Doorgaan naar hoofdcontent

Kaarten

Iedere maand verstuur ik gemiddeld 15 kaarten. Voor verjaardagen, jubileums, zieken, geboortes, overlijden en om te laten weten dat ik aan iemand denk. Een klein gebaar en ik heb het idee dat het in mijn omgeving goed ontvangen wordt. Begin van de maand schrijf ik alle verjaardagskaarten en die zet ik klaar. Zo worden verjaardagen eigenlijk nooit vergeten.

Per maand koop ik zo'n twee velletjes postzegels. Ondanks de flinke stijging, de prijs is nu €0,79 per postzegel,vind ik het nog steeds de moeite waard. De kaarten die ik verstuur maak ik voornamelijk zelf. Ik houd er van om te knutselen maar voorheen maakte ik dan iets en dat bleef maar liggen omdat het me leuk leek om te maken maar ik niet wist wat ik er mee moest. Als ik nu iets wil maken pak ik mijn 220 grams papier, washitape, stempels en pen en ga ik lekker zitten freubelen.

Tot een jaar geleden kocht ik nog regelmatig kaarten maar daar ben ik mee gestopt. Met zo'n 180 (!) kaarten op een jaar liep dat best op. Wel koop ik kaarten van de kinderpostzegels, dat blijft jeugdsentiment, ik liep zelf ook altijd langs de deuren. Verder zijn er veel instanties die kaarten weggeven. In publieke gebouwen zoals de bioscoop en bibliotheek kun je nog weleens hele leuke kaarten tegenkomen!

Mijn besparing met betrekking tot de kaarten zit hem in het zelf maken. Daarnaast wandel ik veel met onze zoon en alle kaarten in ons dorp breng ik dan ook in plaats van dat ik ze verzend. Dat scheelt toch weer een heel aantal postzegels.

Afgelopen valentijnsdag had PostNL opnieuw een leuke actie. Als je je kaartje kuste op de plaats van de postzegel werden de kaartjes gratis verzonden. Dit moment heb ik aangegrepen om alle personen om me heen te bedanken voor hun vriendschap en om te laten weten dat ik voor ze klaarsta. Zo heb ik toch weer 8 postzegels bespaard. PostNL hanteert deze actie al een aantal jaar, zeker iets om in de gaten te houden voor volgend jaar.

Sturen jullie wel eens kaarten? Kopen jullie die dan of maken jullie die ook zelf? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

 1. Jaaaa, hier ook een liefhebster van echte post. Al verstuur ik meer dan ik ontvang :)) Meestal zelfgemaakte kaarten, of afbeeldingen uit tijdschriften etc. Ik kocht laatst persoonlijke postzegels, toen postNL daar een actie mee had. En ken je postzegelsmetkorting.nl (geen aandelen :)) daar zijn zegels voordeliger. Daar heb ik mijn laatste voorraad gekocht.

  Vind je het leuk als ik jouw/jullie blog in mijn leeslijst zet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom! Bedankt voor je leuke reactie. Het is hier ook zo dat ik veel meer verstuur dan dat ik krijg hoor, hahah. Maar dan denk ik maar dat niet iedereen daar tijd voor heeft of vrijmaakt, wat ik ook heel goed snap. Toen onze zoon geboren werd, werden we bijna bedolven onder de kaarten. Dat vond ik ontzettend leuk! Bedankt voor je top, ik heb daar weleens zitten neuzen maar kon voor mezelf niet helemaal besluiten of ik het betrouwbaar vond. Ik ga er zeker nog eens kijken, fijn om jouw ervaring te horen! Lijkt me heel leuk in jouw leeslijst, lief van je! Ik ben pas net gestart met mijn blog dus heel leuk als mijn blog door een groter publiek gevonden kan worden! Fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Ken je de website postzegelsmetkorting ? Zoals de naam zegt kan je hier postzegels kopen met korting. Vaak is het een combinatie van meerdere zegels die tot het bedrag van een postzegel komen. En het zijn nog mooie zegels ook. Als je veel post verstuurd zoals je zegt, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zie nu pas dat het rijke wijf je daar ook over had getipt.

   Verwijderen

Een reactie plaatsen

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire berichten van deze blog

Gratis op te halen

We zijn hard aan het klussen in het nieuwe huis. In ons huidige huis ben ik aan het opruimen, uitzoeken en inpakken. Veel verkoop ik via Facebook en Marktplaats, maar er zijn ook spullen die niet de moeite zijn om te verkopen of waarop niet gereageerd wordt. Het zijn allemaal spullen die nog goed te gebruiken zijn.

Ik besloot deze gratis op internet te zetten, in de verwachting dat er zeer snel gereageerd zou worden. Het staat nu al een aantal dagen op internet en er zijn nog geen reacties. Zal iedereen aan het minimaliseren zijn? Als het van het weekend nog niet opgehaald is gaat het naar de kringloop.

Werkt het gratis ophalen bij jullie wel? Hebben jullie misschien nog tips? Ik hoor graag van jullie!

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…