Doorgaan naar hoofdcontent

Bezichtiging (afloop)

Op 11 maart schreef ik een heel enthousiast bericht over een bezichtiging bij een huis dat helemaal naar onze wens leek te zijn. Gisteren vond de bezichtiging plaats en ons enthousiasme werd nog groter. Tijdens de bezichtiging gaf de makelaar al aan dat er afgelopen vrijdag ook al een stel was wezen kijken dat zo te spreken was over het huis dat er al een bod geplaatst was. Op zich niets gek, we werden er dan ook niet bang van.

Na de bezichtiging hebben we aangegeven nog een keer te willen kijken, samen met mijn vader. Het leek ons verstandig om eerst eens iemand anders er nog naar te laten kijken voordat we gingen overwegen om ook een bod uit te brengen. Vandaag kregen we een telefoontje dat de verkopers besloten hebben om met het stel van het bod in onderhandeling te gaan. Het stel had namelijk al voor de tweede keer geboden zonder dat er een tegenbod was gedaan door de verkoper.

Natuurlijk erg jammer, we lopen dan ook een beetje met het gevoel dat we onnodig zijn wezen kijken en dat we blij zijn gemaakt met een dooie mus. Maar goed, we blijven positief. Op naar het volgende huis en in de tussentijd gaan we gewoon door met het spekken van onze spaarrekeningen!

Hebben jullie weleens meegemaakt dat jullie 'onnodig' zijn wezen kijken bij een huis? Zouden jullie zelf de keuze maken om te bieden voordat je een tegenbod ontvangen had? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Wat jammer, zeg! Zeker omdat je nog enthousiaster werd na de bezichtiging. Komen er vaker dit soort huizen op de markt? Op naar het volgende huis, inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie en dat zo snel! We kijken nu een aantal maanden serieus en het is het allereerste huis waarbij we echt alles af konden vinken. Maar goed, je weet niet hoe het loopt en we zitten niet op de schopstoel dus ik verwacht wel dat het goedkomt. Wel is het zo dat het een dorp is met weinig aanbod en veel vraag, de prijsklasse waar we kijken is ook gemiddeld. Ik kan me voorstellen dat dit voor veel mensen het maximaal te lenen bedrag is. Ik houd je op de hoogte! Fijne avond.

   Verwijderen
 2. Ik kom net je blog tegen en lees hem een beetje door. Leuk blog heb je, ik ga jullie volgen! Jammer dat dit huis aan je voorbij is gegaan. Wij hebben dat ook diverse keren meegemaakt, steeds om een andere reden. achteraf denk ik dat het zo had moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je ons gevonden hebt en gaat volgen! Ik denk ook dat je helemaal gelijk hebt wat betreft het huis. Hét huis komen we vast nog tegen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Boodschappenbudget

Ons boodschappenbudget loopt de spuigaten uit. Voorgaande jaren scoorden we onderstaande gemiddelden.

Gemiddeld per week in 2015 : €63,33Totaalbedrag: €3293,16Gemiddeld per week in 2016 : €58,91Totaalbedrag: €3122,22Gemiddeld per week in 2017 : €69,56Totaalbedrag: €3616,96De status tot nu toe: in 32 weken gaven wij in totaal €2.549,23 uit, wat een gemiddelde oplevert van €79,66 per week. Door de komst van zoon B heb ik hetbudget laten versloffen. Ik maak nog steeds een weekmenu naar aanleiding van deaanbiedingen die ik op zoek in de Albert Heijn app, maar toch werd er te veel luxe gekocht. Geen zin om te koken? Laten we even naar de winkel gaan en zomaar watlekkers halen. En daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nu zoon B alweer drie maanden is en ikbijna start met werken merk ik dat ons ritme terug gaat komen. De vakantie vanman is weer achter de rug en doordat hij nu weer werkt gaat het allemaal al soepeler. Deze week gaven we €55,00 uit aan boodschappen. Mijn voornemen is om goedkoper,…

Spaarsaldo

Het werd tijd voor een nieuwe spaar update. Een aantal weken terug gaf ik aan dat ik wil dat dit een terugkerend thema wordt als extra motivatie.

Om het sparen te stimuleren pakte ik een truc uit de oude doos. Voorheen deed ik dit zeer regelmatig. Nu het sparen niet zo hard gaat door alle uitgaven voor het afwerken van de garage ben ik het weer toe gaan passen; het afronden van onze lopende rekeningen.

Wanneer er na een uitgave een saldo van bijvoorbeeld €126,80 staat, maak ik €1,80 over naar de spaarrekening. Door dit weer toe te passen spaarde ik deze maand al een mooi bedrag.

Het totaal saldo van de spaarrekening komt op €2.515,76. Het saldo is te verdelen in drie groepen.  Een spaarrekening voor zoon (€1.750,-), een spaarrekening voor de motor van man (€250,-) en de buffer. De buffer staat nu dus op €515,76.

Doordat we tussendoor veel uitgegeven hebben in de bouwmarkt en weer een aflossing gedaan hebben is de rekening niet gegroeid. In vergelijking met 10 september zijn we zelfs f…

Daar is hij dan!

Het was jullie vast al opgevallen dat het hier wat stiller was dan gewoonlijk. Op woensdag 2 mei is onze tweede zoon geboren! Na een vlotte bevalling, een dag na uitgerekende datum, mochten we hem welkom heten.

Het gaat heel goed met ons, in vergelijking met mijn vorige bevalling was het dit keer een meevaller. Ik ben al weer op de been en zoon doet het ontzettend goed. Ook grote broer geniet, hij is zo trots, fantastisch om te zien. Zoon nr. 2 is een kopietje van zoon nr. 1. Zo bijzonder om te zien!

We gaan lekker genieten van ons gezin en zodra ik weer inspiratie heb, zal ik hier ook weer mijn blogs delen.

Fijn pinksterweekend allemaal!