uit eten in je omgeving, maar ook op nieuwe plekken. Vorig jaar gingen we met vrienden naar een restaurant wat we zelf nooit bedacht zouden hebben, een Argentijns restaurant. Leuk om eens nieuwe gerechten te proberen als het toch minder kost. Normaal is de Argentijn vrij duur, veel vlees, dus de prijs loopt snel op.

Dit jaar willen we weer uit eten met de bonnen. Dit keer met onze vriendengroep. Vier stellen waarvan de mannen al tijden bevriend zijn en de meiden aanschoven. We kunnen goed met elkaar opschieten en proberen dan ook regelmatig af te spreken. Allemaal werken en nog niet allemaal een eigen huis heeft wel effect op het aantal keren dat je afspreekt.

Verder willen we met z'n tweetjes uit eten. 20 augustus zijn we tien jaar bij elkaar. Volgens mij een goede reden om dit te vieren met een etentje! Leuk dat we hierbij gebruik kunnen maken van het tweede menu gratis.

Sparen jullie mee en maken jullie er ook gebruik van? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wij gaan nooit uiteten. Mijn dieet is te ingewikkeld en fouten zijn zo gemaakt. En ik heb geen zin in de gevolgen.
  Ik koop vaak bij a.h. Ik vraag altijd aan mensen achter mij of ze restaurantzegels sparen. Dan krijgen zij ze van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lastig! Heb je verschillende voedselallergie├źn?

   Verwijderen
  2. Ik snap dat je het niet wil riskeren om een reactie te krijgen na het eten in een restaurant. Lief dat je dan toch probeert de zegels te vergeven aan een ander. Ik spaar altijd en probeer er dan een ander blij mee te maken.

   Verwijderen
  3. @Suzanne,
   Ik verdraag geen gluten, geen dierlijke melkproducten,mgeen alcohol. Ik verdraag weinig vet en weinig suiker, ik reageer niet goed als ik veel verschillende ingredienten tegelijk eet. Laatst was ik toch in een restaurant vanwege een uitnodiging van vrienden. We zijn alleen op het receptiedeel geweest en ik nam alleen water. Het water smaakte een beetje gearomatiseerd. Ik stond er eerst niet zo bij stil. Tot ik thuis kwam en zag dat mijn gezicht onder de rode bultjes zat. Tja, waar komt dat dan van. Mogelijk hebben ze het glas gespoeld in water waar ook bierglazen zijn omgespoeld. En ik heb al eerder een huidreactie gekregen toen ik bij iemand water kreeg dat gefilterd was. Dat hoeft dan niet eens met het filter te maken te hebben. Maar als er per ongeluk gluten in het filter terecht zijn gekomen, is dat wel een probleem. Besmette snijplanken, messen, meel in de lucht. Er zijn gewoon teveel risico's en dat heb ik er niet voor over. Soms wel jammer. Vroeger gingen mijn man en ik soms uiteten en dan bij de Chinees. Dat ging eigenlijk altijd goed. Al at ik toen nog gluten.

   Verwijderen
 2. Ik doe al een paar jaar mee met deze actie en het bevalt me erg goed. Ik heb ook het idee dat de restaurants erg hun best doen om een leuk menu voor te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik ook, al moet je van te voren wel goed kijken wat voor keuze je hebt. Ik houd niet van verrassingmenu's. Ik weet het liever van tevoren. ;-)

   Verwijderen
 3. Wij doen ook al een paar jaar mee! Elk jaar gaan we naar een ander restaurant met deze actie. Wel kijk ik altijd op de website van het restaurant uit welke gerechten je kunt kiezen want soms vind ik de keuze te beperkt en ga ik liever naar een ander restaurant

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je helemaal gelijk in. Wij gaan met onze vrienden naar een restaurant waar je keuze hebt uit vijf voor-, hoofd- en nagerechten. Erg ruim, vorig jaar aten de we ergens waar steeds twee opties mogelijk waren.

   Verwijderen
 4. Nee, dit jaar niet. Vorig jaar vond ik het al erg teleurstellend in onze regio. De 2 restaurants die meededen hadden hetzelfde menu als het jaar ervoor. En dit jaar kun je naar het schnitzelparadies gaan en nog zoiets. Nee, dank je wel. Zelfs met 50% korting nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer dat er geen interessante restaurants in de buurt zijn. Niet alles is ook mijn smaak maar hier in de omgeving zijn er toch aardig wat deelnemers.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Opruimen in augustus

Opnieuw een maand waarin we op wilden ruimen. En het is vrij aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik ben deze maand gestart met werken en dat is te merken. Weer een nieuw ritme dat we moeten leren. Maar desondanks werd ons huis weer een stukje leger.

Er gingen twee vuilniszakken naar een organisatie voor minima. Daar kunnen mensen met een heel klein inkomen gratis komen winkelen. Er mocht van alles heen; keukengerei, speelgoed, kleding, boeken, handdoeken en nog veel meer. Dat ruimde lekker op!

Daarnaast deed ik een aankoop voor de organisatie van keuken en trapkast. Een aantal bakken, zodat het steeds ordelijker wordt. Er ging heel wat naar zolder, zodat de maxi-cosi, stofzuiger en alle tassen ook genoeg ruimte hebben in de trapkast. Daarnaast verdween dus aardig wat in de vuilniszak.

In de keuken zocht ik de tupperware lade uit, er gingen een paar lelijke bakjes weg en waar geen deksel of bakje meer van was verdween ook bij het plastic afval. Eerder dit jaar sneuvelde de staafmixer en…

Extra aflossing

Per mail vroeg ik aan onze hypotheekverstrekker of het mogelijk was om iedere maand €900,- te incasseren. Onze huidige vaste aflossing daalt iedere maand omdat onze hypotheek voor 50% lineair is. Hierdoor zouden wij iedere maand automatisch ruim €100,- extra aflossen.

Gisteren kreeg ik per post - beetje vreemd - antwoord. Hierin stond dat ze mijn verzoek via de mail hadden ontvangen. Daarnaast vermelden ze dat dit geen optie is. Als ik extra af wil lossen, moet ik dit handmatig doen.

En dus loste ik opnieuw €250,- af. De manier waarop is wel vele malen gemakkelijker. De aflossingen die ik eerder deed moest ik zelf overmaken, waarna er een heel proces gestart werd met allerlei brieven. Nu betaalde ik via iDeal en zou het binnen drie dagen helemaal verwerkt moeten zijn.

Schuldenvrij!

Nou ja, niet helemaal. We hebben natuurlijk nog de hypotheek. Maar sinds gisteren zijn we schuldenvrij bij onze schoonouders!

Naar aanleiding van een tip van Mom4life heb ik besloten om mijn gegevens bij de belastingdienst ten goede van de kinderopvangtoeslag aan te passen. Ik moest twee jaar achter elkaar terug betalen. Dit jaar gaf ik beduidend minder uren op.

Vorige week kreeg ik de jaaropgave per mail binnen. Hierin stond vermeld dat ik voor 1 mei contact op moest nemen indien er te weinig uren opgegeven waren.

En zo stond er gisteren opeens bijna €1.900,- op mijn rekening! Met nog €1.250,- af te lossen bij schoonouders besloten we dit bedrag gelijk over te maken en de rest over te maken naar de spaarrekening.

Een heerlijk gevoel. Op naar het aflossen op de hypotheek. Een mail met een aantal vragen is al verzonden naar de hypotheekverstrekker. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt, ik houd jullie uiteraard op de hoogte.