Kaarten

Iedere maand verstuur ik gemiddeld 15 kaarten. Voor verjaardagen, jubileums, zieken, geboortes, overlijden en om te laten weten dat ik aan iemand denk. Een klein gebaar en ik heb het idee dat het in mijn omgeving goed ontvangen wordt. Begin van de maand schrijf ik alle verjaardagskaarten en die zet ik klaar. Zo worden verjaardagen eigenlijk nooit vergeten.

Per maand koop ik zo'n twee velletjes postzegels. Ondanks de flinke stijging, de prijs is nu €0,79 per postzegel,vind ik het nog steeds de moeite waard. De kaarten die ik verstuur maak ik voornamelijk zelf. Ik houd er van om te knutselen maar voorheen maakte ik dan iets en dat bleef maar liggen omdat het me leuk leek om te maken maar ik niet wist wat ik er mee moest. Als ik nu iets wil maken pak ik mijn 220 grams papier, washitape, stempels en pen en ga ik lekker zitten freubelen.

Tot een jaar geleden kocht ik nog regelmatig kaarten maar daar ben ik mee gestopt. Met zo'n 180 (!) kaarten op een jaar liep dat best op. Wel koop ik kaarten van de kinderpostzegels, dat blijft jeugdsentiment, ik liep zelf ook altijd langs de deuren. Verder zijn er veel instanties die kaarten weggeven. In publieke gebouwen zoals de bioscoop en bibliotheek kun je nog weleens hele leuke kaarten tegenkomen!

Mijn besparing met betrekking tot de kaarten zit hem in het zelf maken. Daarnaast wandel ik veel met onze zoon en alle kaarten in ons dorp breng ik dan ook in plaats van dat ik ze verzend. Dat scheelt toch weer een heel aantal postzegels.

Afgelopen valentijnsdag had PostNL opnieuw een leuke actie. Als je je kaartje kuste op de plaats van de postzegel werden de kaartjes gratis verzonden. Dit moment heb ik aangegrepen om alle personen om me heen te bedanken voor hun vriendschap en om te laten weten dat ik voor ze klaarsta. Zo heb ik toch weer 8 postzegels bespaard. PostNL hanteert deze actie al een aantal jaar, zeker iets om in de gaten te houden voor volgend jaar.

Sturen jullie wel eens kaarten? Kopen jullie die dan of maken jullie die ook zelf? Ik hoor graag van jullie.

Reacties

  1. Jaaaa, hier ook een liefhebster van echte post. Al verstuur ik meer dan ik ontvang :)) Meestal zelfgemaakte kaarten, of afbeeldingen uit tijdschriften etc. Ik kocht laatst persoonlijke postzegels, toen postNL daar een actie mee had. En ken je postzegelsmetkorting.nl (geen aandelen :)) daar zijn zegels voordeliger. Daar heb ik mijn laatste voorraad gekocht.

    Vind je het leuk als ik jouw/jullie blog in mijn leeslijst zet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welkom! Bedankt voor je leuke reactie. Het is hier ook zo dat ik veel meer verstuur dan dat ik krijg hoor, hahah. Maar dan denk ik maar dat niet iedereen daar tijd voor heeft of vrijmaakt, wat ik ook heel goed snap. Toen onze zoon geboren werd, werden we bijna bedolven onder de kaarten. Dat vond ik ontzettend leuk! Bedankt voor je top, ik heb daar weleens zitten neuzen maar kon voor mezelf niet helemaal besluiten of ik het betrouwbaar vond. Ik ga er zeker nog eens kijken, fijn om jouw ervaring te horen! Lijkt me heel leuk in jouw leeslijst, lief van je! Ik ben pas net gestart met mijn blog dus heel leuk als mijn blog door een groter publiek gevonden kan worden! Fijn weekend!

      Verwijderen
  2. Ken je de website postzegelsmetkorting ? Zoals de naam zegt kan je hier postzegels kopen met korting. Vaak is het een combinatie van meerdere zegels die tot het bedrag van een postzegel komen. En het zijn nog mooie zegels ook. Als je veel post verstuurd zoals je zegt, is het zeker de moeite waard om hier eens te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh zie nu pas dat het rijke wijf je daar ook over had getipt.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.